FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 30, 2025, 15:35:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Lista ogierĂłw do brakacji i sprzedazy w SO BiaÂłka  (Przeczytany 51923 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dzialosza
UÂżytkownik

« Odpowiedz #45 : Listopad 18, 2008, 16:33:45 »

Wie ktoÂś gdzie poszedÂł Pentagram?
wiewiĂłra
UÂżytkownik

« Odpowiedz #46 : Listopad 18, 2008, 17:06:58 »

Hebeb do DĂŞbicy? Jestem ciekawa do kogo.. O.o
Stacho
UÂżytkownik

« Odpowiedz #47 : Listopad 18, 2008, 17:08:51 »

Podobno Hebab trafiÂł do PuÂław  Co?
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #48 : Listopad 18, 2008, 17:54:21 »

Ja mam wiadomoœÌ od by³ego dzier¿awcy, u którego chyba jeszcze nadal Hebab stoi, z tego co mi wiadomo. Dok³adnie wiêcej nic nie wiedz¹, tylko tyle, ¿e do Dêbicy...
wiewiĂłra
UÂżytkownik

« Odpowiedz #49 : Listopad 18, 2008, 18:49:27 »

Tylko jestem ciekawa gdzie do DĂŞbicy bo ja jestem z DĂŞbicy i tutaj raczej nie ma hodowcĂłw koni maÂłopolskich.. i ciĂŞÂżko w tym rejonie o ogiera.. O.o
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #50 : Listopad 18, 2008, 18:56:42 »

PamiĂŞtaj tylko, Âże jest niejedna DĂŞbica .
wiewiĂłra
UÂżytkownik

« Odpowiedz #51 : Listopad 18, 2008, 19:48:42 »

No chyba Âże jakaÂś inna.. choĂŚ aÂż tak wiele to ich nie ma..
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #52 : Listopad 18, 2008, 20:51:44 »

No kilka jest, zobacz sobie na byle ktĂłrej mapie . ChoĂŚ nie gwarantujĂŞ na 100%, Âże tam teraz idzie .
Marko
UÂżytkownik

« Odpowiedz #53 : Listopad 18, 2008, 21:34:09 »

Moge dodaĂŚ ceny te ktĂłe wiem  Jurand poszedÂł za 5,5 tys, Banknot chyba za 3,3 tys Berlin 5 tys, Kamp za 3,5 tys, Heban cos koÂło 2,6 lub 2,8, Eufrat za 2.6

A tak nawiÂązujÂąc do samej aukcji, przetargu lub licytacji bo tak to trzeba nazwaĂŚ - bo nie wiadomo do koĂąca na jakich warunkach siĂŞ to odbywaÂło. Rozumiem SO bo trzeba wyrwaĂŚ od hodowcĂłw jak najwiĂŞcej kasy ale dyrektor Stada potrafiÂł w kilku przypadkach na miejscu zmieniĂŚ warunki przetargu, licytacji lub aukcji - jak by tego nie nazwaĂŚ. Kilku hodowcom sie to nie spodobaÂło.

to nie zmiany to poprostu wielki kant.  Na Âżadnego ogiera nie powinno byĂŚ licytacji,  nie byÂło dwu takich samych ofert

Zasady i tryb rozdysponowywania ogierów Spó³ki Bia³ka do dzier¿aw hodowlanych

1. Rozdysponowanie ogierĂłw w dzierÂżawĂŞ przeprowadzone bĂŞdzie w trybie przetargu na podstawie pisemnych ofert.
 2. Oferty winne wpÂłyn¹Ì do SO w terminie najpóŸniej na jeden dzieĂą przed terminem przetargu.
 3. SO ustali termin przetargu dla SO Klikowa, dla SO BiaÂłka z podziaÂłem na konie zimnokrwiste i szlachetne.
 4. SO zamieÂści listĂŞ ogierĂłw oferowanych do dzierÂżaw, warunkĂłw przetargu jak i terminĂłw przetargĂłw na swojej stronie internetowej.
 5. Informacje jak w pkt.4 rozeÂśle do wszystkich dzierÂżawcĂłw i OZHK dziaÂłajÂących na terenie dziaÂłania Spó³ki.
  6. W dniu przetargu SO umieÂści na tablicy ogÂłoszeĂą wykaz ogierĂłw wobec ktĂłrych rozstrzygniĂŞto przetarg. W stosunku do ogierĂłw nie rozdysponowanych w drodze
przetargu pisemnych ofert zostanie zorganizowany przetarg w formie licytacji ustnej. Do licytacji ustnej zostanÂą w³¹czone ogiery wobec ktĂłrych komisja przetargowa nie mogÂła podj¹Ì decyzji o rozdysponowaniu ogiera na podstawie ofert pisemnych (dwie lub wiĂŞcej ofert na takÂą samÂą kwotĂŞ, ofert zÂłoÂżonych przez osoby z poza rejonu dziaÂłania Spó³ki nie posiadajÂących zgody na wprowadzenie ogiera na teren dziaÂłania innego stada nie nale¿¹cego do Spó³ki „BiaÂłka”, zaoferowanie kwoty poniÂżej sumy akceptowalnej przez SO do dzierÂżawy ogiera).
7. SO Bia³ka zastrzega sobie prawo do wy³¹czenia z oferty przetargowej ka¿dego ogiera w trakcie postêpowania do chwili podpisania umowy z wa¿nych dla SO wzglêdów dotycz¹cych danego ogiera (stan zdrowia, zapotrzebowanie na ogiera jako reproduktora czo³owego w SK ANR).
 8. Oferenci ktĂłrzy wygrali przetarg na danego ogiera zobowiÂązani sÂą do podpisania umowy opracowanej przez SO z peÂłnymi konsekwencjami wynikajÂącymi z treÂści umowy.
 9. LZHK moÂże wnieœÌ zapotrzebowanie dla ogierĂłw z listy ofertowej na zasadach pierwszeĂąstwa. W przypadku takich ogierĂłw LZHK gwarantuje ich umieszczenie w dzierÂżawach na swoim terenie i ponosi odpowiedzialnoœÌ za uregulowanie naleÂżnoÂści dla SO BiaÂłka z tytuÂłu umowy dzierÂżawnej.
 10. Wszelkie kwestie nie uregulowane powyÂższym opracowaniem rozstrzygane bĂŞdÂą na podstawie nieodwoÂłalnej i ostatecznej decyzji ZarzÂądu Spó³ki.

TEGO NIE MO¯NA TAK POZOSTAWIÆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja przynajmniej nie zamierzam

JeÂśli zajmujesz siĂŞ koĂąmi – MYÂŚL CZÂŁOWIEKU TO NIE BOLI
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #54 : Listopad 18, 2008, 21:45:07 »

czyÂżby zmowa oferentĂłw?
Lord Vader
UÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Listopad 18, 2008, 22:19:26 »

To w takim przypadku opis tej licytacji   nadaje sie do prasy, jakby jakas gazeta wydrukowaÂła to moÂże wtedy by to cos wyjaÂśniÂło .
m.indira
UÂżytkownik

« Odpowiedz #56 : Listopad 19, 2008, 21:10:08 »

jakby tak kazdy siê zaci¹³ to by z tego przetargu nici by³y
jedno wielkie bagno , bo zamiast wzi¹œÌ wszystkich ,zebrac , wyczytywac imie i zaczynaÌ o d tych 2 tysiaków w góre , to wtedy by sie okaza³o ¿e nie jednego mozna by³o za te 2000 wyci¹gn¹Ì i nie trzeba by³o wcale pisaÌ wiecej ... ale tak sobie ustalili , maja do tego prawo , a dzier¿awcy temu przytakneli sk³adaj¹c oferty ...
przywiozÂłam Pesala ... mĂłj pracownik jak go zobaczyÂł to spytaÂł : Kryjemy wszystkie arabki ?? a ja w Âśmiech ... uroku koniowi nie brak , no i ludziska , tÂłuszczyku to mu nie brak ... no i spokĂłj , w obsÂłudze niuniek , ech , normalnie tak powinien wÂłasnie wyglÂądaĂŚ maÂłopolak ...
Cytryna
UÂżytkownik

« Odpowiedz #57 : Listopad 19, 2008, 21:29:00 »

uroku koniowi nie brak , no i ludziska , tÂłuszczyku to mu nie brak ... no i spokĂłj , w obsÂłudze niuniek , ech , normalnie tak powinien wÂłasnie wyglÂądaĂŚ maÂłopolak ...
A oni mu dali 12 za typ
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #58 : Listopad 19, 2008, 21:58:45 »

mi siĂŞ ten koĂą wydawaÂł taki bez wyrazu jak go widziaÂłem na kwalifikacji do ZT

zdecydowanie wolĂŞ Hebaby czy Elsingi niÂż Berberysy
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #59 : Listopad 19, 2008, 23:18:32 »

zgodze sie jeÂśli chodzi o elsingi, o hebaby bym polemizowaÂł,trzeba wziac pod uwage ze sÂą z janowskiego stada a wiemy jak tam wyselekcjonowane matki,a berberysy typu pesal,azja czy batut to konie hod prywatne 2 z nich z matek pryw hodowli,a hebabĂłw z pryw hod nie ma wcale a kryje hebab nie od dziÂś,pesala znam od Âżrebaka i to typowy koĂą mÂłp w starym typie z bdb charakterem,wszechstronnie uzytkowy,db w terenie i ogĂłlnie pod siodÂłem ,i bdb ciÂągnie,na zt zaprzĂŞgowym w bogusÂławicach doœÌ mocno  konie schudÂły niektĂłre wtedy,po prĂłbie wytrzymaÂłoÂściowej czeœÌ wyglÂądaÂła doœÌ sÂłabo,byÂły przypadki buntu w prĂłbie na grzedzie a on do koĂąca ambitny i peÂłen spokoju robiÂł co mu kazano i szedÂł,a na zt miaÂł 2 wypadki w czasie treningu,a pomimo tego wygraÂł
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: