FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 10:45:30 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: O podpisywaniu zdjeæ ( wydzielone )  (Przeczytany 14164 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« : Wrzesieñ 27, 2008, 21:29:14 »

Galopada , sorry ale Twoje zdjêcia  s± beznadziejne - ta reklama w fotach psuje wszystko, s± kompletnie nieczytelne  i ucieka to mia³o byæ najwa¿niejsz± tre¶cia czyli koñ .

oh dziekuje bardzo pokaz swoje zdjecia to sie pozachwycamy i to nie jest reklama tylko znak wodny
Lord Vader
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 46

« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 27, 2008, 21:34:28 »

Reklama czy znak wodny nie istotne co , zdjêcia s± nieczytelne i przez to beznadziejne - swoich nie muszê pokazywaæ bo nie robiê , tak je  odbieram , mi siê takie co¶ kompletnie nie podoba , a Ty niewiele zrozumia³a¶ .
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 27, 2008, 21:37:22 »

oj jezeli nie wiesz do czego s³u¿± znaki wodne to nie moj problem. i jezeli ci sie nie podobaja zdjecia to z bolem serca ale przezyje nie robie zdjec profesjonalnie - ale tylko i wylacznie dla siebie, i moge je wrzucac do sieci jesli mi sie chce i nic ci do tego.
pozdrawiam
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 30, 2008, 18:34:22 »

ar...? poprostu mam dosc przyw³aszczania sobie moich zdjec. jesli sa komus potrzebne to moge wyslac bez znaku.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 30, 2008, 19:42:21 »

alez ja to rozumiem i wcale siê nie dziwiê, tylko stwierdzam fakt
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 30, 2008, 19:49:42 »

nie jest tak ¼le - ja siê tak na zdjêcia patrzê ¿e znaku nie widzê
Lord Vader
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 30, 2008, 21:26:16 »

My¶lê,¿e delikatny podpis  z prawej lub lewej strony zdjêcia u do³u by wystarczy³ , podpisanie zdjêæ pe³nym nazwiskiem i imieniem , terminy: WSZELKIE PRAWA ZASTRZE¯ONE , ALL RIGHTS RESERVED albo  Copyright.
  Zdjêcia same w sobie s± normalne ale po³aczeniu z ze znakiem wodnym s± nieciekawe i odpychaj±ce.

Oczywi¶cie Galopada stwierdzi ,¿e to atak na ni± , choæ dziwiê siê , ¿e a¿ tak nagminnie jej zdjêcia s± wykorzystywane bez jej zgody.

Bo rozumiem ,¿e jej portfolio jej jest tak liczne i  na poziomie P. Raczkowskiej, ¶.p. P. Gadzalskiego, takich tuzów fotografii prasowej jak Krzysztof Miller czy Tomasz Tomaszewski i wielu innych.
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 01, 2008, 16:27:44 »

Lord Vader wez sie odczep w koncu co? nie podobaja ci sie zdjecia to nie patrz. i nie ironizuj tutaj bo ja jako amator nigdy nie bede porownywana do Raczkowskiej i innych wybitnych konskich fotografow.

po drugie ten znak automatycznie zostaje umieszczony na zdjecia przy wrzucaniu go na moj profil na deviantarcie skad kopiuje je na fora. wiec nie mam ochoty ani czasu bawic sie we wrzucanie kazdego zdjecia na jakis serwer typu imageshack zeby tylko nie bylo na nim znaku wodnego, ktory tak ci przeszkadza. po trzecie zazwyczaj zamieszczam maly podpis na ramce albo w rogu zdjecia co w razie ,,pozyczenia" sobie mojego zdjecia i tak by nic nie dalo bo bardzo latwo sie takie napisy usuwa.

milego dnia.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 01, 2008, 18:46:44 »

Temat zosta³ wydzielony z w±tkuu o ogierach bia³eckich
My¶le, ze jest o czym dyskutowac
Mnie te¿ zarzuca sie podpisy na zdjeciach, a nie s± to znaki wodne na ¶rodku
Wiêc jaki podpis by³by idealny ?
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 01, 2008, 20:19:52 »

Przez chwilê poczu³am siê jakbym czyta³a w±tek na znanym portalu V. 
Lord Vader
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 01, 2008, 21:07:57 »

Co¿, a Galopada dalej nic nie rozumie .
Mega
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 38

« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 01, 2008, 21:47:16 »

A Tobie Lordzie Vader co tak zalezy zeby rozumiala, chociaz sama nie wiem co tu do rozumienia  Chichot galopada robi ze swoimi zdjeciami co chce ja nie widze problemu. Ma do tego pelne prawo. Odpusc, bo niepotrzebnie robisz nerwowa atmosfere na forum. 

A co do podpisow osobiscie najbardziej mi odpowiadaja delikatne w samym rogu 
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 01, 2008, 21:54:20 »

w³asnie

od tego sa prawa autorskie, ¿eby ich broniæ i choæby prac± by³ nie wiem jaki bazgro³ tego nie zmienia
ma³e w dolnym rogu sa moim zdaniem ok, a na profesjonalnych zdjêciach bardzo mi siê podobaj± podpisy, nie wiem jak je nazwaæ , "odrêczne"
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 02, 2008, 07:28:21 »

mi podpisy absolutnie nie przeszkadzaj±, sama te¿ podpisujê zdjêcia. Kon Polski tez podpisuje zdjêcia i nikt nie narzeka - dlaczego ma tego nie robiæ galopada? albo robiæ to w inny sposób skoro taki uwa¿a za dobry? prawda taka ¿e ma³y podpis w rogu bardzo ³atwo wyci±æ - znak wodny trudniej
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #14 : Marzec 04, 2009, 12:09:32 »

ja chyba zacznê podpisywaæ jednak foty przez ¶rodek konia, bo podpisywanie pod kopytami niewiele daje
Moje fotki z prywatnego albumu w³asnie ilustruj± jakie¶ wyimaginowane konie na stronie pupile.com...

Wasze konie te¿ mozna tam znale¼æ...
http://www.pupile.com/pup/pup_image.asp?imgID=350202

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: