breakaway
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #45 : Maj 25, 2009, 18:43:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #46 : Październik 10, 2009, 17:13:09 » |
|
proszĂŞ o opinie klacz mÂłp po Emetyt w wieku 1,5 roku  w wieku 2,5 roku 
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #47 : Październik 10, 2009, 20:32:53 » |
|
Ja napiszĂŞ co myÂślĂŞ, bo innych chĂŞtnych pewnie nie bĂŞdzie.
Jaka klacz jest wszyscy widz¹. Jako roczniak robi³a lepsze wra¿enie. Na pewno jest bardzo ¿eùska i typowa. WidaÌ, ¿e to klacz ma³opolska na pierwszy rzut oka. Straci³a natomiast na szlachetnoœci, mo¿e jest zapasiona po prostu. Szyja siê zrobi³a nieco krótka i taka prosta, w stronê jeleniej. Grzbiet zrobi³ siê chyba te¿ bardziej miêkki. £opatka dobrze sk¹towana, zad dobrze rozwiniêty, g³êboka w klacie. Nogi, z tego co widaÌ s¹ w porz¹dku. Klacz ma ³adn¹, krótk¹ g³owê. Jakby mia³a lepsz¹ szyjê, to by mi siê bardzo podoba³a. Ogólnie robi pozytywne wra¿enie. Gratulujê klaczki swojej hodowli.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 10, 2009, 20:51:05 » |
|
dziĂŞkujĂŞ bardzo  mam nadziejĂŞ, ze trochĂŞ sie wysmukli jak pĂłjdzie pod siodÂło, wykorzystuje paszĂŞ, aÂż za dobrze 
|
|
|
|
|
|
|
galopada
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 11, 2009, 16:20:21 » |
|
to i ja moze 2,5 latek po Barnabie 171 w klebie  
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 13, 2009, 14:43:13 » |
|
Zdjecia zrobione na zby pstrokatym tle, uniemozliwiaja dobra ocene tego konia, przynajmniej ja go dobrze nie widze.
Ogolnie kon w typie polkrwi angielskiej, w dosc dlugich liniach, bez orientalnego bukietu.
Nogi wygladaja OK,kloda wystarczajaco gleboka. Grzbiet prosty, zad dobrze zwiazany, ale moglby byc chyba troszke dluzszy, lopatka troche stroma, szyja dobrej dlugosci, ale nisko osadzona. Glowa ciezkawa z malym okiem.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 30, 2009, 13:53:19 » |
|
ProszĂŞ o ocenĂŞ klacz Euforia, 1,5 roku Krym x Hebab o x Cynik xx   
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #52 : Listopad 02, 2009, 20:12:10 » |
|
Bardzo ³adna klacz, Krym na Hebab zrobi³ swoje. Jak na Ÿrebaka 1,5 roku jest bardzo harmonijna. Posiada ³adnie osadzon¹, odpowiedniej d³ugoœci szyjê na wystarczaj¹co skoœnej ³opatce. Ma wyraŸnie zaznaczon¹ potylicê i bardzo ³adn¹ g³owê, mo¿e mog³aby mieÌ nieco wiêksze oko. K³oda odpowiedniej g³êbokoœci i d³ugoœci, zad nieŸle zwi¹zany, odpowiednio sk¹towany dla konia wierzchowego, ale trochê krótki. Przednie nogi z boku s¹ OK, tylne maj¹ chyba tendencjê do szabelki. Kopyta wydaj¹ siê byÌ nieco za drobne. Brakuje mi w niej takiej iskry, ognia, ale mo¿e to zimowa sierœÌ i zdjêcie na stój.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #53 : Listopad 02, 2009, 20:59:35 » |
|
Dziêki wielkie za ocenê, jaœku  Dla mnie jej szyja jest trochê za masywna, zw³aszcza przy po³¹czeniu z g³ow¹, ale zobaczymy, co wyjdzie z wiekiem  Co do kopyt - platfus po matce. A iskry faktycznie nie ma 
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #54 : Marzec 28, 2010, 17:12:10 » |
|
Moja Emetytka Wiem Âże ma futro jak niedÂźwiedÂź, ale bardzo proszĂŞ o ocenĂŞ   
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #55 : Styczeń 20, 2012, 15:56:44 » |
|
odkopujĂŞ temat, klacz sp, ale po mÂłp. Halogenie  [/URL] jest o czym pisaĂŚ, bo przykÂład "wspaniaÂły"
|
|
|
|
|
|
|
meghana
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #56 : Styczeń 20, 2012, 18:29:47 » |
|
Do Lumi, Piszesz wspaniaÂły przykÂład? Owszem, takiego ustawienia,Âżeby nie moÂżna byÂło obiektywnie oceniĂŚ konia. ZdjĂŞcie zrobione od strony zadu. WyglÂąda na mÂłodÂą klacz miĂŞdzy 18 a 24 miesiÂące. JeÂśli wrzucisz inne zdjĂŞcie (bardziej z "profilu") to moÂże pokuszĂŞ siĂŞ o ocenĂŞ. 
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #57 : Styczeń 31, 2012, 13:47:48 » |
|
Innego juÂż nie mam, klacz 5-letnia i jakbym tego zdjĂŞcia nie robiÂła tak ta klacz wyglÂąda i tak jest zbudowana 
|
|
|
|
|
|
|
meghana
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #58 : Styczeń 31, 2012, 18:16:56 » |
|
Jednak nie uda³o mi siê dobrzej oceniÌ jej wieku. Zmyli³a mnie jej smuk³oœÌ- ostatnio widywa³am 1,5 roczniaki i 2 latki o takim stopniu rozwoju umiêœnienia i dlatego wydawa³o mi siê, ¿e jest to m³oda klacz. Jednak zbyt ma³o koni widzia³am, ¿eby za ka¿dym razem dobrze je oceniÌ. Czy ta klacz jest regularnie je¿d¿ona lub w inny sposób u¿ytkowana?
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #59 : Luty 08, 2012, 10:59:31 » |