montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« : Styczeñ 02, 2009, 18:48:07 » |
|
Na kiedy macie terminy pierwszych tegorocznych ¼rebi±t ? ilu potomków czekacie w tym sezonie ? Szczê¶liwych porodów i zdrowych ¼rebaków !
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 265
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 02, 2009, 22:46:48 » |
|
U nas na ten rok nic, klaczule maj± przerwê ;p.
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 03, 2009, 09:41:06 » |
|
Ja czekam w tym roku na 2 ¼rebi±tka (oba pocz±tek marca): po Huzarze (Jalienny) od Emi (Hebab) i po Frazesie (Sebastian) od Dary (Fez [oo]).
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 543
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 03, 2009, 12:20:24 » |
|
Halogenem Jantra po Bajt Jurandem Juturna po Hegemon Sadamem Driada po Hegemon Sadamem Jurata po Przedswit XIII-4
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 03, 2009, 13:54:11 » |
|
emi pochwal sie nowa mala Parnaska u nas na razie jeden chlopak po Czarowniku xx (mamusia po Emero, ale dalej Plon xo) no i dwa cantanisy (jedna ma daleko martena)
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 543
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 03, 2009, 16:05:36 » |
|
oo i jeszcze Sadamem Draba po przedswit XIII-4
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 03, 2009, 16:17:35 » |
|
u mnie jeden, marcowy dzieciak ma byæ,zobaczymy jak wujdzie w praktyce
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 03, 2009, 16:32:34 » |
|
U mnie zaczyna siê pod koniec marca (ok 23 marca) od pierwiastki, wiêc to bêdzie dla niej i dla mnie wielkie prze¿ycie. Jest to Lubiana córka mojej ma³opolskiej klaczy- Lady i ogiera SP Consus, a jest ¼rebna Aronem (po Campari M) z SO Bogus³awice. Druga bêdzie na pewno jej mama Lady (po Drops), która zawsze ¼rebi siê terminowo, wiêc na moje urodzinki powinna mi urodziæ potomka Diabe³ka (liczê, ¿e 4-6 kwiecieñ). No i ostatnia z klaczy, które maj± siê ¼rebiæ to £aska Pañska po Toledo- ma termin na 28 marca, ale jak dot±d urodzi³a u mnie dwie klaczki i obie równo 2 tyg po terminie, wiêc spodziewam siê, ¿e w tym roku bêdzie to samo. A £aska jest ¼rebna Artedym (po Emirze) i bêdzie to pe³ne rodzeñstwo klaczki, któr± ma Arcturus...
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1575
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 03, 2009, 18:41:01 » |
|
mojej klaczy wymie wzbiera, w styczniu powinni¶my mieæ pierwszego dzieciaka
Jak wyliczacie sobie teoretyczny termin wy¼rebienia, to ile dni ci±¿y liczycie ?
|
|
|
|
|
|
|
Kawusia
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 129
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 03, 2009, 18:53:36 » |
|
montana, trzymam kciuki za szybki i bezkomplikacyjny poród i zdrowego ¼rebola . U mnie Kawusia ma termin na 24 maja, wiêc pó¼na wiosna i jeszcze sporo czasu, ¼rebna San-Miego oo. Powinna mi zrobiæ prezent imieninowy .
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 03, 2009, 19:19:49 » |
|
u nas rok temu wyszlo 339 dni jako srednia ale byly baby co przenosily 2- 3 tyg i taka nadgorliwa co 16 dni przed terminem dala czadu w tym roku spodziewamy sie malych po: -quirinus -czarownik -experio -cantanis -contender na ten rok jesli dokupimy xx na mamy puszczamy experio,quirinusa i dwa AA
|
|
|
|
|
|
|
lech58
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 101
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 04, 2009, 09:29:02 » |
|
Kry³em 9 klaczy ale czekam na 7 ¿rebaków. Jedna nie ¿rebna, najcenniejsza poroni³a/jak to boli/. Pierwsza na 5 stycznia , druga 9 styczeñ trzecia 10 styczeñ czwarta 20 styczen. Jak widaæ mieszkam ju¿ w stajni, potem przerwa do 1 marca i nowa porcja wy¿rebieñ. Ale to nic bo w tym roku stanówka obejmie 12 klaczy to dopiero bêdzie jazda przy wy¿rebieniach.
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 04, 2009, 15:23:14 » |
|
lechu a mozesz napisac jakie klacze i czym zrebne?? u nas dzis dziewczynka po Cantanisie:) blech znow bedzie siwa niestety mamy tez poronienia;( i to sporo- po sylwestrze 2 poronily i to wlasnie Cantanisy;( jedna miala niestosunek porodowy i maly po prostu sie zle maly ulozyl ,porwal mame w srodku...na szczescie mama juz stabilna..ehh a byloby klasyczne polaczenie C x L i do tego Plon w papierku;( no i najwazniejsze-trzymajcie kciuki za Iryde- wrocila z kliniki po ciezkiej operacji kolki, plod zywy!!walczy dzielnie, ale wiadomo narkoza, mnostwo lekow i strasznie sie boje...jeszcze 4 tygodnie...
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 04, 2009, 15:25:13 » |
|
czyli ma³opolskie ju¿ be?
|
|
|
|
|
|
|
Doma
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 441
|
|
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 04, 2009, 15:39:34 » |
|
ja mam jeszcze luz, moja folblutka dopiero na prze³omie maja i czerwca bêdzie siê ¼rebiæ, choæ brzuszek ma ogromny, mam nadziejê ¿e nie bêdzie problemów przy porodzie.. maluszek bêdzie po £yk Szampana, mamusia jest po Don Corleone, druga matka klaczy po Babant, a trzecia po Dakocie... chyba ciekawa wi±zanka druga klacz pokryta xx niestety poroni³a, na szczê¶cie bez komplikacji, klacz szybko dosz³a do siebie, wrêcz b³yskawicznie...
|
|
|
|
|
|
|
|