breakaway
UÂżytkownik
|
 |
« : Listopad 17, 2008, 20:42:51 » |
|
__________________________________________________________ Czy mi siĂŞ wydaje, czy ten koĂą trzech lat nie ma? I jak profesjonalnie ujeÂżdÂżony...
|
|
|
|
|
|
|
xyz
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 17, 2008, 22:32:23 » |
|
nie no jak jest z 95 to chyba ma  nie wiem czy dobrze cie zrozumiaÂłam; sÂłyszaÂłam Âże niestety tka...
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 17, 2008, 22:44:00 » |
|
nie ma, ur.5.03 2006 
|
|
|
|
|
|
|
xyz
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 17, 2008, 23:43:27 » |
|
a no pogubiÂłam siĂŞ myÂślaÂłam ze chodzi o ojca dopiero link zauwaÂżyÂłam  , faktycznie ciekawe ze w tym wieku jest i tak chodzi...chyba w bardzo mÂłodym wieku byÂła ujezdzana...
|
|
|
|
|
|
|
Cytryna
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 18, 2008, 18:02:35 » |
|
8 tys? A w KoĂąskim Targu cena 4,8 tys, duÂży rabat dla czytelnikĂłw
|
|
|
|
|
|
|
emoncia
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 18, 2008, 18:30:21 » |
|
data urodzenia klaczy LABBA 5.03.2006 tak klacz ma wpisane w paszporcie.
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 18, 2008, 18:39:28 » |
|
No o tym mĂłwiĂŞ, niespeÂłna trzylatka.
|
|
|
|
|
|
|
emi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 18, 2008, 18:40:47 » |
|
super ledwo odsadzone ale jak juz wedzidÂło pasuje i heja wsiada jeden z drugim a potem kon w wieku 4 lat trzeszczkowiec jesooo czy ludzie dalej mysla ze jak kon pod siodlem to napewno bedzie wiecej wart bo ja za tak zajezdzonego i mlodego konia nwawet bym niedala 2 tys
|
|
|
|
|
|
|
emoncia
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 18, 2008, 19:02:33 » |
|
Labba jest spokojna w jeÂździe i jeÂździ na niej zwykle jeden i ten sam jeÂździec ale ja na niej jeÂździÂłam, chodzi dobrze ale jest twarda w pysku a z uwagi na to Âże jeÂżdÂże na koniach sporadycznie to mĂłj przejazd trwaÂł jakieÂś 10 minut, bo bolaÂły mnie rĂŞce. Ale wedÂług mnie powinien jÂą kupiĂŚ jeÂździec doÂświadczony. A poza tym klacz jest duÂża, bo widziaÂłam klaczki w jej wieku i byÂły mniejsze, a teÂż byÂły juÂż ujeÂżdÂżone.
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 18, 2008, 19:07:33 » |
|
Ale tu nie chodzi o wielkoœÌ konia, a o jego rozwój, stawy, koœci, itd. Poza tym, przecie¿ to jest jeszcze dziecko...
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 18, 2008, 19:10:03 » |
|
nie jest "twarda w pysku", nie ma koni "twardych w pysku", po prostu ma sztywnÂą szyjĂŞ, potylicĂŞ, chodzi z odwrotnym grzbietem, jest nie przygotowana do pracy pod siodÂłem, nie mĂłwiÂąc, Âże za mÂłoda jazda na 2,5 rocznym koniu szarpiÂąc go za pysk to sadyzm Âżaden "doÂświadczony" jeÂździec jej nie kupi, kupi jÂą "frajer" co siĂŞ nie zna i bĂŞdzie miaÂł problem tu widaĂŚ jak wyglÂąda mÂłody koĂą pod siodÂłem, ktĂłry miaÂł pecha przy losowaniu wÂłaÂściciela: 
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 18, 2008, 19:10:22 » |
|
i d³ugo ona tak juz pod siod³em chodzi ? pó³ roku ? d³uzej ? Reszty nie komentuje nawet :/
|
|
|
|
|
|
|
emoncia
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 18, 2008, 19:23:36 » |
|
mo¿e i nie jest twarda w pysku ale ja jestem raczej lichym jeŸdŸcem i jak muszê konia mocno trzymaÌ to dla mnie jest on "twardy w pysku". A z tego co wiem to do to od marca do lipca chodzi³a tylko i wy³¹cznie na lon¿y.
a odniosĂŞ siĂŞ do koni innych ras. Mieszkam blisko Stadniny Koni w MichaÂłowie a wiem ze araby z tej stadniny jadÂą na tory wyÂścigowe zwykle jesieniÂą a wtedy teÂż zwykle nie majÂą trzech lat a juÂż sÂą jueÂżdÂżone i trenowane a potem zwykle odbywajÂą kariere hodowlanÂą a nie ktĂłre i pokazowÂą i jakoÂś tego nie widaĂŚ Âże gdy miaÂł nie speÂłna trzy lata trenowaÂły siĂŞ na torze.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 18, 2008, 19:38:54 » |
|
mo¿e i nie jest twarda w pysku ale ja jestem raczej lichym jeŸdŸcem i jak muszê konia mocno trzymaÌ to dla mnie jest on "twardy w pysku". A z tego co wiem to do to od marca do lipca chodzi³a tylko i wy³¹cznie na lon¿y.
nie mówiê, ¿e jestem ekspertem bo nie jestem na podstawie zdjêcia i Twojego opisu oraz wieku klaczy nieuzbrojone oko laika widzi, ¿e klacz chodzi z odwróconym grzbietem, sztywna w potylicy, przez co siê wydaje twardza w pysku, jazda sprawia jej nieustanny ból (w pysku i w krêgos³upie), przez co mo¿e siê wydawaÌ "temperamentna", taka jazda z odwróconym grzbietem w tak m³odym wieku pewnie skoùczy siê powa¿nymi k³opotami z krêgos³upem, ale to ju¿ niech siê mo¿e vet wypowie dobrze jakby moderator wyci¹³ te kilka ostatnich postów z tego tematu do jakiegoœ nowego, bo lecimy w offtopa
|
|
|
|
|
|
|
Stacho
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 18, 2008, 19:41:31 » |
|
Araby i angliki to inna bajka, a konie ma³opolskie to co innego. W tym temacie jestem zwolennikiem zaqsady kawaleryjskiej gdzie koù poni¿ej 3 roku ¿ycia nie by³ uzywany do ¿adnej pracy, a przez nastêpne dwa lata bardzo powoli wdra¿any do pracy. I potem te konie wytrzymywa³y intensywn¹ pracê i du¿e obci¹¿enia.
|
|
|
|
|
|
|
|