FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 28, 2025, 05:37:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 46 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŹrebiĂŞta 2009  (Przeczytany 201115 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #525 : Sierpień 31, 2009, 21:54:57 »

Lumi... gdybym mia³a kryÌ ogierem ma³opolskim, który stoi najbli¿ej to do Bahraina mam 2-3 km. A do Artedego wozi³am 30 km. Moja myœl hodowlana... mam 3 klacze i z ka¿d¹ wi¹¿e inne plany i dobieram indywidualnie ogiera. Artedy zbonitowany na 80 pkt, dobry ruch, bardzo ³adnie umaszczony, dobry charakter, koù sprawdzany w sporcie, do tego syn Emira (jedyny w naszym województwie). Do tego mocny i wysoki koù, a moja klacz jest drobna i niedu¿a.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #526 : Sierpień 31, 2009, 22:28:12 »

jestem caÂły czas pod wraÂżeniem tych 20 pkt, u Âźrebaka od klaczy tak nisko zbonitowanej
klaczka fajna, ale brakuje nuty orientu

a mój jr skoùczy³ pó³ roku

Hegemon
UÂżytkownik

« Odpowiedz #527 : Wrzesień 02, 2009, 20:24:56 »

Cytat: ar...?

A skÂąd tak dobrze na muzyce siĂŞ znasz?

Cytat: Lumi
Ja tylko nie rozumiem Twojej myÂśli hodowlanej,

MoÂże przyciasny rozumek???  A kto co sobie myÂśli to jego prywatna sprawa.
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #528 : Wrzesień 02, 2009, 20:38:20 »

Amazonka swojej myÂśli hodowlanej zdradzaĂŚ nie musisz! MyÂśl hodowlana jest dla hodowcy, a czy jest dobra wychodzi w praniu... mnie siĂŞ maÂła bardzo podoba myÂślĂŞ Âże znajdzie nabywcy bez problemu
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #529 : Wrzesień 02, 2009, 23:06:30 »

Cytat: ar...?

A skÂąd tak dobrze na muzyce siĂŞ znasz?

Cytat: Lumi
Ja tylko nie rozumiem Twojej myÂśli hodowlanej,

MoÂże przyciasny rozumek???  A kto co sobie myÂśli to jego prywatna sprawa.

co ta wypowiedz wnosi do tematu?

moze by admin wzial sie za kasowanie takich postow?
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #530 : Wrzesień 03, 2009, 10:19:55 »

Do tematu nic , ale niektĂłrzy tylko to potrafiÂą robiĂŚ. A wracajÂąc  do Âźrebaka. Wydaje mi siĂŞ , Âże raczej odchodzi siĂŞ od krycia ogierami mÂłp?, ktĂłre majÂą w papierach wlkp. Niestety zawsze w ktĂłrymÂś pokoleniu to wyjdzie i czĂŞsto na niekorzyœÌ, stÂąd moja uwaga. Sam ogier moÂże siĂŞ podobaĂŚ zwÂłaszcza jeÂżeli ktoÂś lubi konie srokate, ale z mojego doÂświadczenia chĂŞtnymi na zakup takich koni sÂą , albo Anglicy ( ale oni majÂą duÂże wymagania ) lub dzieci , ale one nie majÂą wÂłasnych funduszy itd. Mam nadziejĂŞ, Âże uda Ci siĂŞ jÂą szybko sprzedaĂŚ tak jak planujesz.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #531 : Wrzesień 03, 2009, 10:56:16 »

Obecnie niestety wypadlo mi mieszkac w Holandii. Mieszkam w poblizu wielu stajni i ciagle widze szkolkowe i prywatne konie z okolicznych stajni na spacerach. Wiekszosc koni rekreacyjnych tutaj to wlasnie rozne "wynalazki" - srokacze, araby, fryzy, fiordy etc. Na koniu w typie sportowej polkrwi to moze z 20% ludzi jezdzi. Moze dlatego, ze tu dzieci maja wiecej kasy? W kazdym razie rynek na srokacze jest tu na pewno spory i dobrego srokacza zawsze sie sprzeda.
Lumi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #532 : Wrzesień 03, 2009, 10:59:35 »

To prawda, ale w Polsce jest zupeÂłnie inaczej , niestety Smutny
Arcturus
UÂżytkownik

« Odpowiedz #533 : Wrzesień 03, 2009, 11:14:01 »

Do tematu nic , ale niektĂłrzy tylko to potrafiÂą robiĂŚ. A wracajÂąc  do Âźrebaka. Wydaje mi siĂŞ , Âże raczej odchodzi siĂŞ od krycia ogierami mÂłp?, ktĂłre majÂą w papierach wlkp. Niestety zawsze w ktĂłrymÂś pokoleniu to wyjdzie i czĂŞsto na niekorzyœÌ, stÂąd moja uwaga. Sam ogier moÂże siĂŞ podobaĂŚ zwÂłaszcza jeÂżeli ktoÂś lubi konie srokate, ale z mojego doÂświadczenia chĂŞtnymi na zakup takich koni sÂą , albo Anglicy ( ale oni majÂą duÂże wymagania ) lub dzieci , ale one nie majÂą wÂłasnych funduszy itd. Mam nadziejĂŞ, Âże uda Ci siĂŞ jÂą szybko sprzedaĂŚ tak jak planujesz.

Ciekawe  do jakiej kategorii ja siĂŞ w takim razie zaliczam, dzieci czy anglikĂłw ...
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #534 : Wrzesień 03, 2009, 11:23:13 »

do kategorii wyjÂątkowej mniejszoÂści narodowej 
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #535 : Wrzesień 03, 2009, 11:41:46 »

do kategorii wyjÂątkowej mniejszoÂści narodowej 

radze sie nie smiac z WYJATKOWEJ mniejszosci narodowej, bo mozna dostac po palcach

A tak na marginesie, to kiedys srokacz nie budzil raczej wesolosci, tak jak teraz. Kiedys swiat byl chyba barwniejszy i chec wyroznienia sie z tlumu nie byla pietnowana, tak jak teraz...
Arcturus
UÂżytkownik

« Odpowiedz #536 : Wrzesień 03, 2009, 11:54:47 »

Hmm , to chyba jednak mnie cieszy,Âże jestem w mniejszoÂści , bo nigdy nie byÂłam entuzjastka  pomys³ów i rzÂądĂłw  wiĂŞkszoÂści .
Doma
UÂżytkownik

« Odpowiedz #537 : Wrzesień 03, 2009, 12:01:08 »

z mojej strony to by³ tylko ¿arcik na pewno nie zamierzaj¹cy nikogo obraziÌ mniejszoœÌ w tym pozytywnym wzglêdzie! a ju¿ na pewno nie oœmieli³abym siê œmiaÌ z czyjegoœ gustu!!

a co do koni srokatych, jak by³am w Opatowcu mo¿na by³o zobaczyÌ klacz po ogierze Planet, w³aœnie srokata, z reszt¹ zosta³a dobrze oceniona , z adnotacj¹ ¿e niegdyœ konie srokate cieszy³y siê du¿o wiêksz¹ popularnoœci¹ ni¿ teraz, a ja osobiœcie srokacza bym nie chcia³a, tradycyjne maœci bardziej do mnie przemawiaj¹ w Polsce chyba najwiêcej srokaczy, jak mi sie wydaje, l¹duje w doro¿kach obwo¿¹c turystów...
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #538 : Wrzesień 03, 2009, 12:10:14 »

Hmm , to chyba jednak mnie cieszy,Âże jestem w mniejszoÂści , bo nigdy nie byÂłam entuzjastka  pomys³ów i rzÂądĂłw  wiĂŞkszoÂści .

to normalne, oprĂłcz wiĂŞkszoÂści nikt nie lubi demokracji
Arcturus
UÂżytkownik

« Odpowiedz #539 : Wrzesień 03, 2009, 12:37:49 »

Mnie to  akurat  nie obraziÂło,  raczej lubiĂŞ mieĂŚ inne zdanie niÂż WSZYSCY ,a tak wracajÂąc  do srokaczy  dla mnie  zjawiskowa  jest klacz Jutlandia . WidziaÂłam ja w ZT i na Âżywo tez  zrobiÂła na mnie wraÂżenie .
Strony: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 46 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: