jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #60 : Grudzieñ 06, 2009, 23:14:06 » |
|
Nie podoba mi siê jego szyja, postawili mu grzywê na punka, chyba ¿eby j± ukryæ. A co my¶licie o innym synie Dixielanda - San Luisie, który te¿ ma papiery na krycie?
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #61 : Grudzieñ 06, 2009, 23:40:11 » |
|
z normalna grzywka wyglada chyba troche lepiej, acz ta szyje wlasnie czesto u potomkow dixilanda widzialam... no i na tym zdj ustawiony jest tak sobie...
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« Odpowiedz #62 : Grudzieñ 07, 2009, 11:24:15 » |
|
no w³a¶nie szyje ma beznadziejn± a szkoda bo faktycznie konisko je¿eli chodzi o wolê walki, wytrzyma³o¶æ i inne walory u¿ytkowe jest ponad przeciêtn±... co do San Luisa nie s³ysza³am ¿eby w ogóle kry³ ani w xx ani w pó³krwi, gdzie¶ co¶ czyta³am na jego temat, niestety nie pamiêtam czy zarzut by³ w kierunku s³abego nasienia czy ciê¿kiego charakteru... ciekawym koniem te¿ mo¿e byæ jego brat San Moritz po Roulette, niestety nie mogê znale¼æ zdjêæ ¿adnego z nich ¿eby by³o widaæ dobrze ich eksterier
|
|
|
|
|
|
|
Kawusia
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 129
|
|
« Odpowiedz #63 : Grudzieñ 07, 2009, 12:13:03 » |
|
Ze zdjêæ to mam tylko takie, znalezione w necie autorstwa chyba Agnieszki Marczak: San Luis San Moritz San Luis na pewno co¶ kry³ w pe³nej krwi tylko, ¿e potomstwo to jeszcze na pewno dzieciaki.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #64 : Grudzieñ 07, 2009, 13:52:56 » |
|
wydaje mi siê ¿e nie kry³, w bazie nic a nic nie widaæ, poza tym ma ju¿ 10 lat, wiêc jakie¶ 2 latki ju¿ powinny byæ je¿eli by kry³, na aukcjach te¿ nic nie widaæ... jak co¶ pokry³ to pewnie kilka prywatnych klaczy z otoczenia w³a¶cicieli ogiera, tak mi siê wydaje...
|
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #66 : Grudzieñ 07, 2009, 14:36:12 » |
|
wydaje mi si.ê ¿e w tym sezonie biega³ ze stajni Widzów nadal, na aukcji nie zosta³ sprzedany, hyba ¿e poza aukcj±, ale nic nie s³ysza³am...
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #67 : Grudzieñ 07, 2009, 15:50:49 » |
|
Ale San Moritz nie ma uprawnien na polkrew. A San Louis mial wyrobione niedawno, tak jakby wlasciciel chcial kryc. W tym sezonie wygral jakies imienne plotowe gonitwy, biega juz 8 lat z duzymi sukcesami, wiec zdrowie ma zelazne. Natomiast nigdy go nie widzialem na zywo, ani dobrego zdjecia zootechnicznego, natomiast na filmikach ze Sluzewca widac, ze potrafi fajnie stepowac i obszernie galopowac. Myslalem, ze moze ktos go zna tutaj.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #68 : Grudzieñ 07, 2009, 16:09:40 » |
|
wydaje mi siê ¿e San Moritz ma spe³niony jeden z warunków uzyskania licencji na pó³krew, za San Luisem na pewno przemawia ojciec, który jest ceniony w pó³krwi i bardzo znany...
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #69 : Grudzieñ 10, 2009, 17:41:13 » |
|
wydaje mi siê ¿e San Moritz ma spe³niony jeden z warunków uzyskania licencji na pó³krew, za San Luisem na pewno przemawia ojciec, który jest ceniony w pó³krwi i bardzo znany...
Najwazniejszy warunek jest taki, zeby wlasciciel chcial i mial interes w kryciu polkrwi, papiery zawsze mozna dorobic. Dziwie sie troche, ze zadano sobie trud, zeby San Luisa pokazac przed komisja, a nie ma zadnej informacji nigdzie o stanowce nim. Tak z innej beczki teraz, warto zwrocic uwage, ze corki Zagona na ostatniej probie dzielnosci wypadly slabo w ocenie cech uzytkowych, zarowno w skokach luzem jak i w ruchu. Jedna nadrobila charakterem (ta od matki Herba), drugiej juz sie to nie udalo. To tylko dwie sztuki, ale daje do myslenia. A ogier wedruje z jednej panstwowej stadniny do drugiej.
|
|
|
|
|
|
|
ogurek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 74
|
|
« Odpowiedz #70 : Grudzieñ 11, 2009, 16:22:03 » |
|
ta¿ zwróci³em uwagê na punktacje córek Zagona, kto¶ widzia³ wiêcej jego potomstwa na ¿ywo?
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #71 : Grudzieñ 17, 2009, 21:32:34 » |
|
czy komu¶ mówi co¶ mo¿e ogier Koderit xx po Pyjama Hunt? tu ma³opolak po tym ogierze, http://www.youtube.com/watch?v=bH0ZH6IvXt4czy kto¶ mo¿e co¶ wiêcej powiedzieæ o tym ogierze? jak dosta³ licencje? czy wiadomo cos o nim wiêcej?
|
|
|
|
|
|
|
duke
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 273
|
|
« Odpowiedz #72 : Grudzieñ 17, 2009, 22:02:57 » |
|
nie po tym ogierze tyko jego wnuk,i kupi³a go SK Micha³ów ju¿ dawno
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #73 : Grudzieñ 17, 2009, 22:40:19 » |
|
przepraszam, z po¶piechu siê zapêdzi³am, co¶ jeszcze wiadomo?
|
|
|
|
|
|
|
Kawusia
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 129
|
|
« Odpowiedz #74 : Grudzieñ 18, 2009, 11:02:48 » |
|
Zdjêcie Koderita z jakiego¶ wiekowego KT, skan, wiêc jako¶c mizerna .
|
|
|
|
|
|
|
|