FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 14:28:48 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 11 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: SK Walewice  (Przeczytany 97777 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 30, 2008, 16:03:52 »

Je¿eli chodzi o zdjêcia ze strony 2, to s± to ogiery czo³owe w kolejno¶ci: siwy
Frazes ( po Sebastian  ),  kary Huzar ( po Jalienny ), gniady Hindus ( po Ematyt ), siwy Nabucho de Serein, gniady z odmianami Browar ( po Sebastian ), nastepnie gniady Haracz ( po Sebastian ), skarogniady Herb ( po Arcus xx ) i gniady Horn  ( po Jalienny )  Spoko

Ta Pani w¶ród tych panów, to Pani Anna Piêta, hodowczyni w WS Walewice, a Panów chyba nikomu nie muszê przedstawiaæ 
ArkaGrecja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 96

« Odpowiedz #16 : Styczeñ 10, 2009, 11:06:52 »

Mam pytanie, w g³ównej mierze skierowane do Lumi. Mam zdjêcia z Walewic sprzed oko³o 8 lat, z pastwisk. Czy mogê prosiæ o pomoc w rozpoznaniu koni??? Mogê wrzuciæ do galerii na myphotoalbum. Mo¿e czê¶æ z tych klaczy lub ¼rebi±t jeszcze jest w stadninie???

Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #17 : Styczeñ 12, 2009, 12:11:46 »

A¿ taka dobra to ja nie jestem, ale mogê spróbowaæ.
ms_konik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 105

« Odpowiedz #18 : Styczeñ 12, 2009, 23:47:18 »

Ja te¿ mam ca³y zestaw takich zdjêæ.Chêtnie bym siê dowiedzia³a, co to za stworzonka s± na nich .Z Walewic, rzecz jasna...
falada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 11

« Odpowiedz #19 : Styczeñ 13, 2009, 18:58:47 »

wstawcie to spróbujemy
Lumi
U¿ytkownik

« Odpowiedz #20 : Styczeñ 19, 2009, 16:09:33 »

no w³a¶nie, co z tymi zdjêciami  Spoko
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #21 : Styczeñ 19, 2009, 19:31:45 »

Mo¿e mi te¿ uda³o by siê co¶ odgadn±æ... dwa lata spêdzi³am na praktykach i na sta¿u... A Koniuszy ca³y czas mi dawa³ koñskie zagadki- rozpoznawanie klaczy na padokach to by³ standard... Wi±zanie klaczy na biegalniach...

________________________________________________________________________________--

Mam pytanie? Wie kto¶ mo¿e co sta³o siê z moj± ulubienic±... Bawe³na (po Grey, od Bibu³ki). Wiem, ¿e zosta³a sprzedana i s³ysza³am co¶ o zagranicy... Ciekawa jestem czy to prawda... ¦wietnie siê na niej je¼dzi³o Moja ulubienica zaraz po Frazesie!!!
ms_konik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #22 : Styczeñ 19, 2009, 20:35:00 »

Szok
No jak znalaz³y siê chêtne osoby do zgaduj-gaduli to nic mi nie pozostaje jak jutro rozpocz±æ
skanowanie i wklejanie .
Liczê na Was
ArkaGrecja
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 96

« Odpowiedz #23 : Styczeñ 20, 2009, 08:30:08 »

To ja dzi¶ te¿ siê postaram zeskanowaæ klisze, wklejaæ nie umiem, ale wrzucê do fotogalerii. Dam znaæ gdzie bêd±. Zdjêcia z 2000 roku, by³am zaraz po tym jak Berlin Bej by³ championem na wystawie w Warszawie, czyli w niedzielê. I zdjêcia z wystawy te¿ jakie¶ mam. Strasznie stare dzieje.
ms_konik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #24 : Styczeñ 20, 2009, 22:23:08 »

Najpierw te co wiem, czyli

Browar (hihihi)

Fazer, zdaje siê wkkw chodzi³/chodzi...(Toledo xx-Fatamorgana)

Mazur (Galeon oo- Marsylia)

Teraz dziewczyny:
1)

2)

3)

4)mo¿e to byæ Dixi po Len?

5)

6)

No i teraz najtrudniejsze 

7)

Spoko

9)

10)

montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #25 : Styczeñ 20, 2009, 22:40:03 »

2/ to Histyna 1982 po Akwen
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #26 : Styczeñ 20, 2009, 22:51:58 »

Je¶li dobrze kojarzê fakty i dobrze widzê... to Browarek musia³ mieæ jakie¶ 1,5 roku- bo zdjêcie z Przês³±wic... wiêc to musia³o byæ jako¶ latem 1999 r.
Na zdjêciu 9 stawiam, ¿e jest to ¼róbka - Harda (po Sebastian, od Haida) za ni± mo¿e byæ jej mama Haida po Elsingu. Harda jest nadal elitarn± klacz± stadn± w Walewicach, Haida jaki¶ czas temu by³a wystawiona na sprzeda¿ i chyba zosta³a sprzedana.

Tak na pierwszym zdjêciu faktycznie jest Browar.... jak widaæ od zawsze mia³ wielk± g³owê... tylko te skulone uszka nie pasuj± do niego- jest teraz ogierem czo³owym w SK Walewice... jego córka Hossa startuje ju¿ w skokach... druga córka jest na zak³adzie treningowym
Drugi to faktycznie Fazer- najpierw startowa³ na wy¶cigach na torze w Partynicach, a od 2004 r jest podstawowym koniem Paw³a Warszawskiego i startuj± w WKKW. Raz na nim je¿dzi³am... istny szatan. Potrafi³ wpuszczony w korytarz przeskoczyæ przez ta¶mê nie zrywaj±c jej, poczym przeskoczyæ w drugim miejscu równie¿ nie zrywaj±c ta¶my i dopiero skoczyæ przez przeszkodê... bardzo ambitny. Ale w boksie bardzo grzeczny... Wykastrowany w 2004 r- zajmowa³am siê nim po tym zabiegu
ms_konik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #27 : Styczeñ 20, 2009, 23:14:45 »

Trudno mi tê wycieczkê (SGGW Zootechnika) umiejscowiæ w czasie.
Rzeczywi¶cie te m³ode ogierki mia³y po jakie¶ 1,5 roku.
Aha, to by³y te czasy kiedy jako dyrektor nasta³ Roman Krzy¿anowski.
Oprowadza³ nas po stadninie i nawet jakimi¶ imionami kon rzuca³ ale nie bardzo mu wierzy³am, bo dopiero co zawita³ do Walewic .
amazonka80
U¿ytkownik

« Odpowiedz #28 : Styczeñ 20, 2009, 23:15:55 »

Na 5 zdjêciu... my¶lê, ¿e jest to Felicita ur.1986 r. (po Judex xx, od Felicja). Wiem, ¿e by³a wystawiona na sprzeda¿, ale nie wiem co siê z ni± sta³o. Nie by³am na ostatnich kilku przegl±dach...

Te ¼rebaczki ciê¿ko rozpoznaæ... wiêkszo¶æ gniadych z gwiazdk±....
Ja mia³am na praktykach problem rozpoznaæ, bo by³y w³a¶nie dwa takie ogierki... Jule (zwany przez nas Jankesem) i Dunaj- by³y identyczne...U¶miech Jak by³y na wybiegu nie do poznania U¶miech

Na dzi¶ tyle... jutro zajrzê do moich zdjêæ i zastanowiê siê nad zdjêciami 1, 3 i 6
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #29 : Styczeñ 21, 2009, 09:43:50 »

A moze kto¶ mia³by zdjecie gniadej klaczy Lelia po Judex ur.1985?, bardzo chcia³abym zobaczyæ. Mile widziane jakiekolwiek informacje na jej temat. By³abym zainteresowana tak¿e klacz± Haitanka po Akwen ur. 1979.
Strony: 1 [2] 3 4 ... 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: