FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 12:28:15 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Lista ogierów do brakacji i sprzedazy w SO Bia³ka  (Przeczytany 49711 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #75 : Maj 18, 2009, 12:01:18 »

Normalka - kupcy z Warszawy  Chichot
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #76 : Maj 18, 2009, 12:34:17 »

obecnie wiwat jest w Prudniku czo³owym,ale nadal stanowi w³asnosc stada
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #77 : Maj 18, 2009, 15:38:56 »

mo¿e nie spe³nia³ wymogów owej amazonki;)
Zbyszek B.
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 35

« Odpowiedz #78 : Grudzieñ 09, 2009, 09:16:00 »

Bia³ka pozbywa siê wszystkiego co mo¿e. Na przetarg 19 grudnia wystawione jest sporo ogierów ma³opolskich które kry³y w poprzednim sezonie: Bekas, Talon, Hakata, Wolant.
Jajka straci³y: Atrybut, Asumpt, Jurysta i Harbuz !
Poszed³ te¿ do kastacji arab BOHUN, który kry³ pó³krew.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #79 : Grudzieñ 09, 2009, 12:23:33 »

Bia³ka pozbywa siê wszystkiego co mo¿e. Na przetarg 19 grudnia wystawione jest sporo ogierów ma³opolskich które kry³y w poprzednim sezonie: Bekas, Talon, Hakata, Wolant.
Jajka straci³y: Atrybut, Asumpt, Jurysta i Harbuz !
Poszed³ te¿ do kastacji arab BOHUN, który kry³ pó³krew.

Raczej wszystkiego co slabe, moze z wyjatkiem Harbuza i Wiwata.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #80 : Grudzieñ 09, 2009, 14:18:07 »

Harbuza bardzo szkoda... To kolejny z synów Ha³astry wykastrowany... Dziwi mnie szczególnie, ¿e dobrze skaka³ i jeden z nielicznych srokatych ogierów!!!
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 09, 2009, 15:06:02 »

Ja nie widzê na tel li¶cie Harbuza? Jest mo¿liwe, ¿e to by³a pomy³ka?
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 09, 2009, 15:29:53 »

harbuz juz dawno wykastrowany i sprzedany spo³owiczowi
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 09, 2009, 16:51:31 »

Harbuza bardzo szkoda... To kolejny z synów Ha³astry wykastrowany... Dziwi mnie szczególnie, ¿e dobrze skaka³ i jeden z nielicznych srokatych ogierów!!!

Szczescie w nieszczesciu, ze go troche zamrozili.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 09, 2009, 17:19:43 »

Tak siê zastanawiam... Mo¿e od razu wszystkie perspektywiczne ogiery, które mog± sprawdziæ siê w sporcie... pobierzmy od nich nasienie i wykastrujmy!!! Tak mo¿e wiêcej ogierów ma³opolskich trafi do sportu!!!

Zaczyna mnie to wkurzaæ!!!
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 09, 2009, 17:27:56 »

Zaczyna mnie to wkurzaæ!!!

To trzeba go by³o kupiæ, nie kastrowaæ i promowaæ. Nikt tego za nas nie zrobi.
Gumi¶
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #86 : Grudzieñ 09, 2009, 18:08:19 »

Mo¿e nie do wszystkich dotar³o, ¿e przewa¿aj±ca wiêkszo¶æ, je¿eli nie wszystkie Vis Versy s± walniête na ³eb i to tyle w temacie. Twierdzenie, ¿e Harbuz dobrze skacze do¶æ daleko mija siê z prawd±.
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 09, 2009, 18:14:11 »

W jakim sensie walniête w ³eb? Mam 2 konie po Awans po Vis Versa i zaczynam siê baæ (konie maj± dobre charaktery, ale mo¿e to co wychodzi w u¿ytkowaniu?)
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 09, 2009, 18:52:15 »

Mo¿e nie do wszystkich dotar³o, ¿e przewa¿aj±ca wiêkszo¶æ, je¿eli nie wszystkie Vis Versy s± walniête na ³eb i to tyle w temacie. Twierdzenie, ¿e Harbuz dobrze skacze do¶æ daleko mija siê z prawd±.

Na pewno nie wszystkie, nie wiem czy wiêkszo¶æ, ale niektóre s± na pewno "zdradliwe". Harbuz na przyk³ad kopn±³ przodem w g³owê je¼d¼ca zak³adowego podczas prezentacji na trójk±cie.

Na zak³adzie Harbuz skaka³ bardzo dobrze, by³ wybitny w tym elemencie, w opinii niektórych nie by³o od jego czasu równie dobrze skacz±cego ogiera w korytarzu. By³ bardzo elastyczny, ambitny, uwa¿ny przy jednocze¶nie niez³ej sile i ¶wietnej technice. To, ¿e nie prze³o¿y³ tego potencja³u na wyniki w sporcie mo¿e byæ spowodowane z³ym treningiem, mo¿e w³a¶nie ten charakter wy³azi³, a mo¿e nie jest w stanie skakaæ pod je¼d¼cem tak dobrze jak luzem i ju¿. Pewnie siê ju¿ nie dowiemy tego. Innym takim "korytarzowym"  ogierem by³ walewicki Horn, który te¿ nie potwierdzi³ potencja³u, mimo, ¿e dosta³ szansê.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 09, 2009, 18:59:17 »

Na pewno nie wszystkie, nie wiem czy wiêkszo¶æ, ale niektóre s± na pewno "zdradliwe". Harbuz na przyk³ad kopn±³ przodem w g³owê je¼d¼ca zak³adowego podczas prezentacji na trójk±cie.
W ub. roku Emanor tez fruwa³ na trójk±cie (podczas próby wrze¶niowej) tyle, ¿e m³ode ogiery sa czesto hmm pokrêcone, w tym roku chyba trzy siê wyrwa³y. Nie mówi±c o tym co wyprawia³ z prezenterem przedstawiony do bonitacji (wyniki w MPMK) Szambelan.

A co do skoków to w ¦K po próbie dzielnosci kto¶ napisa³, ¿e Harbuz skacze jak holsztyn. Braku techniki nie mo¿na mu zarzuciæ na pewno.
Ja mam ma³ego wnuka VV i nie ma z nim ¿adnych problemów, przy kowalu stoi grzeczniej ni¿ matka. Jest weso³y, ale na pewno morderczych zapêdów w nim nie widaæ
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: