Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #75 : Maj 18, 2009, 12:01:18 » |
|
Normalka - kupcy z Warszawy
|
|
|
|
|
|
|
duke
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 273
|
|
« Odpowiedz #76 : Maj 18, 2009, 12:34:17 » |
|
obecnie wiwat jest w Prudniku czo³owym,ale nadal stanowi w³asnosc stada
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #77 : Maj 18, 2009, 15:38:56 » |
|
mo¿e nie spe³nia³ wymogów owej amazonki;)
|
|
|
|
|
|
|
Zbyszek B.
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 35
|
|
« Odpowiedz #78 : Grudzieñ 09, 2009, 09:16:00 » |
|
Bia³ka pozbywa siê wszystkiego co mo¿e. Na przetarg 19 grudnia wystawione jest sporo ogierów ma³opolskich które kry³y w poprzednim sezonie: Bekas, Talon, Hakata, Wolant. Jajka straci³y: Atrybut, Asumpt, Jurysta i Harbuz ! Poszed³ te¿ do kastacji arab BOHUN, który kry³ pó³krew.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #79 : Grudzieñ 09, 2009, 12:23:33 » |
|
Bia³ka pozbywa siê wszystkiego co mo¿e. Na przetarg 19 grudnia wystawione jest sporo ogierów ma³opolskich które kry³y w poprzednim sezonie: Bekas, Talon, Hakata, Wolant. Jajka straci³y: Atrybut, Asumpt, Jurysta i Harbuz ! Poszed³ te¿ do kastacji arab BOHUN, który kry³ pó³krew.
Raczej wszystkiego co slabe, moze z wyjatkiem Harbuza i Wiwata.
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #80 : Grudzieñ 09, 2009, 14:18:07 » |
|
Harbuza bardzo szkoda... To kolejny z synów Ha³astry wykastrowany... Dziwi mnie szczególnie, ¿e dobrze skaka³ i jeden z nielicznych srokatych ogierów!!!
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 09, 2009, 15:06:02 » |
|
Ja nie widzê na tel li¶cie Harbuza? Jest mo¿liwe, ¿e to by³a pomy³ka?
|
|
|
|
|
|
|
duke
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 273
|
|
« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 09, 2009, 15:29:53 » |
|
harbuz juz dawno wykastrowany i sprzedany spo³owiczowi
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 09, 2009, 16:51:31 » |
|
Harbuza bardzo szkoda... To kolejny z synów Ha³astry wykastrowany... Dziwi mnie szczególnie, ¿e dobrze skaka³ i jeden z nielicznych srokatych ogierów!!!
Szczescie w nieszczesciu, ze go troche zamrozili.
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 09, 2009, 17:19:43 » |
|
Tak siê zastanawiam... Mo¿e od razu wszystkie perspektywiczne ogiery, które mog± sprawdziæ siê w sporcie... pobierzmy od nich nasienie i wykastrujmy!!! Tak mo¿e wiêcej ogierów ma³opolskich trafi do sportu!!!
Zaczyna mnie to wkurzaæ!!!
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 09, 2009, 17:27:56 » |
|
Zaczyna mnie to wkurzaæ!!!
To trzeba go by³o kupiæ, nie kastrowaæ i promowaæ. Nikt tego za nas nie zrobi.
|
|
|
|
|
|
|
Gumi¶
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1
|
|
« Odpowiedz #86 : Grudzieñ 09, 2009, 18:08:19 » |
|
Mo¿e nie do wszystkich dotar³o, ¿e przewa¿aj±ca wiêkszo¶æ, je¿eli nie wszystkie Vis Versy s± walniête na ³eb i to tyle w temacie. Twierdzenie, ¿e Harbuz dobrze skacze do¶æ daleko mija siê z prawd±.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 09, 2009, 18:14:11 » |
|
W jakim sensie walniête w ³eb? Mam 2 konie po Awans po Vis Versa i zaczynam siê baæ (konie maj± dobre charaktery, ale mo¿e to co wychodzi w u¿ytkowaniu?)
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 09, 2009, 18:52:15 » |
|
Mo¿e nie do wszystkich dotar³o, ¿e przewa¿aj±ca wiêkszo¶æ, je¿eli nie wszystkie Vis Versy s± walniête na ³eb i to tyle w temacie. Twierdzenie, ¿e Harbuz dobrze skacze do¶æ daleko mija siê z prawd±.
Na pewno nie wszystkie, nie wiem czy wiêkszo¶æ, ale niektóre s± na pewno "zdradliwe". Harbuz na przyk³ad kopn±³ przodem w g³owê je¼d¼ca zak³adowego podczas prezentacji na trójk±cie. Na zak³adzie Harbuz skaka³ bardzo dobrze, by³ wybitny w tym elemencie, w opinii niektórych nie by³o od jego czasu równie dobrze skacz±cego ogiera w korytarzu. By³ bardzo elastyczny, ambitny, uwa¿ny przy jednocze¶nie niez³ej sile i ¶wietnej technice. To, ¿e nie prze³o¿y³ tego potencja³u na wyniki w sporcie mo¿e byæ spowodowane z³ym treningiem, mo¿e w³a¶nie ten charakter wy³azi³, a mo¿e nie jest w stanie skakaæ pod je¼d¼cem tak dobrze jak luzem i ju¿. Pewnie siê ju¿ nie dowiemy tego. Innym takim "korytarzowym" ogierem by³ walewicki Horn, który te¿ nie potwierdzi³ potencja³u, mimo, ¿e dosta³ szansê.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 09, 2009, 18:59:17 » |
|
Na pewno nie wszystkie, nie wiem czy wiêkszo¶æ, ale niektóre s± na pewno "zdradliwe". Harbuz na przyk³ad kopn±³ przodem w g³owê je¼d¼ca zak³adowego podczas prezentacji na trójk±cie.
W ub. roku Emanor tez fruwa³ na trójk±cie (podczas próby wrze¶niowej) tyle, ¿e m³ode ogiery sa czesto hmm pokrêcone, w tym roku chyba trzy siê wyrwa³y. Nie mówi±c o tym co wyprawia³ z prezenterem przedstawiony do bonitacji (wyniki w MPMK) Szambelan. A co do skoków to w ¦K po próbie dzielnosci kto¶ napisa³, ¿e Harbuz skacze jak holsztyn. Braku techniki nie mo¿na mu zarzuciæ na pewno. Ja mam ma³ego wnuka VV i nie ma z nim ¿adnych problemów, przy kowalu stoi grzeczniej ni¿ matka. Jest weso³y, ale na pewno morderczych zapêdów w nim nie widaæ
|
|
|
|
|
|
|
|