amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #525 : Sierpieñ 31, 2009, 21:54:57 » |
|
Lumi... gdybym mia³a kryæ ogierem ma³opolskim, który stoi najbli¿ej to do Bahraina mam 2-3 km. A do Artedego wozi³am 30 km. Moja my¶l hodowlana... mam 3 klacze i z ka¿d± wi±¿e inne plany i dobieram indywidualnie ogiera. Artedy zbonitowany na 80 pkt, dobry ruch, bardzo ³adnie umaszczony, dobry charakter, koñ sprawdzany w sporcie, do tego syn Emira (jedyny w naszym województwie). Do tego mocny i wysoki koñ, a moja klacz jest drobna i niedu¿a.
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #526 : Sierpieñ 31, 2009, 22:28:12 » |
|
jestem ca³y czas pod wra¿eniem tych 20 pkt, u ¼rebaka od klaczy tak nisko zbonitowanej klaczka fajna, ale brakuje nuty orientu a mój jr skoñczy³ pó³ roku
|
|
|
|
|
|
|
Hegemon
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 4
|
|
« Odpowiedz #527 : Wrzesieñ 02, 2009, 20:24:56 » |
|
klaczka fajna, ale brakuje nuty orientu
A sk±d tak dobrze na muzyce siê znasz? Ja tylko nie rozumiem Twojej my¶li hodowlanej,
Mo¿e przyciasny rozumek??? A kto co sobie my¶li to jego prywatna sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« Odpowiedz #528 : Wrzesieñ 02, 2009, 20:38:20 » |
|
Amazonka swojej my¶li hodowlanej zdradzaæ nie musisz! My¶l hodowlana jest dla hodowcy, a czy jest dobra wychodzi w praniu... mnie siê ma³a bardzo podoba my¶lê ¿e znajdzie nabywcy bez problemu
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #529 : Wrzesieñ 02, 2009, 23:06:30 » |
|
klaczka fajna, ale brakuje nuty orientu
A sk±d tak dobrze na muzyce siê znasz? Ja tylko nie rozumiem Twojej my¶li hodowlanej,
Mo¿e przyciasny rozumek??? A kto co sobie my¶li to jego prywatna sprawa. co ta wypowiedz wnosi do tematu? moze by admin wzial sie za kasowanie takich postow?
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #530 : Wrzesieñ 03, 2009, 10:19:55 » |
|
Do tematu nic , ale niektórzy tylko to potrafi± robiæ. A wracaj±c do ¼rebaka. Wydaje mi siê , ¿e raczej odchodzi siê od krycia ogierami m³p?, które maj± w papierach wlkp. Niestety zawsze w którym¶ pokoleniu to wyjdzie i czêsto na niekorzy¶æ, st±d moja uwaga. Sam ogier mo¿e siê podobaæ zw³aszcza je¿eli kto¶ lubi konie srokate, ale z mojego do¶wiadczenia chêtnymi na zakup takich koni s± , albo Anglicy ( ale oni maj± du¿e wymagania ) lub dzieci , ale one nie maj± w³asnych funduszy itd. Mam nadziejê, ¿e uda Ci siê j± szybko sprzedaæ tak jak planujesz.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #531 : Wrzesieñ 03, 2009, 10:56:16 » |
|
Obecnie niestety wypadlo mi mieszkac w Holandii. Mieszkam w poblizu wielu stajni i ciagle widze szkolkowe i prywatne konie z okolicznych stajni na spacerach. Wiekszosc koni rekreacyjnych tutaj to wlasnie rozne "wynalazki" - srokacze, araby, fryzy, fiordy etc. Na koniu w typie sportowej polkrwi to moze z 20% ludzi jezdzi. Moze dlatego, ze tu dzieci maja wiecej kasy? W kazdym razie rynek na srokacze jest tu na pewno spory i dobrego srokacza zawsze sie sprzeda.
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #532 : Wrzesieñ 03, 2009, 10:59:35 » |
|
To prawda, ale w Polsce jest zupe³nie inaczej , niestety
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 319
|
|
« Odpowiedz #533 : Wrzesieñ 03, 2009, 11:14:01 » |
|
Do tematu nic , ale niektórzy tylko to potrafi± robiæ. A wracaj±c do ¼rebaka. Wydaje mi siê , ¿e raczej odchodzi siê od krycia ogierami m³p?, które maj± w papierach wlkp. Niestety zawsze w którym¶ pokoleniu to wyjdzie i czêsto na niekorzy¶æ, st±d moja uwaga. Sam ogier mo¿e siê podobaæ zw³aszcza je¿eli kto¶ lubi konie srokate, ale z mojego do¶wiadczenia chêtnymi na zakup takich koni s± , albo Anglicy ( ale oni maj± du¿e wymagania ) lub dzieci , ale one nie maj± w³asnych funduszy itd. Mam nadziejê, ¿e uda Ci siê j± szybko sprzedaæ tak jak planujesz.
Ciekawe do jakiej kategorii ja siê w takim razie zaliczam, dzieci czy anglików ...
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #534 : Wrzesieñ 03, 2009, 11:23:13 » |
|
do kategorii wyj±tkowej mniejszo¶ci narodowej
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #535 : Wrzesieñ 03, 2009, 11:41:46 » |
|
do kategorii wyj±tkowej mniejszo¶ci narodowej radze sie nie smiac z WYJATKOWEJ mniejszosci narodowej, bo mozna dostac po palcach A tak na marginesie, to kiedys srokacz nie budzil raczej wesolosci, tak jak teraz. Kiedys swiat byl chyba barwniejszy i chec wyroznienia sie z tlumu nie byla pietnowana, tak jak teraz...
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #536 : Wrzesieñ 03, 2009, 11:54:47 » |
|
Hmm , to chyba jednak mnie cieszy,¿e jestem w mniejszo¶ci , bo nigdy nie by³am entuzjastka pomys³ów i rz±dów wiêkszo¶ci .
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #537 : Wrzesieñ 03, 2009, 12:01:08 » |
|
z mojej strony to by³ tylko ¿arcik na pewno nie zamierzaj±cy nikogo obraziæ mniejszo¶æ w tym pozytywnym wzglêdzie! a ju¿ na pewno nie o¶mieli³abym siê ¶miaæ z czyjego¶ gustu!! a co do koni srokatych, jak by³am w Opatowcu mo¿na by³o zobaczyæ klacz po ogierze Planet, w³a¶nie srokata, z reszt± zosta³a dobrze oceniona , z adnotacj± ¿e niegdy¶ konie srokate cieszy³y siê du¿o wiêksz± popularno¶ci± ni¿ teraz, a ja osobi¶cie srokacza bym nie chcia³a, tradycyjne ma¶ci bardziej do mnie przemawiaj± w Polsce chyba najwiêcej srokaczy, jak mi sie wydaje, l±duje w doro¿kach obwo¿±c turystów...
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #538 : Wrzesieñ 03, 2009, 12:10:14 » |
|
Hmm , to chyba jednak mnie cieszy,¿e jestem w mniejszo¶ci , bo nigdy nie by³am entuzjastka pomys³ów i rz±dów wiêkszo¶ci .
to normalne, oprócz wiêkszo¶ci nikt nie lubi demokracji
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #539 : Wrzesieñ 03, 2009, 12:37:49 » |
|
Mnie to akurat nie obrazi³o, raczej lubiê mieæ inne zdanie ni¿ WSZYSCY ,a tak wracaj±c do srokaczy dla mnie zjawiskowa jest klacz Jutlandia . Widzia³am ja w ZT i na ¿ywo tez zrobi³a na mnie wra¿enie .
|
|
|
|
|
|
|
|