Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« : Marzec 17, 2008, 12:27:30 » |
|
Do najbardziej znanych nale¿¹ ogiery hodowli i w³asnoœci SK Walewice : ogier Frazes, siwy, ur 1999 r, wymiary : 170-192-21 Doskona³y koù sportowy, o du¿ych mo¿liwoœciach skokowych i wybitnym, elastycznym i obszernym ruchu. Ma na swoim koncie wiele sukcesów sportowych - Mistrz Polski Koni 4-letnich w WKKW w 2003 r. oraz 12 miejsce ( na 66 startuj¹cych koni ), tylko z jedn¹ zrzutk¹ przez 3 dni mistrzostw, podczas MPMK w skokach w kategorii koni 5 - letnich ( £¹ck 2004 ) oraz 5 lokata podczas MPMK £¹ck 2006 ( 7-latki ).Jednak¿e najwiêksze sukcesy przysz³y w roku 2007- wygrany konkurs Ma³ej Rundy na Ogólnopolskich Zawodach w £¹cku, zwyciêstwo na Miêdzynarodowych Zawodach w Sopocie, a¿ do otarcia siê o medal i zajêcie 4 miejsca na Mistrzostwach Polski Seniorów w skokach ( przeje¿d¿aj¹c II pó³fina³ i pierwszy nawrót fina³u bezb³êdnie ). Równoczeœnie Frazes zajmuje boks ogiera czo³owego w Walewicach. Kryj¹c przez dwa ostatnie sezony oko³o 100 klaczy ( stadninowych i obcych ) pozostawi³ stawkê bardzo ciekawej m³odzie¿y angloarabskiej, która mia³a okazjê zaprezentowaÌ siê szerszej publicznoœci na Narodowym Czempionacie Koni Ma³opolskich w Bia³ce w 2007 r. , zajmuj¹c w swoich klasach czo³owe lokaty ( I i III msc. w klasie rocznych klaczek, III msc. w klasie rocznych ogierków.) Potomstwo Frazesa cechuje znakomity ruch, poprawny eksterier, sucha tkanka, zdrowie i dobry charakter. http://pl.youtube.com/watch?v=266mNNo2lzQ____________________________________________________________________ Kolejne dwa œwietne ogiery to Browar i Haracz
|
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 17, 2008, 14:50:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2008, 15:02:08 » |
|
Bardzo fajne filmiki, rewelacja ! super, ze takie powstaÂły : ) z Browarem teÂż chyba masz taki filmik ? Lumi, czy Ty masz moze jakies zdjecie samego Sebastiana ?
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 17, 2008, 17:03:18 » |
|
KiedyÂś widziaÂłam zdjĂŞcie Sebastiana w Koniu Polskim , ale niestety nie posiadam sprzĂŞtu , Âżeby je zeskanowaĂŚ. ZdjĂŞĂŚ Browara jest tu http://www.allbreedpedigree.com/browarPoza tym , Browar po przerwie wrĂłciÂł do sportu, wiĂŞc juÂż wkrĂłtce bĂŞdzie moÂżna podziwiaĂŚ jego zdjĂŞcia w galeriach jeÂździeckich portali internetowych A to maÂła Subtelna , prawie z takimi samymi odmianami jak tatuÂś http://www.hippoland-pl.com/hodowla_Subtelna.html
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 18, 2008, 09:06:54 » |
|
Ja mam zdjĂŞcie Browara w wieku chyba 1,5 roku. NiezÂły brzydalek byÂł z niego ale musiaÂł mnie czymÂś urzec skoro zrobiÂłam mu foto  . Jak zeskanujĂŞ to wklejĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 21, 2008, 11:10:22 » |
|
Kwinto chyba stoi i kryje w Wielkopolsce. SÂłyszaÂłam , Âże bardzo urodziwy i skoczny.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 22, 2008, 19:28:56 » |
|
DziÂś wrĂłciÂłam z wycieczki do Walewic (co za poÂświĂŞcenie dla kobyÂły - ok. 800km w obie strony) i mam ÂświeÂże zdjĂŞcia og. Haracz i og. Frazes (oraz Huzar i Nabucho). Browara mam jedynie fotkĂŞ gÂłowy przez kraty boksu. og. Haracz 1999 o. Sebastian (Arcus [xx] - Selekcja / Campetot) m. Hatynka (Judex [xx] - Haida / Elsing [oo])    og. Frazes 1999 o. Sebastian (Arcus [xx] - Selekcja / Campetot) m. Fryga (Judex [xx] - Fraga / Cekwart)    ____________________________________________________________________ A tak wÂłaÂściwie co siĂŞ staÂło z og. Sebastian? PadÂł na coÂś, zostaÂł sprzedany, wykastrowany?
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 23, 2008, 10:59:32 » |
|
Pad³, pad³ przedwczeœnie, taka jest podana oficjalna informacja, jak¹ mo¿na znaleŸÌ. Dziœ wróci³am z wycieczki do Walewic (co za poœwiêcenie dla koby³y - ok. 800km w obie strony)
poœwiêcenie ? sama przyjemnoœÌ !
|
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 13, 2008, 20:40:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 07, 2008, 20:52:57 » |
|
Haracz, ZOO BogusÂławice skokowo moim zdaniem duÂżo lepszy od Frazesa, jednak pozbawiony urody  moim zdaniem  
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
UÂżytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 13, 2008, 17:33:31 » |
|
Amant po Arcus ( pomyslaÂłam, ze tutaj dokleje, bo nie wiedziaÂłam gdzie ; ) ) http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1242427_stanowka_ogierem_amant.htmlhehe, jeÂśli to nie jest pomyÂłka, i jest to cena stanĂłwki, a nie cena za tego ogiera, jesli nie jest tam o jedno zero za duÂżo, to chyba jeden z najdroÂższych, o ile nie najdroÂższy, w Polsce z ogierĂłw maÂłopolskich
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 14, 2008, 10:21:37 » |
|
to raczej pomyÂłka , ale i tak on nie jest czysto mÂłp, jego rodowĂłd jest przesycony ÂślÂązakami
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
UÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 06, 2008, 23:26:58 » |
|
Frazes na MP niestety start wypad³ blado - wynik powy¿ej 30 pkt - 35,5 bodaj¿e na pewno chluby nie przynosi. Patrz¹c przez dwa dni na Frazesa zastanawia³am siê 1) dlaczego nie trafi³ do dyscypliny uje¿d¿enia - wiêkszoœÌ skoków z odwrotnym krzy¿em, przód wisi szyja w chmurach, skoki totralnie nieekonomiczne 2) co przez rok wypracowa³ jego jeŸdziec z trenerem (lub bez niego nie wnikam) ka¿dy wjazd w szereg koùczy³ siê przynajmniej jedn¹ zrzutk¹ - koù jest sztywny, chodzi na ostrym kie³Ÿnie, nie daje siê skracaÌ itp, itd 3) czy¿by ubieg³oroczne 4 miejsce bylo przypadkiem, zaczynam myœleÌ , ¿e tak  a teraz trochê fotek      
|
|
|
|
|
|
|
|