FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 16, 2025, 08:22:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 24 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ogiery xx  (Przeczytany 198665 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #45 : Listopad 23, 2009, 23:12:14 »

Przeciez stravinsky to polski koĂą,trachit miaÂł na imie i byÂł po revlon boy
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #46 : Listopad 24, 2009, 11:19:27 »

Niestety
W listopadzie w swoim domu w Anglii pad³ 21 letni ogier pe³nej krwi Trachit (Revlon Boy - Tykwa po Taurów) hod. SK Iwno, sprzedany za granicê, gdzie zmieniono mu imiê na "Stravinsky". Trachit, urodzony w 1988 roku biega³ w Polsce w latach 1990-1992, zwyciê¿a³ siedmiokrotnie, szeœÌ razy by³ drugi, piêÌ razy trzeci i szeœÌ razy czwarty. Potem startowa³ w konkurencji uje¿d¿enia - w Szwecji doszed³ do poziomu œw. Jerzego, w Danii - do poziomu Intermediare II. Stanowi³ klacze w Anglii, Szwecji, Danii, Niemczech i w Holandii. Koù cierpia³ na przewlek³y ochwat.
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #47 : Listopad 24, 2009, 17:07:16 »

no tak siĂŞ obawiaÂłam Âże nie bĂŞdĂŞ miaÂła okazji nim pokryĂŚ  dla mnie to ideaÂł folbluci Smutny
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #48 : Listopad 24, 2009, 19:42:37 »

no tak siĂŞ obawiaÂłam Âże nie bĂŞdĂŞ miaÂła okazji nim pokryĂŚ  dla mnie to ideaÂł folbluci Smutny

To jest trochĂŞ na zasadzie cudze chwalicie... Gdyby ten ogier kryÂł w Polsce, to by skoĂączyÂł jako kabanos. Takich ogierĂłw na pewno jest w Polsce wiĂŞcej. Tylko z folblutem jest tak, Âże trzeba w niego duÂżo zainwestowaĂŚ pracy, Âżeby mĂłc w peÂłni okreÂśliĂŚ jego wierzchowy potencjaÂł. Przyjrzyj siĂŞ angloarabskim synom Divisora.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #49 : Listopad 24, 2009, 20:06:45 »

szkoda wielka
podobnie w Holandii chwalone jest pierwsze potomstwo og. Krater (Winds of Light-Konstelacja)

ale tak jak jasiek pisze, nie wiadomo jakie byÂłyby jego losy w PL  Z politowaniem
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #50 : Listopad 24, 2009, 20:19:42 »

no wÂłaÂśnie, niestety maÂło xx jest sprawdzanych wierzchowo, macie ÂświĂŞtÂą racjĂŞ, maÂłe szanse Âżeby ujeÂżdÂżeniowo miaÂł wyniki u nas, bo komu by siĂŞ chciaÂło... ÂżaÂłuje bardzo Divisora bo teÂż na pewno byÂłby to ogier z ktĂłrego bym skorzystaÂła...
mam zamiar to zmieniĂŚ     na razie zapowiadajÂą mi siĂŞ starty na samych xx  Chichot

na razie to mam problem Âżeby znaleŸÌ ogiera xx ktĂłry siĂŞ wykazaÂł dzielnoÂściÂą wyÂścigowÂą i do to sprawdziÂł wierzchowo, szczegĂłlnie pod kÂątem ujeÂżdÂżenia... ktĂłry by kryÂł w Polsce  Z politowaniem
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #51 : Listopad 24, 2009, 21:35:01 »

szkoda wielka
podobnie w Holandii chwalone jest pierwsze potomstwo og. Krater (Winds of Light-Konstelacja)

ale tak jak jasiek pisze, nie wiadomo jakie byÂłyby jego losy w PL  Z politowaniem

a nie Kreator kryje w Holandii?
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #52 : Listopad 24, 2009, 21:43:48 »

no Krater to raczej w Golejewku, Kreator http://www.redmillstables.com/kreator_xx.htm po Babancie,
dobrze wiedzieĂŚ Âże jest caÂłkiem uznany potomek Babanta 

a czy nie ma ktoÂś zdjĂŞcia ogiera Jazzman po Stelvio ??
http://www.pedigreequery.com/jazzman

widziaÂłam w ogÂłoszeniach na sprzedaÂż mÂłodziaka maÂłopolskiego po nim wÂłaÂśnie...
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #53 : Listopad 24, 2009, 23:00:09 »

z naszych rodzimych xx bardzo chwalone jest potomstwo kozienickiego Barnaula. NAwet kilka koni w Pl jest- oczywiscie kupione w Niemcolandii. Z tego co mi mowiono to skoczne z bdb  lub wybitnym galopem i stepem. Ciekawe czy cos sie pokaze w duzym sporcie.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #54 : Listopad 25, 2009, 14:06:08 »

oj tak tak Kreator po Babant
przepraszam za pomyÂłkĂŞ  Zawstydzony
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Listopad 26, 2009, 00:05:54 »

z naszych rodzimych xx bardzo chwalone jest potomstwo kozienickiego Barnaula. NAwet kilka koni w Pl jest- oczywiscie kupione w Niemcolandii. Z tego co mi mowiono to skoczne z bdb  lub wybitnym galopem i stepem. Ciekawe czy cos sie pokaze w duzym sporcie.

Trachit, Kreator, Cyrkon, Barnaul i jeszcze kilka by siĂŞ znalazÂło, a u nas kryjÂą Zagon i Chef...
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #56 : Grudzień 02, 2009, 14:49:34 »

Ogier Trachit zdjĂŞcia z holenderskiego kalendarza ogierĂłw na rok 2002
Prawda, Âże byÂł piekny
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #57 : Grudzień 05, 2009, 22:06:55 »

jak juÂż pisaÂłam wczeÂśniej, to dla mnie byÂł ideaÂł xx do krycia dla mnie, pochÂłaniajÂący mĂłj wzrok bez reszty...

ja za to znalazÂłam nowe zdjĂŞcie Guosnisa

Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #58 : Grudzień 06, 2009, 21:53:01 »

Nowy xx uznany dla polkrwi juz stoi w Kozienicach
Masini hod. WidzĂłw MASINI, Dixieland, Mansarda/Miami Prince
http://www.finisz.pl/forum/viewtopic.php?p=56198&sid=c13adaabfd96721b17df6673afa9fd19
malutki, drobniutki, ale z kapitalna technika skoku jak na plotowca, super charakterem:)
juz szykujemy ze znajomym kobyly pod niego:)
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #59 : Grudzień 06, 2009, 21:56:25 »

eksterierowo nie wydaje siĂŞ byĂŚ poprawny, coÂś mi w nim brakuje.. choĂŚ kondycja taka sobie, z resztÂą po takiej imponujÂącej karierze nie ma siĂŞ co dziwiĂŚ, wiĂŞc i ciĂŞÂżko porĂłwnaĂŚ... ale ciekawy koĂą....
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 24 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: