Interesuje mnie Wasza opinia nt. ogierów Czarownik, Sexman, Purist, Roulette i Alywar oraz przydatno¶ci do krycia w pó³krwi.
Znalaz³am ich krótkie profile na stronie vioda-racing, znam ich kariery i czê¶æ przychówku (poprzez te, które wyst±pi³y na torze, nie wiem wiêc jak z potomstwem, które pokazywa³o siê gdzie¶ indziej?), jednak ciekawa jestem opinii i wniosków.
Alywar, ur. 1988, biega³ 21 razy, 3xI, 6xII. Startowa³ w USA (1991) i Francji (1994); najlepsze potomstwo og. Dyneburg (35 startów, 7xI, 5xII), og. Brzask (16 startów, 5xI, 4xII), og. Tyfon (35 startów we Francji, Szwajcarii, Niemczech i Polsce, 4xI, 6xII), kl. Separacja (2xI, 10xII).
Roulette, ur. 1994, biega³ 16 razy, 8xI, 1xII; potomstwo: ogiery San Mortiz - chyba nie trzeba przedstawiaæ, D¿asper (31 startów, 7xI, 3xII, sprzedany do Kazachstanu), Scinus (9xI, 2xII), Nataniel (3xI, 2xII)
Sexman, ur. 1993, 21 startów, 7xI, 2xII; potomstwo: w porównaniu do dwóch powy¿szych raczej ¶rednie pod wzglêdem dzielno¶ci wy¶cigowej
Purist, ur. 1994, 5 startów, 1xI, 2xII; potomstwo: og. Alpha Prim (34 starty, 8xI, 7xII), Dasmiret (29 startów, 3xI, 4xII), Mój Sokó³ (14 startów, 5xI, 1xII)
Czarownik, ur. 1994, MPMK-C - 3, 9, 4
Oprócz San Mortiza jakie ¿yj±ce obecnie ogiery xx uwa¿acie za warte do u¿ycia w pó³krwi?
Odstawmy Niemcy, wola³abym przeanalizowaæ polski rynek
Jaki jest Wasz stosunek do dolewania pe³nej krwi? Ile? Kiedy? Dlaczego?
W ¦wiecie Koni by³ ciekawy artyku³ nt.
Jako osoba, która naprawdê uwielbia t± rasê.... chêtnie, bardzo chêtnie poczytam "g³osy" innych, bardziej do¶wiadczonych osób