Czas najwy¿szy za³o¿yÌ coœ sensownego i z uwagi na brak istotnych rzeczy i infortmacji w Zwiazku Malopolskim - Ale nic dziwnego moim zdaniem zosta³ za³o¿ony tylko z tak zwanej polskiej prywaty "z³ota wolnoœÌ szlachecka" Pan Kordalski nie zosta³ prezesem LZHK to sie zdenerwowa³ i za³o¿y³ sobie Zwi¹zek gdzie jest prezesem i tyle, dosta³ siê do komisji ksiegi stada i tworzy now¹ czêœÌ dziadów.
Klacz co mi od 10 lat dawaÂła maÂłopolaki i ma w rodowodzie SP chociaÂż oboje rodzice sÂą maÂłopolakami i ma palenie maÂłopolskie od tego roku bĂŞdzie mi pÂłodziĂŚ tylko SP bo komisja tak ustaÂłiÂła
U NAS KTO RANIEJ WSTANIE TEN RZÂĄDZI raz nie jest maÂłopolak chociaÂż oboje rodzice sÂą maÂłopolakami, a raz obowiÂązuje zasada Âże tylko z dwĂłch maÂłopolakĂłw jest maÂłopolak.
Tylko w tym PiĂŞknym Narodzie i PiĂŞknym kraju o ktĂłrym siĂŞ Pan Kordalski tak piĂŞknie rospisuje o maÂłopolakach, moÂże byĂŚ tak Âże naprawdĂŞ na dzieĂą dzisiejszy nie wiadomo jak ten koĂą ma wyglÂądaĂŚ, co jest w typie a co nie, raz domieszka dozwolona raz nie, bo inna komisja, bo inny fax przyszedÂł.
Mia³e³em w¹tpliw¹ przyjemnoœÌ uczestniczenia w ostatnim walnym zebraniu PZHK z 1 s³ownie jednej kandydatury wybrano prezesa zwiazku.
Na 9 czy 10 delegatĂłw np. z Lublina tylko ja skÂładaÂłem wnioski do komisji UchwaÂł i WnioskĂłw
MyÂśle Âże z innych okrĂŞgĂłw byÂło podobnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
UczestniczyÂłem rĂłwnieÂż jako widz w Walnym Zebraniu Zwiazku MaÂłopolskim gdzie Komisje SkrĂłtacyjnÂą oraz UchwaÂłi i WnioskĂłw wybrano po przegÂłosowaniu votum zaufania gdzie gÂłosy policzyÂł sobie byÂły i obecny Perezes

Tylko ta rasa nie jest na dzieĂą dzisiejszy zdefiniowana do koĂąca.
Co jest raz na zawsze dopuszczione do krycia a co nie .
Z ogiera np. Paradoksa po 11 latach krycia jako M. robi sie ogiera SP , ale z mojej klaczy SP po obojgu rodzicach M nie moÂżna zrobiĂŚ M. JAK MYSLICIE CZY DA SIE COÂŚ Z TYM ZROBIĂ. JA JAK NA DZIEĂ DZISIEJSZY WALCZE Z WIATRAKAMI
przykÂład
POKUSA sp ur.2001
M.PESETA m 1994 O. PARADOKS m 1989 (kryÂł jako maÂłp)
M.ARTA m O.PÂŁOĂSK m M.PLAÂŻA m O. HIPOKRYTA m
od tego roku obie klacze od 30 03.Peseta i jej cĂłrka Pokusa rodzÂą SP do 30 .03 rodziÂły m.
Tak wyglÂąda rodowĂłd przykÂładowy. Hodowcy majÂą ciĂŞÂżko bo nie wiadomo czy jak w danym roku pokryjÂą klacz maÂłopolskÂą ogierem maÂłopolskim to ktĂłreÂś z nich w nowym roku przypadkiem(przea faks)nie przejdzie ewolucji w sp. CYSORZ TO MA FAJNE ÂŻYCIE!!!!!!!!!!