Interesuje mnie Wasza opinia nt. ogierów Czarownik, Sexman, Purist, Roulette i Alywar oraz przydatnoœci do krycia w pó³krwi.
Znalaz³am ich krótkie profile na stronie vioda-racing, znam ich kariery i czêœÌ przychówku (poprzez te, które wyst¹pi³y na torze, nie wiem wiêc jak z potomstwem, które pokazywa³o siê gdzieœ indziej?), jednak ciekawa jestem opinii i wniosków.
Alywar, ur. 1988, biegaÂł 21 razy, 3xI, 6xII. StartowaÂł w USA (1991) i Francji (1994); najlepsze potomstwo og. Dyneburg (35 startĂłw, 7xI, 5xII), og. Brzask (16 startĂłw, 5xI, 4xII), og. Tyfon (35 startĂłw we Francji, Szwajcarii, Niemczech i Polsce, 4xI, 6xII), kl. Separacja (2xI, 10xII).
Roulette, ur. 1994, biegaÂł 16 razy, 8xI, 1xII; potomstwo: ogiery San Mortiz - chyba nie trzeba przedstawiaĂŚ, DÂżasper (31 startĂłw, 7xI, 3xII, sprzedany do Kazachstanu), Scinus (9xI, 2xII), Nataniel (3xI, 2xII)
Sexman, ur. 1993, 21 startĂłw, 7xI, 2xII; potomstwo: w porĂłwnaniu do dwĂłch powyÂższych raczej Âśrednie pod wzglĂŞdem dzielnoÂści wyÂścigowej
Purist, ur. 1994, 5 startów, 1xI, 2xII; potomstwo: og. Alpha Prim (34 starty, 8xI, 7xII), Dasmiret (29 startów, 3xI, 4xII), Mój Sokó³ (14 startów, 5xI, 1xII)
Czarownik, ur. 1994, MPMK-C - 3, 9, 4
Oprócz San Mortiza jakie ¿yj¹ce obecnie ogiery xx uwa¿acie za warte do u¿ycia w pó³krwi?
Odstawmy Niemcy, wolaÂłabym przeanalizowaĂŚ polski rynek

Jaki jest Wasz stosunek do dolewania peÂłnej krwi? Ile? Kiedy? Dlaczego?
W ÂŚwiecie Koni byÂł ciekawy artykuÂł nt.
Jako osoba, ktĂłra naprawdĂŞ uwielbia tÂą rasĂŞ.... chĂŞtnie, bardzo chĂŞtnie poczytam "gÂłosy" innych, bardziej doÂświadczonych osĂłb