FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 08:38:49 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Duplista  (Przeczytany 8862 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« : Pa¼dziernik 27, 2008, 11:24:24 »

No i spad³am z konia, hehe, strasznie dawno tego nie robi³am Ale widaæ w moim przypadku czasem trzeba sie z matk± ziemia uca³owac.
Z naszych koni jeszcze nigdy nie uda³o mi sie spasæ, wiêc ¿±dna wrazen wsiad³am wczoraj na koby³e sp znajomej,
jak spadac to z wysokiego konia, bo ona akurat to ma jakies 15 cm wiecej od mojego wierzchowca
Dla mnie widocznie zdecydowanie za wielka

goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 28, 2008, 20:05:05 »

To Twoja wariatka Ciê nie zrzuci³a a jaka¶ sp Ci dala radê??
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 28, 2008, 20:17:53 »

ano, dok³adnie tak w³asnie  Zawstydzony
Te¿ sie zdziwi³am, hehehe
Gromowa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 114

« Odpowiedz #3 : Listopad 06, 2008, 14:45:29 »

Ja w ¿yciu spad³am tylko 4 razy, a je¿d¿ê 4 lata, ale czêsto by³am bliska upadkowi. Czasami wisia³am na szyi Chichot, czasem po gwa³townym poniesieniu w galopie siedzia³am za siod³em ciagn±c za pysk  , a kon lecia³ wyci±gniêtym galopem i inne ¶mieszne mniej lub bardziej sytuacje. Moje 2. pierwsze upadki zaliczy³am z kucyka szetlandzkiego. Owego potworka uje¿d¿a³am i mia³ powera. Pierwszy upadek zaliczy³ma przy zagalopowaniu, bo on jest krótki, ma³y, szybki  i zwrotny, a ja próbowa³am zagalopowac. Jecha³am na oklep i zsune³am sie na jedn± stronê, bo on ju¿ baaaardzo wyci±gn±³ k³us, ja ju¿ sta³am jedn± nog± na ziemi, ale druga mi siê zachaczy³a o jego grzbiet i zad i... wyr¿ne³am siê na ty³ek . Nastêpnym razem po d³u¿szej roz³±ce (chodzi³ pod dzieciakami, a raczej sta³)  wystartowa³ a ja próbuj±c se ratowac i zeskoczyæ wpad³am mu pod brzuch ... Moja pierwsza gleba z du¿ego konia mia³ miejsce po zde¿eniu w pe³nym, galopie z drugim koniem. Ostanio spad³am na pocz±tku wrze¶nia z Groma, bo siê potkn±³. Z³ama³am wtedy palec i do tej pory nam komplikacje Smutny. Ogó³em je¼dziæ nie moge, ale na Gromie musze pomykaæ a on jest grzeczny i nie nadwyrê¿am rêki z siod³a. Dzisiaj pewnie pojade na nim ierwszy raz teren u mnie. Zobaczymy jak siê bêdzie zachowywa³ sam na obcym terenia na otwartej przestrzeni. Jak doje¿d¿alli¶my do domu (przyjecha³am wierzchem) to na ³ace podniós³ ogon i chcia³ wyci±gn±c galop...
Wiwiana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 242

« Odpowiedz #4 : Listopad 09, 2008, 22:15:23 »

Ostatnio walnê³am trzy gruchy pod rz±d, z pewnej ma³opolskiej 6-letniej wariatki. Teoretycznie koñ w tym wieku powinien ju¿ je¼d¼ca przyjmowaæ. E tam - ta przyjmuje tylko siod³o.
axo
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 75

« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 19, 2008, 22:21:44 »

Ja o swoich upadkach sporo bym mog³a opowiadaæ, ale najefektowniejszy by³ chyba jeden z tych "parkurowych"... Jaki¶ trening po d³u¿szej przerwie w skakaniu, najazd na okser pewno nieca³e 1x1m, na ziemi po³o¿ona wskazówka na galop. Alma jako¶ nie zbyt ¿ywo sz³a, wiêc ja, ¿eby jej odleg³o¶æ pasowa³a (i za pewne te¿ dla dodania sobie animuszu:P) postanowi³am daæ mocniejsz± ³ydkê. Chyba przesadzi³am, bo koby³a jak odbi³a siê przed wskazówk±, tak wyl±dowa³a za okserem Niestety, by³am ju¿ przed siod³em i po kolejnym foulee spad³am, ale przeszkoda pokonana na czysto

"chcê s³oñca, wichru i tententu..."
goha
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 20, 2008, 00:23:15 »

nie ma to jak koñ który wyjdzie z ka¿dej opresji ma serce do skoków - widzia³am j± w akcji
axo
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 75

« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 20, 2008, 18:00:13 »

nie ma to jak koñ który wyjdzie z ka¿dej opresji ma serce do skoków - widzia³am j± w akcji

o tak, du¿o wiêksze serce do skoków ni¿ ja i z opresji zawsze to ona nas ratuje
a gdzie j± ogl±da³a¶?

"chcê s³oñca, wichru i tententu..."
goha
U¿ytkownik

« Odpowiedz #8 : Styczeñ 04, 2009, 20:01:15 »

w Marszowicach dawno temu i ko³o S±cza

_________________________________________________________________-

my dzisiaj z Grubym zaliczyli¶my glebê w terenie - tak± bezbolesn± na szczê¶cie
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #9 : Styczeñ 04, 2009, 23:22:13 »

Drodzy Panstwo:D historia pewnej gleby:)
Drapacz generalnie jest koniem typu pokaz mi to skocze..ale niebieskie folie, ktore czasem lataja pod przeszkoda robia na nim wrazenie- i jak siedzi na nim ktos kto takich folii sie tez czasem boi..konczy sie to tak:D
Najpierw bylo hamowanie-a ze mam tendencje do atakowania ramionami to wyszlam mocno do przodu...

potem sie rozstalismy:D

a potem Dra wymownym spojrzeniem skwitowal moje ladowanie w srodku  przeszkody jakby mowil-ej laska przeciez mialas to skoczyc na czysto a nie wpasc do srodka..

na szczescie teraz Dra skacze pewnie - fakt ze folia koniojad i metrowki kica jak 120...

Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #10 : Styczeñ 05, 2009, 15:09:23 »

Drapik, niez³e Chichot
Zrzutki nie by³o??
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #11 : Styczeñ 05, 2009, 20:51:38 »

no jak widac na zalaczonym obrazku- na czysto:)
Gromowa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 114

« Odpowiedz #12 : Styczeñ 07, 2009, 09:28:42 »

Nie¼le Ciê Drapacz zrzuci³
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 15, 2009, 20:26:10 »

u mnie gleba roku zaliczona wczoraj
nie z m³p rzecz jasna, 5 lat na m³p je¼dzi³am i nic, wsiad³am na wlkp tatusia i fruwa³am dwa razy - piêkne obroty o 180 stopni na widok sama nie wiem drzew, ptaszków, listków  Chichot
w ka¿dym razie 3,5 km na piechotkê dra³owa³am, bo konik by³ ³askaw wróciæ w tempie i¶cie wy¶cigowym - nawet wodzy nie porwa³a zdolna bestia a koby³ có¿  nó¿ki suchutkie, dzi¶ brykanie na pastwisku odczynia³a

wiosna w g³owie i tyle 
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 11, 2011, 15:55:18 »

nawet najlepszym siê zdarzaj±..........zdjêcie znalezione w necie
A. G³oskowski Gajewniki 2011

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: