Czas najwy¿szy za³o¿yæ co¶ sensownego i z uwagi na brak istotnych rzeczy i infortmacji w Zwiazku Malopolskim - Ale nic dziwnego moim zdaniem zosta³ za³o¿ony tylko z tak zwanej polskiej prywaty "z³ota wolno¶æ szlachecka" Pan Kordalski nie zosta³ prezesem LZHK to sie zdenerwowa³ i za³o¿y³ sobie Zwi±zek gdzie jest prezesem i tyle, dosta³ siê do komisji ksiegi stada i tworzy now± czê¶æ dziadów.
Klacz co mi od 10 lat dawa³a ma³opolaki i ma w rodowodzie SP chocia¿ oboje rodzice s± ma³opolakami i ma palenie ma³opolskie od tego roku bêdzie mi p³odziæ tylko SP bo komisja tak usta³i³a
U NAS KTO RANIEJ WSTANIE TEN RZ¡DZI raz nie jest ma³opolak chocia¿ oboje rodzice s± ma³opolakami, a raz obowi±zuje zasada ¿e tylko z dwóch ma³opolaków jest ma³opolak.
Tylko w tym Piêknym Narodzie i Piêknym kraju o którym siê Pan Kordalski tak piêknie rospisuje o ma³opolakach, mo¿e byæ tak ¿e naprawdê na dzieñ dzisiejszy nie wiadomo jak ten koñ ma wygl±daæ, co jest w typie a co nie, raz domieszka dozwolona raz nie, bo inna komisja, bo inny fax przyszed³.
Mia³e³em w±tpliw± przyjemno¶æ uczestniczenia w ostatnim walnym zebraniu PZHK z 1 s³ownie jednej kandydatury wybrano prezesa zwiazku.
Na 9 czy 10 delegatów np. z Lublina tylko ja sk³ada³em wnioski do komisji Uchwa³ i Wniosków
My¶le ¿e z innych okrêgów by³o podobnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uczestniczy³em równie¿ jako widz w Walnym Zebraniu Zwiazku Ma³opolskim gdzie Komisje Skrótacyjn± oraz Uchwa³i i Wniosków wybrano po przeg³osowaniu votum zaufania gdzie g³osy policzy³ sobie by³y i obecny Perezes
Tylko ta rasa nie jest na dzieñ dzisiejszy zdefiniowana do koñca.
Co jest raz na zawsze dopuszczione do krycia a co nie .
Z ogiera np. Paradoksa po 11 latach krycia jako M. robi sie ogiera SP , ale z mojej klaczy SP po obojgu rodzicach M nie mo¿na zrobiæ M. JAK MYSLICIE CZY DA SIE CO¦ Z TYM ZROBIÆ. JA JAK NA DZIEÑ DZISIEJSZY WALCZE Z WIATRAKAMI
przyk³ad
POKUSA sp ur.2001
M.PESETA m 1994 O. PARADOKS m 1989 (kry³ jako ma³p)
M.ARTA m O.P£OÑSK m M.PLA¯A m O. HIPOKRYTA m
od tego roku obie klacze od 30 03.Peseta i jej córka Pokusa rodz± SP do 30 .03 rodzi³y m.
Tak wygl±da rodowód przyk³adowy. Hodowcy maj± ciê¿ko bo nie wiadomo czy jak w danym roku pokryj± klacz ma³opolsk± ogierem ma³opolskim to które¶ z nich w nowym roku przypadkiem(przea faks)nie przejdzie ewolucji w sp. CYSORZ TO MA FAJNE ¯YCIE!!!!!!!!!!