FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 11:50:38 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ocena eksterieru - m³odzie¿ i ¼rebiêta  (Przeczytany 24334 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Ela Rapta
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 5

« Odpowiedz #30 : Styczeñ 09, 2010, 16:38:41 »

witam, jestem tu nowa i to mój pierwszy post tutaj. Wpad³o mi w oko og³oszenie o sprzeda¿y klaczki m³p i potrzebujê oceny tego ¼rebaka ewentualnie jego rodziców, dziadków itp. To link do og³oszenia:  http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=870447705

co my¶licie o rodzicach, o tej ma³ej i czy waro j± kupiæ? Jutro jadê j± zobaczyæ na ¿ywo. Czy cena jest w miarê przystêpna jak za takiego ¼rebaka? (oczywi¶cie przy zakupie mam zamiar j± zbijaæ) 

Czekam na sugestie, opinie i co my¶licie o tym ¼rebaku? Ja chcê zakupiæ drugiego konia do towarzystwa dla obecnej klaczy któr± chcia³am kryæ w³a¶nie Patrykiem ale niestety nic z tego nie wysz³o i jak znalaz³am og³oszenie to pomy¶al³am,¿e mam gotowego ¼rebaka 

pozdrawiam wszystkich
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #31 : Maj 24, 2010, 09:28:25 »

Roczny ogierek
(Halogen x Oregon x Dahoman IX)

Wstawiam te¿ portret, bo na zootechnicznym ma strasznie mêtny wzrok  Chichot

Bardzo jestem ciekawa opinii, bo ja mam mieszane uczucia.
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #32 : Maj 24, 2010, 11:45:39 »

Mnie osobi¶cie bardzo siê podoba , proporcjonalny, d³uga szyja, szlachetna g³owa ( oczywi¶cie jest przebudowany - ale to oczywiste w tym wieku ) i jeszcze siê oczywi¶cie bardzo zmieni  Dlaczego nie zabierzesz go do Bia³ki? Tam szacowne grono dok³adnie by go obejrza³o 
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #33 : Maj 24, 2010, 17:07:07 »

Lumi
Dziêkujê !
Do Bia³ki mam daleko (250 km), poza tym liczê, ¿e trochê zmê¿nieje bo straszny z niego dzieciak.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #34 : Maj 24, 2010, 21:43:15 »

Mi siê wydaje, ¿e jest za drobny jak na ogiera (w sensie rozp³odnika) oczywi¶cie jest dopiero roczniakiem i mo¿e siê jeszcze rozrosn±æ..

Poza tym jest bardzo udany, szlachetny, urodziwy, ³adnie umaszczony, bêdzie fajny wierzchowiec
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #35 : Maj 25, 2010, 12:38:50 »

Mi siê wydaje, ¿e jest za drobny jak na ogiera (w sensie rozp³odnika) oczywi¶cie jest dopiero roczniakiem i mo¿e siê jeszcze rozrosn±æ..

Dziêkujê
To mnie chyba najbardziej martwi, nie dlatego ¿e martwiê siê o jego przysz³± ewentualn± karierê reproduktora ( na której mi nie zale¿y, jestem te¿ ¶wiadoma mniej wiêcej jaki typ konia na ZT ma szansê siê dostaæ i ¿e jest to trudne), ale u¿ytkowo¶æ. Wielkie zmartwienie to nie jest, jestem chyba tylko "rozpuszczona" przez jego siostrê, która od pocz±tku by³a du¿a i ros³a równo, a wiosn± by³a wrêcz kwadratowa  Chichot
On jest zupe³nie innym typem. Sama jestem ciekawa co z niego wyro¶nie.
Teraz bardzo urós³, gubi±c po drodze i tak ¶ladowe ilo¶ci t³uszczyku nagromadzone zim± i obecnie jego wymiary to:
151-168-18,0

Jak skoñczy 1,5 roku to mam nadziejê, ¿e bêdzie co porównywaæ.

Czekam na zdjecia naszej forumowej m³odzie¿y, bo ci±gle tylko moj na "tapecie"  Zawstydzony
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #36 : Maj 25, 2010, 14:05:39 »

Ja bym siê nie martwi³a tym, ¿e ma ma³± masê. Jako doros³y koñ na pewno nie bêdzie takim przecinkiem, przybierze miê¶ni, a sucha konstytucja przecie¿ jest po¿±dana? Ma szansê byæ fajnym koniem do WKKW
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« Odpowiedz #37 : Maj 25, 2010, 16:10:03 »

Fot. Mateusz Stasza³ek

og. Justus ( o. Bekas po Divisor xx / m.Jurata po Przed¶wit XIII-4)
ur. 22.03.2008r.
164-185-21,5

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: