jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 05, 2009, 23:31:19 » |
|
jak ostatnio uslyszalam w pzhk albo sie jest hodowca albo kims innym... na przyk³ad urzêdnikiem na etacie pzhk znacie kogo¶ w Polsce, kto siê z hodowli koni utrzymuje?
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 05, 2009, 23:48:48 » |
|
szczerze..nie baldzo..ale znam duzo takich co do hodowli doklada z zajec innych niz bycie pracownikiem zwiazku
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 06, 2009, 11:35:36 » |
|
o Greyki pytam bo w sobote jestem u dziadka i myslalam ze jakas corke mu obfoce:D
W zesz³ym roku by³o du¿o po Greyu klaczy, mam trochê zdjêæ z pierwszego turnusu, jak chcesz, to Ci przes³aæ mogê. Nie s± najlepsze, bo nie by³o ¶wiat³a na hali, ale co¶ widaæ.
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 06, 2009, 12:44:29 » |
|
jasiek chetnie- Osiczko sie strasznie ucieszy a Grey to powinien miec sciane z potomstwem kolo boksu -landadelka82@o2.plz mlp juz wiem od duka, ze beda Barytki do Lojow, ness wiezie Planete po Tabexie od nas beda: ROTA - sp. (El Bundy han. - Rubie¿ sp. po Lombardo kwpn.) PROMESSA wlkp. (Quamiro hol. - Parada wlkp. po Czynel xx) TYTANIA sp. (Carry Son hol. - Thais sp. po Elmero B kwpn.) CYNTHIA sp. (Chef Supreme xx - Czeda sp. po Arion wlkp.)-> ta ma Plona xo:D
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 06, 2009, 19:01:35 » |
|
róbcie zdjêcia na kwalifikacji, bo do próby klacze polec± wszystkie na wadze i bêd± wygl±daæ niekorzystnie
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 06, 2009, 20:02:02 » |
|
zawsze robi± te imprezy w Bogus³awicach w ¶rodku tygodnia, nie rozumiem tego, ludzie maj± przecie¿ prace, inne obowi±zki
dok³±dnie podobnie "¶wietnym" pomys³em by³a próba tegoroczna, której poczatek zaplanowano na 8, albp 8.30 nie pamiêtam dok³adnie, ja mam godzinkê jazdy, ale hodowcy z podkarpacia, czy lubelszczyzny, w koñcu to jedna z wa¿niejszych imprez hodowlanych w rasie m³p
|
|
|
|
|
|
|
goha
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 635
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeñ 06, 2009, 22:28:58 » |
|
ja pamiêtam jak na egzamin Granata jecha³am to co¶ przed 4 wyje¿d¿a³am ¿eby na jak±¶ sensown± godzinê dojechaæ...
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeñ 06, 2009, 22:49:01 » |
|
No trochê z prawd± siê mijacie.... na stronie PZHK jest zapisane ..... godz. 11.00-13.00 - identyfikacja i prezentacja klaczy w rêku, godz. 14,00-16,00 - prezentacja klaczy pod siod³em. i to siê odnosi do tego roku. Wiadomo, ¿e koñ musi te¿ odpocz±æ po transporcie. Zawsze s± te¿ jakie¶ opó¼nienia, wiêc gospodarze te¿ musz± przyj±æ jakie¶ ramy czasowe. A w przypadku koni, które s± z daleka my¶lê, ¿e Prezes G³oskoski na pewno by siê zgodzi³ na wcze¶niejsze przywiezienie konia. Zgadzam siê z Wami, ¿e najlepiej gdyby taki egazmin wstêpny czy koñcowy odbywa³y siê w weekend.
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeñ 06, 2009, 22:56:24 » |
|
No i z mojego wyjazdu nici... wziê³o mnie jakie¶ grypsko... Ale mam nadziejê, ¿e kto¶ zamie¶ci jaki¶ fotorepoerta¿...
___________________________________________________________________________-
jasiek... czemu tak niekorzystnie oceniasz ZT Bogus³awice. Ja u mojej klaczy nie zauwa¿y³am zmiany w kondycji, pomimo, ¿e moja klacz tam chorowa³a i mia³a wtedy prawo spa¶æ z masy. Mia³e¶ ju¿ jakiego¶ konia na zak³adzie? My¶lê, ¿e to te¿ du¿o zale¿y od konia.
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 07, 2009, 00:08:29 » |
|
nie wiem kto sie mija z prawda- ja podalam db godziny rozpoczecia proby nasze konie czesc bedzie jechac w czwartek czesc w piatek-generalnie stado nie ma na tyle wolnych boksow by przyjac wszystkich chetnych iles tam wczesniej -poza tym Gloskowski jest na tyle rozsadnym czlowiekiem, ze nie wpusci na dluzej na teren stajni przypadkowych klaczy, ktore przeciez moga przywlec co nieco... odpowiem za jaska- tak mial klacz na ZT i bdb dobrze sie zaprezentowala- z reszta juz gdzies tu o tym pisal a co do samych zt-my z roznych wzgledow zrezygnowalismy z BB i jego uslug mimo, ze konie wyniki mialy db i bdb, jednak jakosc uslug i stan koni po odbiorze pozostawial sporo do zyczenia....mam nadzieje ze w Bog bedzie lepiej
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #25 : Styczeñ 07, 2009, 10:40:36 » |
|
przemilczê
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #26 : Styczeñ 07, 2009, 16:42:51 » |
|
ja swojej klaczy po 2 miesi±cach bym nie pozna³, gdyby nie tabliczka na boksie
ale nie tylko moja, wszystkie klacze polecia³y na wadze, mam zdjêcia z próby, na których to widaæ
no i po³owa chorowa³a, bo po treningu na hali, przy wietrze i -5 stopniach zapocone klacze bez derek by³y prowadzone do dolnej stajni, moja trenowa³a w sumie po³owê z tego co tam by³a, bo tak sta³a na antybiotykach
nie piszê tego jako krytykê czy narzekanie, wiem jak trudno jest zorganizowaæ takie przedsiêwziêcie i to za rozs±dne pieni±dze, w tym roku te¿ oddaje klacz do Bogus³awic i mam nadziejê, ¿e nie bêdzie gorzej, trochê szko³y ¿ycia siê jej przyda, w sumie nawet siê to nazywa "próba dzielno¶ci"
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #27 : Styczeñ 08, 2009, 11:08:48 » |
|
" próba prze¿ycia"
|
|
|
|
|
|
|
Dahoman
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 116
|
|
« Odpowiedz #28 : Styczeñ 08, 2009, 17:37:22 » |
|
znacie kogo¶ w Polsce, kto siê z hodowli koni utrzymuje?
no, wiêkszo¶æ weterynarzy i kowali,
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #29 : Styczeñ 08, 2009, 21:42:46 » |
|
stricte koñskich wetów co siê utrzymaj± na db poziomie mo¿e 10... drób to jest przysz³o¶æ ale ludzi co sami hoduja i nie dokladaja - a moze wychodza na zero? pozdrawiam i do jutra:)
|
|
|
|
|
|
|
|