FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 14:23:07 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wasze konie inne ni¿ ma³opolskie  (Przeczytany 83380 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Kawusia
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #120 : Czerwiec 25, 2009, 09:59:06 »

Jeszcze niestety nie w domu Smutny. Ale ju¿ nie d³ugo. Dwa razy zresorbowa³a, teraz jeszcze raz spróbujemy i jak za³apie to podamy progesteron od 21 dnia, zobaczymy, te resorpcje moga wynikaæ z niedostatecznej produkcji hormonu przez cia³ko ¿ó³te ci±¿owe a to z kolei ze wzgldu: raz na wiek, dwa na bardzo d³uga przrwê od ostatniego ¼rebaka...Chlercia, ¿e te¿ u nas ten embriotransfer w powiajkach  , mo¿e bym siê szarpnê³a na wyp³ukanie jej i Kawa by donosi³a  .
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #121 : Czerwiec 25, 2009, 11:03:14 »

no ale gdzie¶ robi±! szukaj-to ja sie podczepie i Hawajki zrebaka donosi³aby Bostonia..i tak nic nie zazrebiam w tym roku to mam klacze do wyboru do koloru.Mia³am kiedy¶ tel do weta co sie tym zajmuje ale gdzie¶ mi wcie³o zanim go u¿y³am Smutny
ess_Ka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 206

« Odpowiedz #122 : Czerwiec 25, 2009, 14:36:37 »

najbli¿ej embrionotransfer robi± w Czechach... póki co na matki zastêpcze wybierane s± zimnokrwiste.. widzia³am tam super ¼rebaki pe³ne rodzeñstwo z tego samego rocznika sza³..

ja mam podobny problem jak Kawusia... ci±gle co¶ przeszkadza w za¼rebieniu... ale walczymy dzielnie.. moja miala 7 lat przerwy w ¼rebolach..
Kawusia
U¿ytkownik

« Odpowiedz #123 : Czerwiec 25, 2009, 15:32:24 »

To jeszcze ¿eby nie za¶miecaæ w m³p ¼rebakach to wrzucê tutaj- nasz maluch ma juz ponad 5 tyg.
Sirocco:

Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #124 : Czerwiec 25, 2009, 16:26:07 »

Strasznie fajne to ma³e
A to  moj Ludwik w akcji 

Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #125 : Czerwiec 25, 2009, 21:11:12 »

ma³y od Kawusi jak zwykle przepiêkny

a Ludwik jest rewelacyjny, a¿ mam chrapkê na takiego kuca  choæ ma do nas trafiæ folblutka która docelowo ma mieæ ok 152 cm, wiêc kuc pe³n± par± 
Arcturus
U¿ytkownik

« Odpowiedz #126 : Czerwiec 25, 2009, 21:15:41 »

Ludek ma 125
robo118
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 42

« Odpowiedz #127 : Sierpieñ 02, 2009, 11:04:54 »

Klacz sp Lima po Genius, z ma³ym po Bawariansie

boswell
U¿ytkownik

« Odpowiedz #128 : Sierpieñ 02, 2009, 13:20:09 »

o jak im fajnie! takie bajoro to moje marzenie,(choc i wylegarnia komarów )
A tu moje ukochane letnie kucysie(Cejlon i Wicher)

boswell
U¿ytkownik

« Odpowiedz #129 : Wrzesieñ 15, 2009, 12:03:38 »

Mój najnowszy nabytek,którego nie by³o tu jeszcze-3-letnia Jasmina-andaluzyjska.

Arcturus
U¿ytkownik

« Odpowiedz #130 : Wrzesieñ 26, 2009, 20:47:09 »

A tu Ludwik pod moja córci± .

Arcturus
U¿ytkownik

« Odpowiedz #131 : Pa¼dziernik 22, 2009, 12:12:13 »

Ja bym bardzo prosi³a  speców o uwagi dotycz±ce  dosiadu i w ogóle  tego co moje dziecko robi na koniu , bo ja je¿d¿ê jak patafian i pomoc  jej nie umiem, a ona chce dobrze je¼dziæ .
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #132 : Pa¼dziernik 22, 2009, 12:21:51 »

specem nie jestem ale na pewno powinna bardziej rozlu¼niaæ nogi ku do³owi, w skoku nie ma nacisku na strzemiê, do tego odwrócona noga na zewn±trz,  noga na koniu powinna byæ u³o¿ona  ju¿ od biodra tak, ¿eby wewn±trzna czê¶æ nogi przylega³a do konia, no i rêce jak motyl, a powinny byæ lu¼no puszczone przy ciele, a generalnie to najlepiej sobie trenera od czasu do czasu ¶ci±gn±æ, który da wskazówki... 

boswell ³adny zwierz, co¶ andaluzy ostatnio modne siê robi±, w Bolêcinie u Pana reja ostatnio 2 ogl±da³am, no robi± wra¿enie i przyci±gaj± uwagê

a ja jak ten osio³ bêdê siê trzymaæ xx   Chichot
moja nowa klacz od miesi±ca teraz w kondycji pastwiskowej i w odpoczynku po swojej kiepskiej karierze wy¶cigowej 
Bremen Star

moje oczko w g³owie, czyli mój pierwszy koñ, no i na niej mam swoje pierwsze startu i sukcesy:)

i moja chwilowa podopieczna, po Special Powerze, wzrost ok 167cm, wspania³a klacz do pracy
Kawusia
U¿ytkownik

« Odpowiedz #133 : Pa¼dziernik 22, 2009, 14:59:11 »

Doma, fajne te Twoje folbluciska , ta po Specialu wpada w oko .
A to nowa mieszkanka naszej stajenki - kl. Wiola oo, 2000 r. (Harbin-Wycinka po Wagram) - kondycja na razie hmmm...mizerna, ale poprawimy, poprawimy Chichot:

boswell
U¿ytkownik

« Odpowiedz #134 : Pa¼dziernik 22, 2009, 21:38:08 »

Ja folbluty tez bardzo polubi³am-mia³am w koncu klacz i jakis czas tez ogiera,ich uroda przemawia do mnie bardziej ni¿ arabska-zw³ przy obecnie zdegenerowanych g³owach tych ostatnich.... Ale w ruchu to taka Jasmina jest odjazdowa:) no i mam nadzieje ze bedzie przyjemniejsza w jezdzie ni¿ wyscigowe galopy Tradesa i Isabell.
Arcturus-ma³a ma po pierwsze za du¿e siod³o-nie pomaga jej ono na pewno urzymac równowagi,bo widac ze po prostu zjezdza z siod³a-mimo ze sie bardzo stara-stad nie takie u³ozenie nogi i reki! To siode³ko widac ze ma totalnie proste tybinki bez wypchnietych poduszek kolanowych które pomaga³yby oprzec kolano.Zdecydowanie powinnas skrócic jej do skoków strzemiona,-moze tez wtedy kolano lepiej przytrzyma sie poduszki-byle nie posz³a wtedy w góre z cia³em-bo tak nisko jest ok-jak nie bedzie problemów  z "uciekaniem" konia to i stopa moze bedzie inaczej-bo nie bedzie sie trzymac piêt± i rêka do przodu pójdzie,w prostej linii z wodz±.Widac ze ma³a ³adnie pod±¿a za ruchem a wszystko co ¿le jest tylko i wy³±cznie win± tego ¿e nie trzyma kolano... Ja¶li chce ambitnie jezdzic wymien siode³ko na bardziej profesjonalne i pod jej rozmiar,po prostu zeby nie nabra³a z³ych nawyków tak sie "ratuj±c". A tak jak pisze Doma-raz na jakis czas zafunduj jej ferie w dobrym klubie nastawionym na nauke dzieci.
Mnie sie dzisiaj babka trzcina po³ozy³a pod ¶cian± z nogami do góry(ma siê ¿rebic w grudniu!!)-jeszu-co ja sie nameczy³am ¿eby ja z tej ¶ciany zdj±æ...rozbi³am co siê da³o-ale ona taka p³aska(tzn szeroka bardziej niz d³uga czy wysoka..) ze leza³a jak placek. Ma³o mi oczy nie wylaz³y te prawie 500kg bezw³adne kompletnie odtoczyæ-by³am równie mokra jak ona i tak samo charcza³am potem jeszcze nie mog³a wstac bo wogóle zad jej nie trzyma³ i wola walki w niej zamar³a-ogólnie 40 min horroru. O cudzie po ca³ym dniu pilnowania-nie poroni³a-a wygl±da³o kiepsko-bo "có¶" jej wystawa³o z pochwy czerwone...ale siê cofne³o.Brrr Niezdecydowany
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: