maciejka.14
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #345 : Grudzień 01, 2012, 10:35:36 » |
|
Informacje mam od p. Marleny Kraœnik, która zajmuje siê ogierami Marka Romanowskiego. Potomstwa w pó³krwi nie widzia³a, ale na folblutkach daje ros³e, urodziwe dzieci o poprawnym pokroju. Z tego co wiem jeszcze to ma bardzo misiowate usposobienie, w ruchu stêp i k³us na plus, galop typowo folbluci- p³aski. Od stycznia powinien byÌ ju¿ dostêpny, bo komisja ze zwi¹zku ma byÌ podobno w przysz³ym tygodniu. U siebie ma byÌ u¿ywany do uszlachetniania sp, wi¹¿¹ z nim tam du¿e nadzieje i bardzo chwal¹ jako konia. Co z tego siê urodzi zobaczymy.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #346 : Grudzień 01, 2012, 11:17:50 » |
|
Czyli DĂŞbczak nie jest juÂż u p. ZawiliĂąskiego? WidziaÂłam go na Âżywo parĂŞ lat temu i zrobiÂł na mnie dobre wraÂżenie. I przede wszystkim za nim stoi dÂługoletnia kariera na torze (zdrowie).
My planujemy jego uÂżycie w hodowli, ale prawdopodobnie dopiero w kolejnym sezonie (2014).
|
|
|
|
|
|
|
maciejka.14
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #347 : Grudzień 02, 2012, 16:16:38 » |
|
p. Marek Romanowski kupiÂł go po wielu latach oczekiwania na niego, poprzedni wÂłaÂściciel sprzedaÂł go z powodu przepeÂłnienia stajni i zrobiÂł to z wielkim bĂłlem, bo DĂŞbczak byÂł jego pupilkiem. Ja teÂż myÂślĂŞ o jego uÂżyciu, moÂże nawet niebawem.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #348 : Grudzień 02, 2012, 19:46:49 » |
|
RodowĂłd, zdrowie to za nim bardzo przemawia. Jakby siĂŞ ktoÂś dorobiÂł jego zdjĂŞcia zootechnicznego byÂłabym wdziĂŞczna za podzielenie siĂŞ 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #349 : Grudzień 02, 2012, 20:02:20 » |
|
Tu jest zdjêcie, wprawdzie nie zootechniczne, ale lepiej widaÌ d³ugoœÌ zadu. S¹ te¿ linki do filmów z gonitw i wyniki: http://www.vioda-racing.pl/debczak.html
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #350 : Luty 10, 2013, 12:45:06 » |
|
Po tym ogierze, maj¹cym 3/4 krwi xx (Trachit, Aquino) potomstwo mo¿na wpisaÌ do ksiêgi m³p, jeœli matka jest czysta rasowo: http://tablica.pl/oferta/stanowka-ogierem-czatran-ID22Uvl.htmlAbstrahuj¹c od Trachita, to ogier jest pó³bratem Czuwaja.
|
|
|
|
|
|
|
KarolekG
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #351 : Luty 27, 2013, 19:49:39 » |
|
Witam chcia³bym zaczerpn¹Ì opinii o ogierze Czarownik, znajomy chce pokryÌ nim kilka klaczy ma³opolskich i jestem ciekawy co o nim s¹dzicie, jako ogierze do ³¹czenia z m³p?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maciejka.14
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #354 : Wrzesień 26, 2013, 19:25:44 » |
|
Z mocno nadgryzionego grona dobrych folblutĂłw odpadÂł kolejny- Gluosnis...
|
|
|
|
|
|
|
|
|