Nie zgodzê siê, ¿e Frazes daje rozrzut, moim zdaniem wrêcz mocno stempluje. Da³ dwie pierwsze klacze, reszta w górnej po³ówce, wszystkie dobrze siê rusza³y w k³usie i galopie, ka¿da z matki po innym ojcu. Wszystkie te¿ maj± dobre charaktery, s± opanowane i jezdne. Wszystkie ³atwo odnajduj± równowagê pod siod³em. Wszystkie maj± raczej proste nogi (co by³o rzadko¶ci± na zak³adzie) i bardzo suche, z du¿ymi kopytami.
Ja mam Frazeskê z matki po Akwenie i ona jest, moim zdaniem, do¶æ podobna do reszty stawki. Na tyle podobna, ¿e od razu, na pierwszy rzut oka, widzia³em, która klacz jest po Frazesie.
Zgodzê siê natomiast, ¿e Frazes tylko na konkretne klacze, to jest takie z super d³ug± i wysoko osadzon± szyj±, a i tak du¿a szansa, granicz±ca z pewno¶ci±, ¿e j± Frazes popsuje.
osobiscie baaardzo sie zdziwilam potomstwem po VV - skoki luzem klaczy Bazylia to jakas porazka..zeby chociaz ruch miala jak janowskie kobyly
Campetot przebi³
Dla mnie pora¿k± na tym zak³adzie jest jazda "reitrów". Jedna dziewczyna jest niez³a, reszta wiêcej psuje ni¿ uczy. Komisja musia³a wykazaæ wiele dobrej woli, ¿eby w³a¶ciwie zinterpretowaæ ruch £zy, która by³ usztywniona przez swojego je¼d¼ca si³ow± jazd± na pysku. Zreszt± wszystkie klacze pod nim chodzi³y sztywne, uciekaj±c ponad wêdzid³o przed bólem.
Racockich nie rozró¿niam, bo mnie takie "¶l±zaki" nie interesuj± po prostu
Na próbie by³em przypadkiem, bo akurat tego dnia mia³em czas, ¿eby swoj± klacz przywie¼æ, która idzie na nastêpny zak³ad, zosta³em sobie popatrzyæ na inne Frazeski. Te¿ mi siê bardzo podoba³y klacze po Barycie. Poprawniejsze od ojca, ale to na pewno zas³uga b.dobrych matek.
jasku ja siedzialam na samym dole z amazonka i hodowca z Racotu
wczesniej w srodku focilam razem z dukem
w okularach z tak± d³ug± bia³± "luf±"? to ju¿ chyba wiem