bardzo spokojny, misiek do przytulania
co do chodzenia pod siodlem: jest jednym z lepiej galopujacych koni na jakich jezdzilam, duze, bardzo okragle foule. w terenie odwazny, idacy do przodu
Witam,
bardzo dziêkujê za te informacje, jakim koniem jest Jasny Poranek. Nareszcie dowiedzia³am siê czego¶ wiêcej o nim. Rozwa¿am krycie nim mojej klaczy zaawansowanej w pe³n± krew. Bardzo mi siê on podoba ale nie chcia³abym u¿yæ ogiera o niezrównowa¿onym charakterze i z³o¶liwym usposobieniu.
To, ¿e jest niewielkiego wzrostu mi nie przeszkadza, bo nie lubiê wielkich koni, a moja klacz te¿ do wielkich nie nale¿y, tak ok. 160 cm w k³êbie.
Zastanawia mnie jedno. Skoro jest to koñ o mi³y i dzielny, a do tego ¶wietnie galopuj±cy to czemu nie potrafiê znale¼æ informacji w necie o jego karierze sportowej?
Czy kto¶ z Was by³by tak mi³y i umie¶ci³ linki do stron z wynikami zawodów, w których startowa³ JP?
Na stronie bazakoni.pl s± tylko wyniki z ZT, czempionatu ogierów z Bogus³awic i wyniki z 1 zawodów z Bogus³awic z 2010 roku, gdzie jakie¶ bo? Co jest grane, tak ¼le siê spisa³ na tych zawodach, ¿e nie mo¿na by³o go oceniæ?
Co siê dzieje, koñ wysoko oceniony w Z za galop i skoki luzem a tu bo?