Wiwiana
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 242
|
 |
« Odpowiedz #240 : Kwiecieñ 02, 2009, 07:44:43 » |
|
Znaczy dawno mnie nie by³o. 
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
 |
« Odpowiedz #241 : Kwiecieñ 02, 2009, 08:09:25 » |
|
amazonka gratulujê !!! niech siê trzyma i zdrowo chowa 
|
|
|
|
|
|
|
Arcturus
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 319
|
 |
« Odpowiedz #242 : Kwiecieñ 02, 2009, 10:22:23 » |
|
W³a¶nie przed chwil± Lady urodzi³a klaczkê po Diabe³ku
Super, gratulacje .
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
 |
« Odpowiedz #243 : Kwiecieñ 02, 2009, 21:24:52 » |
|
No teraz mogê pochwaliæ siê ¼rebiêciem ma³opolskim  To moje Maleñstwo (wzrost 112 cm muszê jutro jeszcze raz zmierzyæ)  dzidzia Lady i Diabe³ka.... kto zgadnie jakiej bêdzie ma¶ci jestem bardzo ciekawa... A tu fotki.... To ja zaraz po urodzeniu... oj ciê¿ko by³o dostaæ siê na ten ¶wiat...  Tu próbujê pierwszy raz wstaæ... ciê¿ko by³o jak ma siê takie d³uga¶ne nogi   Tu z Mamusi± odpoczywam....  A teraz czas na jedzenie!!!  ar...? Marko i Arcturus dziêkujê!
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #244 : Kwiecieñ 02, 2009, 21:35:58 » |
|
ale wielka baba !! super, moim zdaniem bêdzie siwa, ale aktualn± ma¶c ma ¶wietn± 
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 105
|
 |
« Odpowiedz #245 : Kwiecieñ 02, 2009, 21:47:15 » |
|
Ja te¿ stawiam na siwiaka  . Gratulacje, cieszysz siê, ¿e baba?
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #246 : Kwiecieñ 02, 2009, 22:15:05 » |
|
Tak bardzo cieszê siê, ¿e to baba... bo planowa³am zostawiæ nastêpczyniê klaczy Lady i chcia³am ma³± Diabliczkê! Mam nadziejê, ¿e jednak nie macie racji je¶li idzie o ma¶æ. Szczególnie, ¿e jej pe³ny brat jest gniady i nie widaæ ¿adnych siwizn! Ona w tej chwili nie jest taka zupe³nie kara (co wydaje mi siê normalne u siwych koni), ale jak wysch³a zrobi³a siê na k³odzie popielata! Czy jest taka szansa, ¿e z gniadego i siwego wyjdzie kary lub skarogniady?
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #247 : Kwiecieñ 03, 2009, 10:46:59 » |
|
moja te¿ byla popielata, ale z karej/sk.gniadej matki kiedy j± sprzedawa³am w wieku 10 miesiêcy nic nie wskazywa³o ¿e bedzie siwia³a, zreszta jej brat po siwym og. te¿ jest ciemnogniady popielaty paj±k, dla porównania (chyba tez bêdzie du¿a swoj± drog±  ) http://images27.fotosik.pl/219/e75506656279a42bmed.jpgmasæ, ma¶ci± oby ³adnie, zdrowo ros³a ! 
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 543
|
 |
« Odpowiedz #248 : Kwiecieñ 03, 2009, 11:35:54 » |
|
a u nas w nocy urodzila sie druga sadamka tez z matki po przedswicie 13-4...  )) tez malowana  ___________________________________________________________________________ i zdjecie: 
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #249 : Kwiecieñ 04, 2009, 07:43:00 » |
|
Gratulacje galopada! Ja mam nadzieje ar...? , ¿e ta popielato¶æ równie¿ u mojej klaczki wskazuje, i¿ nie bêdzie siwa! Dzi¶ idziemy na pierwszy spacerek! A wieczorem zamieszczê fotki z tego wydarzenia 
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #250 : Kwiecieñ 04, 2009, 23:31:03 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
boswell
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 466
|
 |
« Odpowiedz #251 : Kwiecieñ 05, 2009, 00:26:52 » |
|
moze jednak siwe?  slicznosci! Tak mnie ciekawosc kreci-czemu dziewczyny-pierwsze spacery robicie dopiero po kilku dniach?
|
|
|
|
|
|
|
lech58
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 101
|
 |
« Odpowiedz #252 : Kwiecieñ 05, 2009, 04:41:45 » |
|
Witam. Dawno mnie nieby³o ale jestem bardzo zalatany. Chyba bêdzie wojna bo u mnie rodza siê same ogierki. Kolejna koby³a urodzi³a ogierka, teraz Derba kasztanka po Hufcu. Mocno malowany to dobrze bo takie lubiê, jest wysoki a¿ dziwne gdzie on siedzia³, mamu¶ka ma ³askotki ale daje siê ssaæ. Musia³em radziæ sobie sam bo syn pojecha³ po kolejn± koby³ê ma³opolsk± a¿ do Gliwic.
|
|
|
|
|
|
|
montana
Administrator
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1575
|
 |
« Odpowiedz #253 : Kwiecieñ 05, 2009, 08:19:45 » |
|
Wszystkim ¼rebaczkom ¿yczê zdrowia i du¿o si³ do brykania  
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
|
 |
« Odpowiedz #254 : Kwiecieñ 05, 2009, 09:47:52 » |
|
Montana super fotki! moze jednak siwe?  slicznosci! Tak mnie ciekawosc kreci-czemu dziewczyny-pierwsze spacery robicie dopiero po kilku dniach? Dziêki! Nie wa¿na ma¶æ wa¿ne, ¿eby by³a zdrowa i wyros³a na warto¶ciow± klacz nastêpczyniê swojej Mamusi  Je¶li chodzi o wyprowadzanie... Ma³e Diabelstwo posz³o na pierwszy spacer po 2 dniach i tak 2-3 dzieñ staram siê wyprowadzaæ ¼rebiêta! Ma³a córeczka Arona posz³a na spacer na 4 dzieñ dlatego ze przez te cztery dni bardzo wia³o i pada³o. Pytasz dlaczego? Bardzo du¿o czasu spêdzi³am w SK Walewice i SK Janów Podlaski tam wyprowadza siê w³a¶nie ¼rebiêta na 2-3 dzieñ je¶li jest ³adna pogoda. Ogl±da³am wiele pierwszych spacerów... by³o tak ¿e ¼rebiêta z tego samego dnia wyprowadzane na spacer ró¿nie siê zachowywa³y jedno trzyma³o siê matki a drugie ucieka³o (wygl±da³o to tak jakby ¼rebak ucieka³ od parz±cej go matki, co by³o bardzo niebezpieczne). Zdarzy³o siê, ¿e z powodu braku miejsca na porodówce wyprowadzono takiego nietrzymaj±cego siê ¼rebaka na biegalnie...skoñczy³o siê to bardzo ¼le, bo ¼rebak zarobi³ kopa od innej klaczy, prawdopodobnie z³amana szczêka, spuch³ mu pysk, nie by³ w stanie ssaæ mleka i pad³! Wszystko zale¿y te¿ od pogody... Matka ma³ej Aronki by³a na pierwszym spacerze 3 dni po urodzenia w piêkny marcowy dziêñ:) by³o mro¼no, i le¿a³o z 60 cm ¶niegu, ale ¶wieci³o piêkne s³onko i nie wia³ wiatr! A ty kiedy wyprowadzasz ¼rebaczki na 1 spacer?
|
|
|
|
|
|
|
|