FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Styczeñ 05, 2025, 19:01:25 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: SYN Diabe³ka- SUPER OKAZJA!!!  (Przeczytany 6317 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« : Pa¼dziernik 06, 2008, 21:20:30 »

Sprzedam przysz³o¶ciowego OGIERA spe³niaj±cego warunki programu DOTACYJNEGO.                                       

Regularnie odrobaczany, rozczyszczany, szczepiony. Z wychowu stajenno- pastwiskowego (zahartowany  i wybiegany). Bezproblemowy w obs³udze.
Bystry, w¶cibski, ciekawy ¶wiata, bardzo inteligentny, bardzo dzielny, niczego siê nie boi, chêtny do nauki, bardzo kontaktowy.
Jest prowadzany na uwi±zie i wi±zany.
Idealny dla osoby chc±cej odchowaæ sobie wspania³ego konia, przysz³o¶ciowy koñ sportowy i hodowlany.
Tylko w odpowiedzialne i kochaj±ce rêce!
Ogier ma bardzo dobry, elastyczny ruch i jest bardzo dobrze zbudowany. Jak ma mo¿liwo¶æ chêtnie skacze.

Ogier Leonardo Zof - urodzony 11 marca  2008, ma¶ci gniadej.
Wymiary na dzieñ 17. 08.2008
wzrost          138,5 cm,
obwód kl. piersiowej     142 cm,                             
obwód nadpêcia            17 cm

Ojciec Diabe³ek (po Grey, od Diablotka xo po Hippies) hod. SK Walewice. Ogier Diabe³ek jest synem wybitnego konia sportowego og. Grey, który po krótkiej karierze sportowej w konkurencji WKKW, zakoñczonej zwyciêstwem w Mistrzostwach Europy Rolników mia³  bogat± karierê jako skoczek. Uczestnik i zdobywca wielu czo³owych miejsc na zawodach CSIO i CSI, bra³ udzia³ w Mistrzostwach Europy Juniorów i M³odych Je¼d¼ców. Matka og. Diabe³ek , klacz Diablotka jest córk± ogiera Hippies, wielokrotnego medalisty Mistrzostw Polski Juniorów w WKKW, uczestnika w tej konkurencji Mistrzostw Europy Juniorów i M³odych Je¼d¼ców. Hippies w swojej karierze sportowej ukoñczy³ wszystkie znacz±ce w Europie trasy krosów. Po karierze sportowej okaza³ siê bardzo cennym reproduktorem w hodowli koni ma³opolskich. Klacz Diablotka swoj± ¿eñsk± stron± rodowodu wnosi cenn± krew szczepu Schagya. Ogier Diabe³ek zaj±³ 2. miejsce w te¶cie 100- dniowym swojego roczniaka w ZT Bogus³awice. Cenny rodowód, wyniki w³asnej warto¶ci u¿ytkowej oraz pierwsze potomstwo daj± temu ogierowi miejsce w czo³ówce reproduktorów ma³opolskich. Wyniki sportowe: 2004 r.-III miejsce MPMK w WKKW, 2005 r. II m. MPMK w WKKW, 2006 r.- I m. CIC* Strzegom, 2007 r. III m. CIC** Sopot
Matka Lady -rasa ma³opolska (Drops xo po Kwartet, Locja xo po Elsing oo). Ogier Kwartet to ojciec wielu uznanych koni sportowych jak Emetyt, Barok, Askar. Babka po ogierze czystej krwi arabskiej Elsing, który jest w typie Kuheilana. Og. Elsing zastawi³ miedzy innymi takich synów jak Bur³aj Bej (uznany w Niemczech), czy Berlin Bej (Czempion Koni 6-letnich w WKKW 2001). Potomstwo og. Elsing oo wyró¿nia siê urod±, ruchem oraz dobr± technik± skoku. Klacz Lady jest matk± klaczy Lubiana (II miejsce Zak³ad Treningowy Bogus³awice w 2008 r.), i klaczy Latynoska (uczestniczka Czempionatu w Bia³ce).

Kontakt tel. 0691142780  aga_zaremba@poczta.onet.pl  numer gg 3470408

amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 06, 2008, 21:04:44 »

W czwartek Leonardo zosta³ opisany i oceniony przez Pani± ze Zwi±zku Hodowców Koni.
Przegl±d hodowlany
Ocena:
Typ:                5
Bud. i rozwój:    4
Zdrowie:          4,5
Ruch:              5

Ostatnie jego wymiary z dn. 12.11.08

144-150-18

Pomó¿cie.... Szukam odpowiedzialnej osoby, która chce odchowaæ sobie konia do sportu. Mój ogierek ma du¿e predyspozycje do skoków, jest odwa¿ny. Powinien znale¼æ siê w sporcie!!! Nie chce by trafi³ do rekreacji. Sama bym go zostawi³a... szczególnie, ¿e bardzo podoba³ siê Prezesowi SO Bogus³awice i Pani z OZHK.
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 15, 2009, 13:05:30 »

Najnowsze fotki...

Leo skoñczy³ ju¿ 11 miesiêcy.
Jego wymiary:
Wzrost           149 cm
Ob.kl.pier.       158 cm
Ob. nadp.         19 cm
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 01, 2009, 20:14:17 »

Leonardo skoñczy³ ju¿ rok!
Jego wymiary to 150-160-19,5

Pilne! Ch³opak potrzebuje towarzystwa kolegi!!!
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 01, 2009, 20:53:53 »

To Ci sprzedam mojego roczniaka po Emetycie
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 01, 2009, 20:55:43 »

Dziêki!  Chichot Ale nie mam miejsca! A w drodze nastêpne maleñstwa!
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 02, 2009, 12:00:52 »

za dwa lata po ujezdzeniu sprzedasz go na pewno niestety do tego czasu warto chyba ograniczyc ilosc "malenstw" w drodze,skoro brak miejsca.Chyba wszedzie jest problem z mlodymi ogierkami- to nie jest chodliwy towar...i wiekszosc osob to zna z autopsji
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 06, 2009, 20:31:03 »

za dwa lata po ujezdzeniu sprzedasz go na pewno niestety do tego czasu warto chyba ograniczyc ilosc "malenstw" w drodze,skoro brak miejsca.Chyba wszedzie jest problem z mlodymi ogierkami- to nie jest chodliwy towar...i wiekszosc osob to zna z autopsji

Dziêki, ale takie rady nie s± mi potrzebne!!! Mam swój cel i go realizuje! A ogierka nawet jakbym mia³a miejsce bym nie trzyma³a. Zreszt± jest tylko jeden! Wiêc nie mam go nawet z kim odstawiæ!
I tu jest temat og³oszenia, a nie poradnik... no chyba, ¿e jak sprzedaæ takiego ogierka!
ja¶ko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 215

« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 06, 2009, 21:06:11 »

Nastepna co wszystko wie!!!
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 06, 2009, 21:35:58 »

Sorki! Ale tu jest miejsce na og³oszenia, a nie takie dyskusje! Nie uwa¿am siê za wszechwiedz±c±... przykro mi, ¿e Ty ja¶ko i boswell mnie atakujecie! Nie znacie mnie... i sytuacji w jakiej jestem! Wiêc te komentarze nie s± na miejscu!
W tej chwili potrzebujê rady jak wypromowaæ i jak sprzedaæ m³odego ogierka z bardzo dobrym pochodzeniem! A nie krytyki mojej hodowli!
boswell
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 06, 2009, 22:50:21 »

nie atakuje cie na boga! po prostu chyba wiekszosc ma problem z mlodymi ogierkami,a jak czlowiekowi brak miejsca to warto mniej kryc niz rozpaczliwie szukac kupca-przeciez nie po to wywalilas spore pieniadze za krycie...pomijam poglad na temat trzymania, bo to Twoja sprawa.
oraniasty
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2

« Odpowiedz #11 : Kwiecieñ 07, 2009, 09:09:04 »

boswell i ja¶ko a Wy co tutaj sobie temat na dyskusje znale¿li¶cie?Co?  To jest og³oszenie grzeczno¶ciowe, a to generalnie ja mam w d....  co na ten temat sadzisz czy kryæ czy nie kryc bo to jest indywidualna sprawa kazdego hodowcy.
Og³oszeni grzeczno¶ciowe sprzeda¿y konia polega na tym na forum (wyt³umacze jak nie wiecie) jak jeste¶cie zainteresowani to dopytujecie siê hodowce o ewentualne cechy koni wiek,wzrost, etc.
A nie dyskutowaæ na temat sprzedawaæ czy nie sprzedawaæ, krycz czy nie kryæ!!!!

ess_Ka
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 206

« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 07, 2009, 09:17:38 »

to og³oszenie nie jest akurat grzeczno¶ciowe , amazonka jest hodowc± tego ogierka... ale ja tak¿e uwa¿am ¿e nie jest to miejsce na tego typu dyskusje i ka¿dy do swojej hodowli podchodzi w inny sposób.. jedni tak jak boswell inni jak amazonka i nie nam to oceniaæ...
i mam nadziejê, ¿e wypowied¼ ja¶ka:
Nastepna co wszystko wie!!!
bardziej tyczy³a siê boswell bo raczej jej radê "ograniczyæ ilo¶æ maleñstw w drodze" odbieram w rodzaju tych "Jadzia wie najlepiej, Jadzia wszystko wie"
boswell
U¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 07, 2009, 11:10:26 »

"Jadzie" dobija mnozenie a potem pliiiss niech ktos kupi.
Ale macie racje,tu nie miejsce na ta dyskusje i zamykam paszcze.
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 27, 2009, 00:06:29 »

Sprzedany!!! I trafi³ w bardzo dobre rêce!!!
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: