FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 10:29:38 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: og. JASNY PORANEK  (Przeczytany 34144 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
galopada
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 543

« : Grudzieñ 14, 2008, 18:46:29 »

Jasny Poranek xo ( m. Jutrznia po Elsing oo / o. Jalienny po Enny xxoo)

Data urodzenia:  13.05.2005 
Hodowca:  SK Walewice 
Bonitacja: 14-4-13-7-7-6-17-14=82 

kontakt: http://www.stadninakonizabno.dbv.pl/readarticle.php?article_id=66

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

ocena bardzo dobra: indeks ogólny - 121, uje¿dzeniowy - 118, skokowy - 124
korsarz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 25, 2009, 09:46:53 »

A jakie¼ wymiary ma to przezacne stworzenie Waæpanno ? :)Bo urodziwy nad wyraz jest.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 25, 2009, 09:58:06 »

162-183-20,5
korsarz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 25, 2009, 10:04:20 »

Dziêki kolego za informacje
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 25, 2009, 10:07:39 »

jasiek mnie wyprzedzi³ Chichot
korsarz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 25, 2009, 10:10:32 »

Doceniam chêci Waæpanno
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 25, 2009, 11:48:04 »

jasiek mnie wyprzedzi³ Chichot

mo¿esz opowiedzieæ jaki on jest "na co dzieñ", w obs³udze i pod siod³em? sprawia³ wra¿enie na zak³adzie bardzo pogodnego konika
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 25, 2009, 16:13:34 »

bardzo spokojny, misiek do przytulania co do chodzenia pod siodlem: jest jednym z lepiej galopujacych koni na jakich jezdzilam, duze, bardzo okragle foule. w terenie odwazny, idacy do przodu
korsarz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 27, 2009, 08:48:26 »

Urodziwy koñ.Ciekawe co da w potomstwie...
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 27, 2009, 12:09:29 »

wiêkszo¶æ koni po Jaliennym ma fantastyczny galop, w Jasnym Poranku brakujê mi trochê d³ugo¶ci szyi, ale i tak w przysz³ym roku bêdê pod niego szykowa³ klacz

jego matka da³a te¿ Juranda i Jasn± Zorzê, czempionkê ZT, sam Jalienny w±sko u¿yty przez mro¿one nasienie da³ stawkê bardzo udanych koni, z ogierków chyba tylko jeden nie dosta³ licencji
tak¿e geny s± bardzo dobre i stabilne, ¼rebaki na pewno bêd± udane, moim zdaniem powinien pasowaæ na szlachetne, wyro¶niête klacze w d³ugich liniach
korsarz
U¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 28, 2009, 08:56:13 »

Jestem wodzony na pokuszenie tymi konmi... ;DZmieniê swoje sympatie i fasynacje
galopada
U¿ytkownik

« Odpowiedz #11 : Maj 08, 2009, 09:35:43 »

proszê moda o usuniêcie tematu
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #12 : Maj 08, 2009, 09:43:28 »

ze wzglêdu na zdjêcia nie usuwajcie tego tematu, albo przenie¶cie do dzia³u ogiery
meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #13 : Lipiec 17, 2010, 10:12:58 »

bardzo spokojny, misiek do przytulania co do chodzenia pod siodlem: jest jednym z lepiej galopujacych koni na jakich jezdzilam, duze, bardzo okragle foule. w terenie odwazny, idacy do przodu

Witam,

bardzo dziêkujê za te informacje, jakim koniem jest Jasny Poranek. Nareszcie dowiedzia³am siê czego¶ wiêcej o nim. Rozwa¿am krycie nim mojej klaczy zaawansowanej w pe³n± krew. Bardzo mi siê on podoba ale nie chcia³abym u¿yæ ogiera o niezrównowa¿onym charakterze i z³o¶liwym usposobieniu.
To, ¿e jest niewielkiego wzrostu mi nie przeszkadza, bo nie lubiê wielkich koni, a moja klacz te¿ do wielkich nie nale¿y, tak ok. 160 cm w k³êbie.
Zastanawia mnie jedno. Skoro jest to koñ o mi³y i dzielny, a do tego ¶wietnie galopuj±cy to czemu nie potrafiê znale¼æ informacji w necie o jego karierze sportowej?
Czy kto¶ z Was by³by tak mi³y i umie¶ci³ linki do stron z wynikami zawodów, w których startowa³ JP?
Na stronie bazakoni.pl s± tylko wyniki z ZT, czempionatu ogierów z Bogus³awic i wyniki z 1 zawodów z Bogus³awic z 2010 roku, gdzie jakie¶ bo? Co jest grane, tak ¼le siê spisa³ na tych zawodach, ¿e nie mo¿na by³o go oceniæ?
Co siê dzieje, koñ wysoko oceniony w Z za galop i skoki luzem a tu bo?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #14 : Lipiec 17, 2010, 10:28:57 »

meghana

Widzia³am jego przejazdy na tych zawodach i mam bardzo mieszane uczucia. W ZT owszem by³ bardzo weso³y (potrafi³ wyrwaæ siê w trakcie prezentacji na trójk±cie), ale nie przeszkadza³o mu to w pracy. Natomiast na rozprê¿alni by³ straszliwie rozkojarzony - r¿a³, caplowa³, rzuca³ g³ow±. Na samym parkurze skaka³ bardzo nierówno, s³abo moim zdaniem pracowa³ szyj±. A siedzia³ przecie¿ na nim Andrzej G³oskowski, który radzi sobie bardzo dobrze tak¿e z trudniejszymi koñmi.

Pamiêtam, ¿e inny wlaewicki Jalienny - Huzar te¿ by³ taki zakapior (du¿o gorszy wprawdzie), a ostatnio jak go widzia³am mia³am wra¿enie, ¿e siê wyciszy³.

Co do Jasnego to od po³owy maja go nie widzia³am, wiem, ¿e startowa³ pod innym je¼dzcem na zawodach regionalnych.

Je¶li nie zale¿y Ci na wzro¶cie to rozwa¿ Biegacza, jest mniej urodziwy ni¿ Jasny, ale ma d³u¿sz± szyjê jest bdb na nogach no i bardzo udanie startuje w konkursach skokowych. Aaa i charakter ma moim zdaniem bardziej zrównowa¿ony.
Uniwersalnym i sprawdzonym reproduktorem jest tak¿e Emetyt, wiêkszo¶æ jego dzieci cechuje zrównowa¿ony charakter i dodatkowo dobrze ³±czy siê z klaczami zaawansowanymi w krew:
 - Dziekan (matka xx) z zaprzêgu Jacka Koz³owskiego,
 - Boston (z matki po Oregon xx) najwy¿ej zbonitowany syn Emetyta, zda³ ZT w 2008,
 - klacz Azalia (od matki xx) oaksistka z 1997 r. 82 pkt bonitacji w tym max za typ i max za g³owê i szyjê
 - Flores Shagya (z matki po Judex xx) udanie startowa³a w dyscyplinie skoków przez przeszkody pod S³awomirem Uchwatem (do poziomu zawodów miêdzynarodowych)

To, ¿e koñ skacze dobrze luzem jeszcze o niczym nie ¶wiadczy, przecie¿ s³ynny hanowerski Stakkato mimo perfekcyjnej wrêcz techniki nigdy kariery sportowej nie zrobi³. Takie przyk³ady mo¿na mno¿yæ
Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: