To, ¿e takie przepisy by³y to wiem, ale w³aœnie s³ysza³am, ¿e siê zmieni³y, i z tego co zrozumia³am, Ÿrebak po rodzicach bez licencji ( w przypadku ojca) nie bêdzie mia³ w paszporcie NN, z tym ¿e nie bêdzie mia³ prawa wpisu do ksiêgi, ani zdobycia licencji. Powiedzia³a mi to osoba, która kiedyœ pracowa³a przy opisie koni wiêc myœla³am, ¿e jest na bie¿¹co z przepisami, ale nigdy tego nie sprawdza³am wiêc powtarzam, ¿e to nie jest pewne w ¿aden sposób.
No dobrze, ale pozostaĂąmy na tym, Âże Âźrebol od matki NN dostaje literkĂŞ po tatusiu.
Co do imion dla maÂłopolakĂłw to nie znoszĂŞ gdy maja jakieÂś wymyÂślne cudaki, szczegĂłlnie po angielsku, jakieÂś arabskie, ÂłaciĂąskie, celtyckie jeszcze ujdÂą bo pasujÂą, ale angielskie pasujÂą mi tylko do sp albo do "niemieckich maszynek do zarabiania pieniĂŞdzy" (z gĂłry przepraszam miÂłoÂśnikĂłw han, old ,itp ale dziadkowie wpoili mi niestety niechĂŞĂŚ do tego narodu

). NajÂładniej maÂłopolakowi w staropolskim,
podobajÂą mi siĂŞ teÂż dwuczÂłonowe (np nasz Jasny Poranek gdzieÂś mi siĂŞ teÂż obila Poranna Zorza-->nie wiem czy to nie siostra) I najbardziej lubie Dwie literki od matki (np. od DroÂżyna m: Drozd, DroÂżnik itp) lub jedna od matki a kolejna od ojca.