FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Maj 08, 2025, 01:25:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: og. JASNY PORANEK  (Przeczytany 35554 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
galopada
UÂżytkownik

« : Grudzień 14, 2008, 18:46:29 »

Jasny Poranek xo ( m. Jutrznia po Elsing oo / o. Jalienny po Enny xxoo)

Data urodzenia:  13.05.2005 
Hodowca:  SK Walewice 
Bonitacja: 14-4-13-7-7-6-17-14=82 

kontakt: http://www.stadninakonizabno.dbv.pl/readarticle.php?article_id=66

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

ocena bardzo dobra: indeks ogĂłlny - 121, ujeÂżdzeniowy - 118, skokowy - 124
korsarz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 25, 2009, 09:46:53 »

A jakieÂź wymiary ma to przezacne stworzenie WaĂŚpanno ? :)Bo urodziwy nad wyraz jest.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 25, 2009, 09:58:06 »

162-183-20,5
korsarz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 25, 2009, 10:04:20 »

DziĂŞki kolego za informacje
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 25, 2009, 10:07:39 »

jasiek mnie wyprzedziÂł Chichot
korsarz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 25, 2009, 10:10:32 »

Doceniam chĂŞci WaĂŚpanno
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 25, 2009, 11:48:04 »

jasiek mnie wyprzedziÂł Chichot

moÂżesz opowiedzieĂŚ jaki on jest "na co dzieĂą", w obsÂłudze i pod siodÂłem? sprawiaÂł wraÂżenie na zakÂładzie bardzo pogodnego konika
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 25, 2009, 16:13:34 »

bardzo spokojny, misiek do przytulania co do chodzenia pod siodlem: jest jednym z lepiej galopujacych koni na jakich jezdzilam, duze, bardzo okragle foule. w terenie odwazny, idacy do przodu
korsarz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 27, 2009, 08:48:26 »

Urodziwy koĂą.Ciekawe co da w potomstwie...
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 27, 2009, 12:09:29 »

wiêkszoœÌ koni po Jaliennym ma fantastyczny galop, w Jasnym Poranku brakujê mi trochê d³ugoœci szyi, ale i tak w przysz³ym roku bêdê pod niego szykowa³ klacz

jego matka daÂła teÂż Juranda i JasnÂą ZorzĂŞ, czempionkĂŞ ZT, sam Jalienny wÂąsko uÂżyty przez mroÂżone nasienie daÂł stawkĂŞ bardzo udanych koni, z ogierkĂłw chyba tylko jeden nie dostaÂł licencji
takÂże geny sÂą bardzo dobre i stabilne, Âźrebaki na pewno bĂŞdÂą udane, moim zdaniem powinien pasowaĂŚ na szlachetne, wyroÂśniĂŞte klacze w dÂługich liniach
korsarz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 28, 2009, 08:56:13 »

Jestem wodzony na pokuszenie tymi konmi... ;DZmieniĂŞ swoje sympatie i fasynacje
galopada
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Maj 08, 2009, 09:35:43 »

proszĂŞ moda o usuniĂŞcie tematu
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Maj 08, 2009, 09:43:28 »

ze wzglĂŞdu na zdjĂŞcia nie usuwajcie tego tematu, albo przenieÂście do dziaÂłu ogiery
meghana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Lipiec 17, 2010, 10:12:58 »

bardzo spokojny, misiek do przytulania co do chodzenia pod siodlem: jest jednym z lepiej galopujacych koni na jakich jezdzilam, duze, bardzo okragle foule. w terenie odwazny, idacy do przodu

Witam,

bardzo dziĂŞkujĂŞ za te informacje, jakim koniem jest Jasny Poranek. Nareszcie dowiedziaÂłam siĂŞ czegoÂś wiĂŞcej o nim. RozwaÂżam krycie nim mojej klaczy zaawansowanej w peÂłnÂą krew. Bardzo mi siĂŞ on podoba ale nie chciaÂłabym uÂżyĂŚ ogiera o niezrĂłwnowaÂżonym charakterze i zÂłoÂśliwym usposobieniu.
To, ¿e jest niewielkiego wzrostu mi nie przeszkadza, bo nie lubiê wielkich koni, a moja klacz te¿ do wielkich nie nale¿y, tak ok. 160 cm w k³êbie.
Zastanawia mnie jedno. Skoro jest to koù o mi³y i dzielny, a do tego œwietnie galopuj¹cy to czemu nie potrafiê znaleŸÌ informacji w necie o jego karierze sportowej?
Czy ktoÂś z Was byÂłby tak miÂły i umieÂściÂł linki do stron z wynikami zawodĂłw, w ktĂłrych startowaÂł JP?
Na stronie bazakoni.pl sÂą tylko wyniki z ZT, czempionatu ogierĂłw z BogusÂławic i wyniki z 1 zawodĂłw z BogusÂławic z 2010 roku, gdzie jakieÂś bo? Co jest grane, tak Âźle siĂŞ spisaÂł na tych zawodach, Âże nie moÂżna byÂło go oceniĂŚ?
Co siĂŞ dzieje, koĂą wysoko oceniony w Z za galop i skoki luzem a tu bo?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Lipiec 17, 2010, 10:28:57 »

meghana

WidziaÂłam jego przejazdy na tych zawodach i mam bardzo mieszane uczucia. W ZT owszem byÂł bardzo wesoÂły (potrafiÂł wyrwaĂŚ siĂŞ w trakcie prezentacji na trĂłjkÂącie), ale nie przeszkadzaÂło mu to w pracy. Natomiast na rozprĂŞÂżalni byÂł straszliwie rozkojarzony - rÂżaÂł, caplowaÂł, rzucaÂł gÂłowÂą. Na samym parkurze skakaÂł bardzo nierĂłwno, sÂłabo moim zdaniem pracowaÂł szyjÂą. A siedziaÂł przecieÂż na nim Andrzej GÂłoskowski, ktĂłry radzi sobie bardzo dobrze takÂże z trudniejszymi koĂąmi.

PamiĂŞtam, Âże inny wlaewicki Jalienny - Huzar teÂż byÂł taki zakapior (duÂżo gorszy wprawdzie), a ostatnio jak go widziaÂłam miaÂłam wraÂżenie, Âże siĂŞ wyciszyÂł.

Co do Jasnego to od poÂłowy maja go nie widziaÂłam, wiem, Âże startowaÂł pod innym jeÂźdzcem na zawodach regionalnych.

JeÂśli nie zaleÂży Ci na wzroÂście to rozwaÂż Biegacza, jest mniej urodziwy niÂż Jasny, ale ma dÂłuÂższÂą szyjĂŞ jest bdb na nogach no i bardzo udanie startuje w konkursach skokowych. Aaa i charakter ma moim zdaniem bardziej zrĂłwnowaÂżony.
Uniwersalnym i sprawdzonym reproduktorem jest tak¿e Emetyt, wiêkszoœÌ jego dzieci cechuje zrównowa¿ony charakter i dodatkowo dobrze ³¹czy siê z klaczami zaawansowanymi w krew:
 - Dziekan (matka xx) z zaprzĂŞgu Jacka KozÂłowskiego,
 - Boston (z matki po Oregon xx) najwyÂżej zbonitowany syn Emetyta, zdaÂł ZT w 2008,
 - klacz Azalia (od matki xx) oaksistka z 1997 r. 82 pkt bonitacji w tym max za typ i max za gÂłowĂŞ i szyjĂŞ
 - Flores Shagya (z matki po Judex xx) udanie startowaÂła w dyscyplinie skokĂłw przez przeszkody pod SÂławomirem Uchwatem (do poziomu zawodĂłw miĂŞdzynarodowych)

To, Âże koĂą skacze dobrze luzem jeszcze o niczym nie Âświadczy, przecieÂż sÂłynny hanowerski Stakkato mimo perfekcyjnej wrĂŞcz techniki nigdy kariery sportowej nie zrobiÂł. Takie przykÂłady moÂżna mnoÂżyĂŚ
Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: