ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #135 : Marzec 18, 2009, 22:52:28 » |
|
Hindus jest wnukiem Kwarteta przecieÂż  a moÂże z ÂŁÂącka Faworyt ? czempion ZT, syn Greya, a po DiabeÂłku (jesli db mysle, Âże to ta sama klacz  ) daÂła Âładnego ogierka jedyny ogier w ofercie BogusÂławic, ktĂłry speÂłnia rodowdowe wymagania to Bekas po Arcus, nie widziaÂłam na Âżywo, trochĂŞ na zdj. ciĂŞÂżkawy siĂŞ wydaje. ale rodowĂłd jak najbardziej sportowy
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #136 : Marzec 18, 2009, 23:00:04 » |
|
po Bekasie byÂły dwa ogiery na ZT i obydwa nie zdaÂły, to nie byÂł przypadek, sÂłabe byÂły
Hindus ma Kwarteta w rodowodzie doœÌ blisko, ale jest w typie i daje bardzo typowe, urodziwe Ÿrebiêta
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #137 : Marzec 19, 2009, 14:36:12 » |
|
ja wÂłaÂśnie przeÂżywam kryzys  wÂłaÂśnie dowiedziaÂłam siĂŞ Âże nie wysyÂłajÂą nasienia Emetyta, ma ktoÂś jakiÂś pomysÂł dlaczego?? 
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #138 : Marzec 19, 2009, 18:51:58 » |
|
Dlatego, ¿e Emetyt przeszed³ na krycie naturalne  Na StaroœÌ dali Dziadziusiowi troche przyjemnoœci  __________________________________________________________________ Chesterze po Emetyt   Zdjêcia wykonane przez S. Supere To jest jej córka zimbredowana na Kwarteta!
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #139 : Marzec 20, 2009, 09:49:20 » |
|
To jest jej cĂłrka zimbredowana na Kwarteta!
dobry materiaÂł do krycia orientalem
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #140 : Marzec 20, 2009, 10:55:31 » |
|
jasiek... czyli uwaÂżasz, Âże imbred klaczy Lady na Kwarteta wyszedÂł korzystnie? (To zdjĂŞcie powyÂżej to cĂłrka klaczy Lady (od Locja/Elsing po Chester - od matki xx /Emetyt)
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #141 : Marzec 20, 2009, 13:24:25 » |
|
klacz wysz³a jaka wysz³a, ale jest w d³ugich liniach, elegancka, z d³ug¹ szyj¹, je¿eli by siê pog³êbi³a to œmia³o mo¿na próbowaÌ dobrym arabem czy ogierem w typie Kampa
nie wiedziaÂłem, Âże Hindus wyjechaÂł, szkoda bo w Starogardzie siĂŞ zmarnuje, nie bĂŞdzie kryÂł dobrych klaczy mÂłp
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #142 : Marzec 20, 2009, 14:37:01 » |
|
A powiedz co myÂślisz o klaczy Lady?
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #143 : Marzec 20, 2009, 18:21:37 » |
|
Dlatego, ¿e Emetyt przeszed³ na krycie naturalne  Na StaroœÌ dali Dziadziusiowi troche przyjemnoœci  w cale mnie to nie cieszy, bo ze Ÿrebakiem wyprawa raczej mnie przyprawia o ból serca i du¿e ryzyko:( a Rashim jest dalej w £¹cku??
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #144 : Marzec 20, 2009, 19:19:24 » |
|
W tym roku chcieliÂśmy kryĂŚ nim jednÂą klacz, ale weterynarz z ÂŁÂącka odradzaÂł krycie Rashimem ze wzglĂŞdu na brak ochoty ogiera na krycie klaczy. MĂłwiÂł, Âże nasienie ma dobre, ale nie jest zainteresowany pÂłciÂą przeciwnÂą. Inseminacja juÂż w ogĂłle nie wchodzi w grĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #145 : Marzec 20, 2009, 19:35:52 » |
|
no nie  to juÂż jestem totalnie zaÂłamana  a Iza nie wiesz jaki koszt stanĂłwki??
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #146 : Marzec 20, 2009, 20:55:59 » |
|
Nie podejmowaÂłam nawet rozmowy na ten temat z ÂŁÂąckiem, skoro ogier nie kryje.
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #147 : Marzec 21, 2009, 12:56:52 » |
|
Odradzam . WoziÂłam klacz kilka razy, dodam ,Âże klacz bezproblemowa w kryciu i niestety nic z tego, nasienie kosztowaÂło 600 zÂł  _______________________________________________________________________________ Jak moÂżna stwierdziĂŚ, Âże jego nasienie jest dobre skoro ÂŁÂąck nie moÂże od niego pobraĂŚ nasienia, a klacze kryte nim naturalnie siĂŞ nie zaÂźrebiajÂą. Kwadratura koÂła  I nie tylko od niego ........
|
|
|
|
|
|
|
Doma
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #148 : Marzec 21, 2009, 13:35:17 » |
|
teraz nasienie, stanĂłwka 400zÂł dzwoniÂłam do kierownika, kurcze, a w Prudniku wiadomo ile klaczy pokryÂł?? nie mogÂą mu wiary podaĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #149 : Marzec 22, 2009, 13:11:15 » |
|
chciaÂłem odszczekaĂŚ, co tu pisaÂłem na temat og. Herb
oglÂądaÂłem go dzisiaj na Âżywo w Walewicach, zrobiÂł na mnie bardzo dobre wraÂżenie, jedyne do czego siĂŞ moÂżna przyczepiĂŚ, to dÂługa nerka i Âśrednie wiÂązanie zadu
na Âżywo robi lepsze wraÂżenie niÂż na zdjĂŞciach, wydaje siĂŞ bardziej harmonijny
|
|
|
|
|
|
|
|