To, ¿e takie przepisy by³y to wiem, ale w³a¶nie s³ysza³am, ¿e siê zmieni³y, i z tego co zrozumia³am, ¼rebak po rodzicach bez licencji ( w przypadku ojca) nie bêdzie mia³ w paszporcie NN, z tym ¿e nie bêdzie mia³ prawa wpisu do ksiêgi, ani zdobycia licencji. Powiedzia³a mi to osoba, która kiedy¶ pracowa³a przy opisie koni wiêc my¶la³am, ¿e jest na bie¿±co z przepisami, ale nigdy tego nie sprawdza³am wiêc powtarzam, ¿e to nie jest pewne w ¿aden sposób.
No dobrze, ale pozostañmy na tym, ¿e ¼rebol od matki NN dostaje literkê po tatusiu.
Co do imion dla ma³opolaków to nie znoszê gdy maja jakie¶ wymy¶lne cudaki, szczególnie po angielsku, jakie¶ arabskie, ³aciñskie, celtyckie jeszcze ujd± bo pasuj±, ale angielskie pasuj± mi tylko do sp albo do "niemieckich maszynek do zarabiania pieniêdzy" (z góry przepraszam mi³o¶ników han, old ,itp ale dziadkowie wpoili mi niestety niechêæ do tego narodu

). Naj³adniej ma³opolakowi w staropolskim,
podobaj± mi siê te¿ dwucz³onowe (np nasz Jasny Poranek gdzie¶ mi siê te¿ obila Poranna Zorza-->nie wiem czy to nie siostra) I najbardziej lubie Dwie literki od matki (np. od Dro¿yna m: Drozd, Dro¿nik itp) lub jedna od matki a kolejna od ojca.