FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 06, 2025, 01:27:20 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jurand, po Arcus, od Jutrznia/Elsing  (Przeczytany 21409 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
breakaway
UÂżytkownik

« : Październik 29, 2008, 16:30:18 »

Jurand xo, po Arcus, od Jutrznia/Elsing,
ur. 2001r, skarogniady,
164-193, 22.0; 83 pkt,
wÂł SO BiaÂłka.
KtoÂś coÂś moÂże powiedzieĂŚ wiĂŞcej nt. tego ogiera? MoÂże jakieÂś potomstwo? OgĂłlnie ogier wart uwagi?
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2008, 16:39:49 »

- byÂł czempionem ogierĂłw w BiaÂłce 2004.
- w 2006 r zostaÂł czempionem ogierĂłw maÂłopolskich na Polagrze,
- w tym roku byÂł najwyÂżej ocenionym koniem rasy maÂłopolskiej na Wystawie w Sitnie,

Jego cĂłrka Aszantka w tym roku wygrala klase klaczek rocznych w BiaÂłce, pokazywany byÂł takÂże jego syn Amurat, czwarty w klasie, P. Kordalskiej.
oraz Morfeusz i Arkadia od P. ÂŁoja

Tyle tylko ze w ZT byÂł ostatni w koĂącowej klasyfikacji, ukoĂączyÂł z ocenÂą dost., indeks ogĂłlny 83. 
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2008, 16:47:10 »

Jurand robi bardzo duÂże wraÂżenie na Âżywo, pod siodÂłem traci ruch, ale to nie musi byĂŚ jego wina
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2008, 17:17:42 »

A ktoÂś dysponuje moÂże jego zdjĂŞciami?
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 29, 2008, 17:39:04 »

bardzo ciekawy ogier- widziaÂłam na Âżywo u dr ÂŁoja- super charakter, bardzo fajny elastyczny ruch, niesamowicie ufny w stosunku do czÂłowieka. W okolicach zamoÂścia sporo jego potomstwa- wszystko co widzialam  ( okolo 11 sztuk) poprawne, eleganckie, z ladna szlachetna glowka, wiekszosc dlugonoznych z bardzo dobrze zwiazana kloda i ciekawym ruchem.
Rodowodowo jak dla mnie bardzo ciekawy.
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 29, 2008, 18:08:32 »

DziĂŞkujĂŞ za wszystkie informacje! JeÂżeli ktoÂś dysponuje zdjĂŞciami, to bardzo chĂŞtnie obejrzĂŞ .

Przepraszam, ¿e post pod postem, ale jeszcze odnoœnie potomstwa. Jak z ich charakterem? DoœÌ uk³adowe i spokojne, czy raczej trudne w obejœciu?
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Październik 29, 2008, 18:45:16 »

prawdopodobnie na ZT miaÂł jakiÂś wypadek lub coÂś w tym stylu,moÂżliwe Âże wpadÂł w okser albo coÂś podobnego,po powrocie z ZT byÂł bardzo chory i ledwo zipiaÂł jak trafiÂł do ÂłojĂłw,w poczÂątkowych miesiÂącach miaÂł problem z ustawieniem i ze zganaszowaniem,reagowaÂł bardzo  przy najmniejszej prĂłbie ustawienia gÂłowy,nawet w stajni,moÂżliwe ze miaÂł jakiÂś powaÂżny uraz krĂŞgu szyjnego
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Październik 29, 2008, 18:56:45 »

wierzê w to, bo widzia³em tego konia jak siê rusza³ na kwalifikacji, a jak póŸniej na próbie, by³ cieniem siebie
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Październik 29, 2008, 18:57:45 »

I nadal jest coÂś z nim nie tak? To jakiÂś trwaÂły uraz? KoĂą chodzi w ogĂłle pod siodÂłem, czy tylko kryje?
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Październik 29, 2008, 19:06:09 »

break- potomstwo przylepeczki, misiaczki- dla mnie bija nawet konicha po diabelku pod wzgledem charakteru
przy mnie kon byl tylko puszczany luzem kical sobie sam przeszkode z kaluzy w te i na zad- poza tym robil z siebie showmana- bardzo sie pokazywal, jak tylko odwrocilismy sie do niego tylem to od razu przed nosem przebiegal,rzal i zwracal uwage na siebie
co do wypadku ja slyszalam  "plotke" ze wpadl wlasnie w okser, dostal dragiem po ledzwiach  i sie wywrocil,ale ile w tym prawdy nie wiem
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Październik 29, 2008, 19:07:20 »

teraz juz jest db,chodzi pod siodÂłem,cĂłrka dr ÂŁoja na nim jeÂżdzi sam doktor teÂż siadaÂł,normalnie pracuje
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Październik 29, 2008, 19:08:42 »

To aktualnie stoi u ÂŁojĂłw? ZnalazÂłam go na liÂście ogierĂłw wystawionych do dzierÂżawy na rok 2009 i jakoÂś mnie zainteresowaÂł. No nic, zostaÂło mi zaprezentowaĂŚ mĂłj typ wÂłaÂścicielowi .
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Październik 30, 2008, 14:35:36 »

na poczatku roku u nas w stajni urodzi sie pierwszy maÂły Jurand ^^
xyz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Listopad 03, 2008, 22:57:36 »

koù bardzo ciekawy, mia³am przyjemnoœÌ na nim jeŸdziÌ z córk¹ pana doktora, nie ma problemów z chodami, bardzo delikatny na pomoce i ³atwy w prowadzeniu, najlepsze jest to ¿e mo¿e chodziÌ pod siod³eem z koby³¹ obok siebie i nic sobie z tego nie robi, naprawdê ogromny plus za charakter, zreszt¹ u¿ytkowo tak¿e wporz¹dku
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Listopad 07, 2008, 09:23:28 »

Ogier prawdopodobnie zostanie nadal tam, gdzie jest. Przynajmiej takie doszÂły mnie sÂłuchy, Âże chcÂą zatrzymaĂŚ go na jeszcze jeden sezon. JeÂśli jednak nie bĂŞdÂą juÂż go chcieli, Prezes mocno siĂŞ na niego czai .
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: