amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 10, 2008, 18:11:16 » |
|
Dziêki znam Walewice od kuchni i jestem z informacjami stamt±d na bie¿±co. Klacz nie ma licencji, bo nigdy siê nie za¼rebi³a. Próbowali j± w³±czyæ do stada po powrocie z torów na Partynicach, ale siê nie za¼rebi³a. Dlatego jest na sprzeda¿ do tego tak tanio. Do tego jak dla mnie jest za niska. Zreszt± moja kole¿anka, która prowadzi tam jazdy odradza³a mi j±.
_________________________________________________________________________________
Wiewióra... pewnie, ¿e klacz sportowa mo¿e byæ Hodowlana, jest jeden warunek musi siê za¼rebiæ. Je¶li w Walewicach jaka¶ starsza klacz nie ma licencji to znaczy, ¿e siê nie za¼rebi³a.
U mnie warunek jest taki, ¿e klacz musi mieæ licencje!
|
|
|
|
|
|
|
bagira
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 6
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 10, 2008, 19:59:51 » |
|
Mam do sprzedania klacz z licencj± i rodowodem....jest ¶liczna:) Ma³opolska klacz z licencj± i Ksiêg± G³ówn±,zbonitowana na 80 pkt.,dobry rodowód,3/4 volbluta,MATKA: OAZA m/OREGON xx,OJCIEC:MODERN xx,dobra klacz do hodowli,daje potomstwo w typie sportowym,lekka w chodach,b.przyjemna do jazdy,miêkko nosi,chodzi w tereny,idealny koñ rodzinny,do nauki jazdy i skoków.SUPER charakter.
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 10, 2008, 20:08:39 » |
|
ale ta nie nadaje sie do dotacji, a ta uwaga zaznaczona jest juz w temacie w±tku ...
Niskie te ceny wystawili w Walewicach
|
|
|
|
|
|
|
bagira
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 6
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 10, 2008, 20:12:41 » |
|
no w sumie nie.a mo¿e znacie kogo¶ kto by chcia³ kupiæ t± klaczkê??:)pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 10, 2008, 23:23:36 » |
|
montana czy ja wiem czy takie niskie jak z tego co mowi amazonka klacz sie nie zazrebila to inne tez moga takie byc...jakos niskie te mlp w Walewicach ostatnio... Dla ciekawostki powiem, ze w Racocie na ost przetargu za niewiele wyzsze ceny mozna bylo kupic klacze zrebne lub ze zrebolkiem po db ogierach:) zima idzie -koszty utrzymania rosna
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 10, 2008, 23:34:27 » |
|
jakos niskie te mlp w Walewicach ostatnio...
albo niskie wyprzedaj± po prostu
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 11, 2008, 15:24:56 » |
|
przede wszystkim brak miejsca , a ¼rebaki " w drodze"
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 11, 2008, 17:32:44 » |
|
Niskie te ceny wystawili w Walewicach
my¶lê, ¿e proporcjonalne do warto¶ci, ub. zimy by³am w walewicach w poszukiwaniu klaczy - obejrza³am chyba z 10 sztuk, a te po 6-7 tys. by³y w jakim¶ koszmarnym stanie - ju¿ we mnie taka wyprzeda¿ ciekawo¶ci nie budzi , pzryzwoita byla taka za 14 tys. - teraz kosztuje 7, bo pewnie siê nie za¼rebi³a
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 11, 2008, 17:57:07 » |
|
montana czy ja wiem czy takie niskie jak z tego co mowi amazonka klacz sie nie zazrebila to inne tez moga takie byc... w zasadzie mia³am na my¶li g³ównie m³odzie¿, ¶rednia cena 3,5 tys z³, klacze po 4 ty¶ zawsze tak tanio by³o w Walewicach za takie m³odziaki w wieku akuratnym do pracy ? przede wszystkim brak miejsca , a ¼rebaki " w drodze" to jak wszêdzie.... Wg. mnie niepokoj±ce s± takie ceny w stadninach, je¶li chodzi o rynek
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 11, 2008, 18:30:58 » |
|
Lumi ma racjê... W Walewicach jest przepe³nienie... Ale to wynika z tego, ¿e wcze¶niej za braki dowalali takie ceny, ¿e nic nie sprzedawali. Teraz maj± przepe³nione stajnie... wiêc sprzedaj± w cenach takich jakie s± na rynku. Od zawsze Walewice mia³y olbrzymie ceny za byle co. Nawet w Janowie Podlaskim mo¿na by³o kupiæ taniej konie. Pamiêtam w 2004 roku by³a 20 letnia klacz po torach wy¶cigowych, która ponad 10 lat nie chodzi³a pod siod³em, do tego nie¼rebna, i Dyrektor zawo³a³ za ni± 4 ty¶. I wiele takich przypadków mo¿na by³o by mno¿yæ!
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 11, 2008, 20:29:31 » |
|
takie klacze u nas to za free szly albo do fundacji - i to nic, ze kiedys w KP byly w prezentacjach jako gwiazdy...Jak sie przeglada przetargi innych stadnin to konie, ktore juz gdzies tam jakies regionalki z powodzeniem chodzily sa w podobnych lub nawet nizszych cenach...nie rozumiem takiej polityki stadniny-natomiast podoba mi sie to co proponuje Janow i m.in. Racot konie za duzo nizsza cene ida do znanych sportowcow i sa promowane w sporcie.Montana moze wydziel jakis fajny temat o promocji sprzedazy itp.?moze z tego wyjsc ciekawa dyskusja
|
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 11, 2008, 21:47:30 » |
|
No w³a¶nie ja bym chcia³a wróciæ do mojego w±tku... Ja nadal szukam klaczy ma³opolskiej do dotacji...
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|