FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Kwiecieñ 18, 2025, 21:46:35 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Lista ogierów do brakacji i sprzedazy w SO Bia³ka  (Przeczytany 51383 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dzialosza
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 19

« Odpowiedz #45 : Listopad 18, 2008, 16:33:45 »

Wie kto¶ gdzie poszed³ Pentagram?
wiewióra
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 24

« Odpowiedz #46 : Listopad 18, 2008, 17:06:58 »

Hebeb do Dêbicy? Jestem ciekawa do kogo.. O.o
Stacho
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 130

« Odpowiedz #47 : Listopad 18, 2008, 17:08:51 »

Podobno Hebab trafi³ do Pu³aw  Co?
breakaway
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 265

« Odpowiedz #48 : Listopad 18, 2008, 17:54:21 »

Ja mam wiadomo¶æ od by³ego dzier¿awcy, u którego chyba jeszcze nadal Hebab stoi, z tego co mi wiadomo. Dok³adnie wiêcej nic nie wiedz±, tylko tyle, ¿e do Dêbicy...
wiewióra
U¿ytkownik

« Odpowiedz #49 : Listopad 18, 2008, 18:49:27 »

Tylko jestem ciekawa gdzie do Dêbicy bo ja jestem z Dêbicy i tutaj raczej nie ma hodowców koni ma³opolskich.. i ciê¿ko w tym rejonie o ogiera.. O.o
breakaway
U¿ytkownik

« Odpowiedz #50 : Listopad 18, 2008, 18:56:42 »

Pamiêtaj tylko, ¿e jest niejedna Dêbica .
wiewióra
U¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Listopad 18, 2008, 19:48:42 »

No chyba ¿e jaka¶ inna.. choæ a¿ tak wiele to ich nie ma..
breakaway
U¿ytkownik

« Odpowiedz #52 : Listopad 18, 2008, 20:51:44 »

No kilka jest, zobacz sobie na byle której mapie . Choæ nie gwarantujê na 100%, ¿e tam teraz idzie .
Marko
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 104

« Odpowiedz #53 : Listopad 18, 2008, 21:34:09 »

Moge dodaæ ceny te któe wiem  Jurand poszed³ za 5,5 tys, Banknot chyba za 3,3 tys Berlin 5 tys, Kamp za 3,5 tys, Heban cos ko³o 2,6 lub 2,8, Eufrat za 2.6

A tak nawi±zuj±c do samej aukcji, przetargu lub licytacji bo tak to trzeba nazwaæ - bo nie wiadomo do koñca na jakich warunkach siê to odbywa³o. Rozumiem SO bo trzeba wyrwaæ od hodowców jak najwiêcej kasy ale dyrektor Stada potrafi³ w kilku przypadkach na miejscu zmieniæ warunki przetargu, licytacji lub aukcji - jak by tego nie nazwaæ. Kilku hodowcom sie to nie spodoba³o.

to nie zmiany to poprostu wielki kant.  Na ¿adnego ogiera nie powinno byæ licytacji,  nie by³o dwu takich samych ofert

Zasady i tryb rozdysponowywania ogierów Spó³ki Bia³ka do dzier¿aw hodowlanych

1. Rozdysponowanie ogierów w dzier¿awê przeprowadzone bêdzie w trybie przetargu na podstawie pisemnych ofert.
 2. Oferty winne wp³yn±æ do SO w terminie najpó¼niej na jeden dzieñ przed terminem przetargu.
 3. SO ustali termin przetargu dla SO Klikowa, dla SO Bia³ka z podzia³em na konie zimnokrwiste i szlachetne.
 4. SO zamie¶ci listê ogierów oferowanych do dzier¿aw, warunków przetargu jak i terminów przetargów na swojej stronie internetowej.
 5. Informacje jak w pkt.4 roze¶le do wszystkich dzier¿awców i OZHK dzia³aj±cych na terenie dzia³ania Spó³ki.
  6. W dniu przetargu SO umie¶ci na tablicy og³oszeñ wykaz ogierów wobec których rozstrzygniêto przetarg. W stosunku do ogierów nie rozdysponowanych w drodze
przetargu pisemnych ofert zostanie zorganizowany przetarg w formie licytacji ustnej. Do licytacji ustnej zostan± w³±czone ogiery wobec których komisja przetargowa nie mog³a podj±æ decyzji o rozdysponowaniu ogiera na podstawie ofert pisemnych (dwie lub wiêcej ofert na tak± sam± kwotê, ofert z³o¿onych przez osoby z poza rejonu dzia³ania Spó³ki nie posiadaj±cych zgody na wprowadzenie ogiera na teren dzia³ania innego stada nie nale¿±cego do Spó³ki „Bia³ka”, zaoferowanie kwoty poni¿ej sumy akceptowalnej przez SO do dzier¿awy ogiera).
7. SO Bia³ka zastrzega sobie prawo do wy³±czenia z oferty przetargowej ka¿dego ogiera w trakcie postêpowania do chwili podpisania umowy z wa¿nych dla SO wzglêdów dotycz±cych danego ogiera (stan zdrowia, zapotrzebowanie na ogiera jako reproduktora czo³owego w SK ANR).
 8. Oferenci którzy wygrali przetarg na danego ogiera zobowi±zani s± do podpisania umowy opracowanej przez SO z pe³nymi konsekwencjami wynikaj±cymi z tre¶ci umowy.
 9. LZHK mo¿e wnie¶æ zapotrzebowanie dla ogierów z listy ofertowej na zasadach pierwszeñstwa. W przypadku takich ogierów LZHK gwarantuje ich umieszczenie w dzier¿awach na swoim terenie i ponosi odpowiedzialno¶æ za uregulowanie nale¿no¶ci dla SO Bia³ka z tytu³u umowy dzier¿awnej.
 10. Wszelkie kwestie nie uregulowane powy¿szym opracowaniem rozstrzygane bêd± na podstawie nieodwo³alnej i ostatecznej decyzji Zarz±du Spó³ki.

TEGO NIE MO¯NA TAK POZOSTAWIÆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja przynajmniej nie zamierzam

Je¶li zajmujesz siê koñmi – MY¦L CZ£OWIEKU TO NIE BOLI
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #54 : Listopad 18, 2008, 21:45:07 »

czy¿by zmowa oferentów?
Lord Vader
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 46

« Odpowiedz #55 : Listopad 18, 2008, 22:19:26 »

To w takim przypadku opis tej licytacji   nadaje sie do prasy, jakby jakas gazeta wydrukowa³a to mo¿e wtedy by to cos wyja¶ni³o .
m.indira
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 79

« Odpowiedz #56 : Listopad 19, 2008, 21:10:08 »

jakby tak kazdy siê zaci±³ to by z tego przetargu nici by³y
jedno wielkie bagno , bo zamiast wzi±¶æ wszystkich ,zebrac , wyczytywac imie i zaczynaæ o d tych 2 tysiaków w góre , to wtedy by sie okaza³o ¿e nie jednego mozna by³o za te 2000 wyci±gn±æ i nie trzeba by³o wcale pisaæ wiecej ... ale tak sobie ustalili , maja do tego prawo , a dzier¿awcy temu przytakneli sk³adaj±c oferty ...
przywioz³am Pesala ... mój pracownik jak go zobaczy³ to spyta³ : Kryjemy wszystkie arabki ?? a ja w ¶miech ... uroku koniowi nie brak , no i ludziska , t³uszczyku to mu nie brak ... no i spokój , w obs³udze niuniek , ech , normalnie tak powinien w³asnie wygl±daæ ma³opolak ...
Cytryna
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 27

« Odpowiedz #57 : Listopad 19, 2008, 21:29:00 »

uroku koniowi nie brak , no i ludziska , t³uszczyku to mu nie brak ... no i spokój , w obs³udze niuniek , ech , normalnie tak powinien w³asnie wygl±daæ ma³opolak ...
A oni mu dali 12 za typ
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #58 : Listopad 19, 2008, 21:58:45 »

mi siê ten koñ wydawa³ taki bez wyrazu jak go widzia³em na kwalifikacji do ZT

zdecydowanie wolê Hebaby czy Elsingi ni¿ Berberysy
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #59 : Listopad 19, 2008, 23:18:32 »

zgodze sie je¶li chodzi o elsingi, o hebaby bym polemizowa³,trzeba wziac pod uwage ze s± z janowskiego stada a wiemy jak tam wyselekcjonowane matki,a berberysy typu pesal,azja czy batut to konie hod prywatne 2 z nich z matek pryw hodowli,a hebabów z pryw hod nie ma wcale a kryje hebab nie od dzi¶,pesala znam od ¿rebaka i to typowy koñ m³p w starym typie z bdb charakterem,wszechstronnie uzytkowy,db w terenie i ogólnie pod siod³em ,i bdb ci±gnie,na zt zaprzêgowym w bogus³awicach do¶æ mocno  konie schud³y niektóre wtedy,po próbie wytrzyma³o¶ciowej cze¶æ wygl±da³a do¶æ s³abo,by³y przypadki buntu w próbie na grzedzie a on do koñca ambitny i pe³en spokoju robi³ co mu kazano i szed³,a na zt mia³ 2 wypadki w czasie treningu,a pomimo tego wygra³
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: