ja siê nie kwapiê bo to ciêzka sprawa - niektóre konie siê zmieniaj± baardzo i skre¶lenia m³odziaka mo¿na po tem ¿±³owaæ, wspomnê choæby Fina, którego przecie¿ oceniali profesjonali¶ci
ja chêtnie wys³ucham ocen, choæ przyznam, ¿e zdenerwowa³ mnie ten garb
, ale ju¿ och³onê³am wiêc przyjmê wszelkie baty teraz
najpierw jednak przedstawiê pewn± ciekawostkê
moim pierwszym m³p ¼rebakiem by³ ogierek po Lancetnik (Larysz x Judex xx) od klaczy Oregon x Dahoman IX o
jako ¼rebiê by³ krzywy i brzydki, w wieku ponad roku ( rok i 3-4 mieis±ce)
wyglada³ tak
by w wieku trzech lat z górk± wygladac tak
jego pó³siostra po Emetycie jako maleñkie ¼rebiê bardzo mi siê podoba³a
ros³a szybko, bardzo siê zmienia³a w lutym mia³a np maksymalnie garbaty ³eb, który powoli siê prostuje (heh a ja g³upia liczê, ¿e bêdzie taki jak po urodzeniu, marzenia), podobny problem by³ z lekko miêkkimi pêcinami
jeszcze w maju wygl±da³a tak
teraz prezentuje siê tak (ma 1,5 roku)
na pewno nie podoba mi siê u niej krótki zad, brakuje jej elegancji jest taka trochê kluchowata, bardzo w niej lubiê to, ze ³±dnie siê nosi, z bukietem i ma du¿e oczy
jestem bardzo ciekawa co z niej wyro¶nie - to jedyna jak dot±d córka tej klaczy wiêæ wi±¿e z ni± spore nadzieje
i na koniec przepraszam, ze tak siê rozwlek³am, ale mo¿e choæ trochê pomo¿e to Temu kto bêdzie mia³ ochotê wyraziæ swoj± opinie na jej temat
przy okazji chcê zachêcic innych do takiej prezentacji swojej m³odziezy koñskiej