duke
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 273
|
|
« Odpowiedz #45 : Listopad 23, 2009, 23:12:14 » |
|
Przeciez stravinsky to polski koñ,trachit mia³ na imie i by³ po revlon boy
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #46 : Listopad 24, 2009, 11:19:27 » |
|
Niestety W listopadzie w swoim domu w Anglii pad³ 21 letni ogier pe³nej krwi Trachit (Revlon Boy - Tykwa po Taurów) hod. SK Iwno, sprzedany za granicê, gdzie zmieniono mu imiê na "Stravinsky". Trachit, urodzony w 1988 roku biega³ w Polsce w latach 1990-1992, zwyciê¿a³ siedmiokrotnie, sze¶æ razy by³ drugi, piêæ razy trzeci i sze¶æ razy czwarty. Potem startowa³ w konkurencji uje¿d¿enia - w Szwecji doszed³ do poziomu ¶w. Jerzego, w Danii - do poziomu Intermediare II. Stanowi³ klacze w Anglii, Szwecji, Danii, Niemczech i w Holandii. Koñ cierpia³ na przewlek³y ochwat.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« Odpowiedz #47 : Listopad 24, 2009, 17:07:16 » |
|
no tak siê obawia³am ¿e nie bêdê mia³a okazji nim pokryæ dla mnie to idea³ folbluci
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #48 : Listopad 24, 2009, 19:42:37 » |
|
no tak siê obawia³am ¿e nie bêdê mia³a okazji nim pokryæ dla mnie to idea³ folbluci To jest trochê na zasadzie cudze chwalicie... Gdyby ten ogier kry³ w Polsce, to by skoñczy³ jako kabanos. Takich ogierów na pewno jest w Polsce wiêcej. Tylko z folblutem jest tak, ¿e trzeba w niego du¿o zainwestowaæ pracy, ¿eby móc w pe³ni okre¶liæ jego wierzchowy potencja³. Przyjrzyj siê angloarabskim synom Divisora.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #49 : Listopad 24, 2009, 20:06:45 » |
|
szkoda wielka podobnie w Holandii chwalone jest pierwsze potomstwo og. Krater (Winds of Light-Konstelacja) ale tak jak jasiek pisze, nie wiadomo jakie by³yby jego losy w PL
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #50 : Listopad 24, 2009, 20:19:42 » |
|
no w³a¶nie, niestety ma³o xx jest sprawdzanych wierzchowo, macie ¶wiêt± racjê, ma³e szanse ¿eby uje¿d¿eniowo mia³ wyniki u nas, bo komu by siê chcia³o... ¿a³uje bardzo Divisora bo te¿ na pewno by³by to ogier z którego bym skorzysta³a... mam zamiar to zmieniæ na razie zapowiadaj± mi siê starty na samych xx na razie to mam problem ¿eby znale¼æ ogiera xx który siê wykaza³ dzielno¶ci± wy¶cigow± i do to sprawdzi³ wierzchowo, szczególnie pod k±tem uje¿d¿enia... który by kry³ w Polsce
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #51 : Listopad 24, 2009, 21:35:01 » |
|
szkoda wielka podobnie w Holandii chwalone jest pierwsze potomstwo og. Krater (Winds of Light-Konstelacja) ale tak jak jasiek pisze, nie wiadomo jakie by³yby jego losy w PL a nie Kreator kryje w Holandii?
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #52 : Listopad 24, 2009, 21:43:48 » |
|
no Krater to raczej w Golejewku, Kreator http://www.redmillstables.com/kreator_xx.htm po Babancie, dobrze wiedzieæ ¿e jest ca³kiem uznany potomek Babanta a czy nie ma kto¶ zdjêcia ogiera Jazzman po Stelvio ?? http://www.pedigreequery.com/jazzmanwidzia³am w og³oszeniach na sprzeda¿ m³odziaka ma³opolskiego po nim w³a¶nie...
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #53 : Listopad 24, 2009, 23:00:09 » |
|
z naszych rodzimych xx bardzo chwalone jest potomstwo kozienickiego Barnaula. NAwet kilka koni w Pl jest- oczywiscie kupione w Niemcolandii. Z tego co mi mowiono to skoczne z bdb lub wybitnym galopem i stepem. Ciekawe czy cos sie pokaze w duzym sporcie.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #54 : Listopad 25, 2009, 14:06:08 » |
|
oj tak tak Kreator po Babant przepraszam za pomy³kê
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #55 : Listopad 26, 2009, 00:05:54 » |
|
z naszych rodzimych xx bardzo chwalone jest potomstwo kozienickiego Barnaula. NAwet kilka koni w Pl jest- oczywiscie kupione w Niemcolandii. Z tego co mi mowiono to skoczne z bdb lub wybitnym galopem i stepem. Ciekawe czy cos sie pokaze w duzym sporcie.
Trachit, Kreator, Cyrkon, Barnaul i jeszcze kilka by siê znalaz³o, a u nas kryj± Zagon i Chef...
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #56 : Grudzieñ 02, 2009, 14:49:34 » |
|
Ogier Trachit zdjêcia z holenderskiego kalendarza ogierów na rok 2002 Prawda, ¿e by³ piekny
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #57 : Grudzieñ 05, 2009, 22:06:55 » |
|
jak ju¿ pisa³am wcze¶niej, to dla mnie by³ idea³ xx do krycia dla mnie, poch³aniaj±cy mój wzrok bez reszty... ja za to znalaz³am nowe zdjêcie Guosnisa
|
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #59 : Grudzieñ 06, 2009, 21:56:25 » |
|
eksterierowo nie wydaje siê byæ poprawny, co¶ mi w nim brakuje.. choæ kondycja taka sobie, z reszt± po takiej imponuj±cej karierze nie ma siê co dziwiæ, wiêc i ciê¿ko porównaæ... ale ciekawy koñ....
|
|
|
|
|
|
|
|