FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 05, 2025, 10:02:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SYN DiabeÂłka- SUPER OKAZJA!!!  (Przeczytany 6658 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
amazonka80
UÂżytkownik

« : Październik 06, 2008, 21:20:30 »

Sprzedam przyszÂłoÂściowego OGIERA speÂłniajÂącego warunki programu DOTACYJNEGO.                                       

Regularnie odrobaczany, rozczyszczany, szczepiony. Z wychowu stajenno- pastwiskowego (zahartowany  i wybiegany). Bezproblemowy w obsÂłudze.
Bystry, wÂścibski, ciekawy Âświata, bardzo inteligentny, bardzo dzielny, niczego siĂŞ nie boi, chĂŞtny do nauki, bardzo kontaktowy.
Jest prowadzany na uwiÂązie i wiÂązany.
Idealny dla osoby chcÂącej odchowaĂŚ sobie wspaniaÂłego konia, przyszÂłoÂściowy koĂą sportowy i hodowlany.
Tylko w odpowiedzialne i kochajÂące rĂŞce!
Ogier ma bardzo dobry, elastyczny ruch i jest bardzo dobrze zbudowany. Jak ma mo¿liwoœÌ chêtnie skacze.

Ogier Leonardo Zof - urodzony 11 marca  2008, maÂści gniadej.
Wymiary na dzieĂą 17. 08.2008
wzrost          138,5 cm,
obwĂłd kl. piersiowej     142 cm,                             
obwĂłd nadpĂŞcia            17 cm

Ojciec DiabeÂłek (po Grey, od Diablotka xo po Hippies) hod. SK Walewice. Ogier DiabeÂłek jest synem wybitnego konia sportowego og. Grey, ktĂłry po krĂłtkiej karierze sportowej w konkurencji WKKW, zakoĂączonej zwyciĂŞstwem w Mistrzostwach Europy RolnikĂłw miaÂł  bogatÂą karierĂŞ jako skoczek. Uczestnik i zdobywca wielu czoÂłowych miejsc na zawodach CSIO i CSI, braÂł udziaÂł w Mistrzostwach Europy JuniorĂłw i MÂłodych JeÂźdÂźcĂłw. Matka og. DiabeÂłek , klacz Diablotka jest cĂłrkÂą ogiera Hippies, wielokrotnego medalisty Mistrzostw Polski JuniorĂłw w WKKW, uczestnika w tej konkurencji Mistrzostw Europy JuniorĂłw i MÂłodych JeÂźdÂźcĂłw. Hippies w swojej karierze sportowej ukoĂączyÂł wszystkie znaczÂące w Europie trasy krosĂłw. Po karierze sportowej okazaÂł siĂŞ bardzo cennym reproduktorem w hodowli koni maÂłopolskich. Klacz Diablotka swojÂą ÂżeĂąskÂą stronÂą rodowodu wnosi cennÂą krew szczepu Schagya. Ogier DiabeÂłek zaj¹³ 2. miejsce w teÂście 100- dniowym swojego roczniaka w ZT BogusÂławice. Cenny rodowĂłd, wyniki wÂłasnej wartoÂści uÂżytkowej oraz pierwsze potomstwo dajÂą temu ogierowi miejsce w czo³ówce reproduktorĂłw maÂłopolskich. Wyniki sportowe: 2004 r.-III miejsce MPMK w WKKW, 2005 r. II m. MPMK w WKKW, 2006 r.- I m. CIC* Strzegom, 2007 r. III m. CIC** Sopot
Matka Lady -rasa ma³opolska (Drops xo po Kwartet, Locja xo po Elsing oo). Ogier Kwartet to ojciec wielu uznanych koni sportowych jak Emetyt, Barok, Askar. Babka po ogierze czystej krwi arabskiej Elsing, który jest w typie Kuheilana. Og. Elsing zastawi³ miedzy innymi takich synów jak Bur³aj Bej (uznany w Niemczech), czy Berlin Bej (Czempion Koni 6-letnich w WKKW 2001). Potomstwo og. Elsing oo wyró¿nia siê urod¹, ruchem oraz dobr¹ technik¹ skoku. Klacz Lady jest matk¹ klaczy Lubiana (II miejsce Zak³ad Treningowy Bogus³awice w 2008 r.), i klaczy Latynoska (uczestniczka Czempionatu w Bia³ce).

Kontakt tel. 0691142780  aga_zaremba@poczta.onet.pl  numer gg 3470408

amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 06, 2008, 21:04:44 »

W czwartek Leonardo zostaÂł opisany i oceniony przez PaniÂą ze ZwiÂązku HodowcĂłw Koni.
PrzeglÂąd hodowlany
Ocena:
Typ:                5
Bud. i rozwĂłj:    4
Zdrowie:          4,5
Ruch:              5

Ostatnie jego wymiary z dn. 12.11.08

144-150-18

Pomó¿cie.... Szukam odpowiedzialnej osoby, która chce odchowaÌ sobie konia do sportu. Mój ogierek ma du¿e predyspozycje do skoków, jest odwa¿ny. Powinien znaleŸÌ siê w sporcie!!! Nie chce by trafi³ do rekreacji. Sama bym go zostawi³a... szczególnie, ¿e bardzo podoba³ siê Prezesowi SO Bogus³awice i Pani z OZHK.
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 15, 2009, 13:05:30 »

Najnowsze fotki...

Leo skoĂączyÂł juÂż 11 miesiĂŞcy.
Jego wymiary:
Wzrost           149 cm
Ob.kl.pier.       158 cm
Ob. nadp.         19 cm
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 01, 2009, 20:14:17 »

Leonardo skoĂączyÂł juÂż rok!
Jego wymiary to 150-160-19,5

Pilne! ChÂłopak potrzebuje towarzystwa kolegi!!!
jaÂśko
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 01, 2009, 20:53:53 »

To Ci sprzedam mojego roczniaka po Emetycie
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 01, 2009, 20:55:43 »

DziĂŞki!  Chichot Ale nie mam miejsca! A w drodze nastĂŞpne maleĂąstwa!
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 02, 2009, 12:00:52 »

za dwa lata po ujezdzeniu sprzedasz go na pewno niestety do tego czasu warto chyba ograniczyc ilosc "malenstw" w drodze,skoro brak miejsca.Chyba wszedzie jest problem z mlodymi ogierkami- to nie jest chodliwy towar...i wiekszosc osob to zna z autopsji
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 06, 2009, 20:31:03 »

za dwa lata po ujezdzeniu sprzedasz go na pewno niestety do tego czasu warto chyba ograniczyc ilosc "malenstw" w drodze,skoro brak miejsca.Chyba wszedzie jest problem z mlodymi ogierkami- to nie jest chodliwy towar...i wiekszosc osob to zna z autopsji

DziĂŞki, ale takie rady nie sÂą mi potrzebne!!! Mam swĂłj cel i go realizuje! A ogierka nawet jakbym miaÂła miejsce bym nie trzymaÂła. ZresztÂą jest tylko jeden! WiĂŞc nie mam go nawet z kim odstawiĂŚ!
I tu jest temat ogÂłoszenia, a nie poradnik... no chyba, Âże jak sprzedaĂŚ takiego ogierka!
jaÂśko
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 06, 2009, 21:06:11 »

Nastepna co wszystko wie!!!
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 06, 2009, 21:35:58 »

Sorki! Ale tu jest miejsce na ogÂłoszenia, a nie takie dyskusje! Nie uwaÂżam siĂŞ za wszechwiedzÂącÂą... przykro mi, Âże Ty jaÂśko i boswell mnie atakujecie! Nie znacie mnie... i sytuacji w jakiej jestem! WiĂŞc te komentarze nie sÂą na miejscu!
W tej chwili potrzebujĂŞ rady jak wypromowaĂŚ i jak sprzedaĂŚ mÂłodego ogierka z bardzo dobrym pochodzeniem! A nie krytyki mojej hodowli!
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 06, 2009, 22:50:21 »

nie atakuje cie na boga! po prostu chyba wiekszosc ma problem z mlodymi ogierkami,a jak czlowiekowi brak miejsca to warto mniej kryc niz rozpaczliwie szukac kupca-przeciez nie po to wywalilas spore pieniadze za krycie...pomijam poglad na temat trzymania, bo to Twoja sprawa.
oraniasty
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 07, 2009, 09:09:04 »

boswell i jaÂśko a Wy co tutaj sobie temat na dyskusje znaleÂżliÂście?Co?  To jest ogÂłoszenie grzecznoÂściowe, a to generalnie ja mam w d....  co na ten temat sadzisz czy kryĂŚ czy nie kryc bo to jest indywidualna sprawa kazdego hodowcy.
OgÂłoszeni grzecznoÂściowe sprzedaÂży konia polega na tym na forum (wytÂłumacze jak nie wiecie) jak jesteÂście zainteresowani to dopytujecie siĂŞ hodowce o ewentualne cechy koni wiek,wzrost, etc.
A nie dyskutowaĂŚ na temat sprzedawaĂŚ czy nie sprzedawaĂŚ, krycz czy nie kryĂŚ!!!!

ess_Ka
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 07, 2009, 09:17:38 »

to ogÂłoszenie nie jest akurat grzecznoÂściowe , amazonka jest hodowcÂą tego ogierka... ale ja takÂże uwaÂżam Âże nie jest to miejsce na tego typu dyskusje i kaÂżdy do swojej hodowli podchodzi w inny sposĂłb.. jedni tak jak boswell inni jak amazonka i nie nam to oceniaĂŚ...
i mam nadziejĂŞ, Âże wypowiedÂź jaÂśka:
Nastepna co wszystko wie!!!
bardziej tyczy³a siê boswell bo raczej jej radê "ograniczyÌ iloœÌ maleùstw w drodze" odbieram w rodzaju tych "Jadzia wie najlepiej, Jadzia wszystko wie"
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 07, 2009, 11:10:26 »

"Jadzie" dobija mnozenie a potem pliiiss niech ktos kupi.
Ale macie racje,tu nie miejsce na ta dyskusje i zamykam paszcze.
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Sierpień 27, 2009, 00:06:29 »

Sprzedany!!! I trafiÂł w bardzo dobre rĂŞce!!!
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: