FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 19:56:06 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kwalifikacje 09.01.2009 ( ZT klaczy)  (Przeczytany 35710 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #15 : Styczeñ 05, 2009, 23:31:19 »

jak ostatnio uslyszalam w pzhk albo sie jest hodowca albo kims innym...

na przyk³ad urzêdnikiem na etacie pzhk

znacie kogo¶ w Polsce, kto siê z hodowli koni utrzymuje?
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #16 : Styczeñ 05, 2009, 23:48:48 »

szczerze..nie baldzo..ale znam duzo takich co do hodowli doklada z zajec innych niz bycie pracownikiem zwiazku
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #17 : Styczeñ 06, 2009, 11:35:36 »

o Greyki pytam bo w sobote jestem u dziadka i myslalam ze jakas corke mu obfoce:D

W zesz³ym roku by³o du¿o po Greyu klaczy, mam trochê zdjêæ z pierwszego turnusu, jak chcesz, to Ci przes³aæ mogê. Nie s± najlepsze, bo nie by³o ¶wiat³a na hali, ale co¶ widaæ.
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #18 : Styczeñ 06, 2009, 12:44:29 »

jasiek chetnie- Osiczko sie strasznie ucieszy a Grey to powinien miec sciane z potomstwem kolo boksu -landadelka82@o2.pl
z mlp juz wiem od duka, ze beda Barytki do Lojow,
ness wiezie Planete po Tabexie
od nas beda:
ROTA - sp. (El Bundy han. - Rubie¿ sp. po Lombardo kwpn.)
PROMESSA wlkp. (Quamiro hol. - Parada wlkp. po Czynel xx)
TYTANIA sp. (Carry Son hol. - Thais sp. po Elmero B kwpn.)
CYNTHIA sp. (Chef Supreme xx - Czeda sp. po Arion wlkp.)-> ta ma Plona xo:D
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #19 : Styczeñ 06, 2009, 19:01:35 »

róbcie zdjêcia na kwalifikacji, bo do próby klacze polec± wszystkie na wadze i bêd± wygl±daæ niekorzystnie
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #20 : Styczeñ 06, 2009, 20:02:02 »

zawsze robi± te imprezy w Bogus³awicach w ¶rodku tygodnia, nie rozumiem tego, ludzie maj± przecie¿ prace, inne obowi±zki

dok³±dnie
podobnie "¶wietnym" pomys³em by³a próba tegoroczna, której poczatek zaplanowano na 8, albp 8.30 nie pamiêtam dok³adnie, ja mam godzinkê jazdy, ale hodowcy z podkarpacia, czy lubelszczyzny, w koñcu to jedna z wa¿niejszych imprez hodowlanych w rasie m³p  Z politowaniem
goha
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 635

« Odpowiedz #21 : Styczeñ 06, 2009, 22:28:58 »

ja pamiêtam jak na egzamin Granata jecha³am to co¶ przed 4 wyje¿d¿a³am ¿eby na jak±¶ sensown± godzinê dojechaæ...
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #22 : Styczeñ 06, 2009, 22:49:01 »

No trochê z prawd± siê mijacie.... na stronie PZHK jest zapisane
..... godz. 11.00-13.00 - identyfikacja i prezentacja klaczy w rêku, godz. 14,00-16,00 - prezentacja klaczy pod siod³em.
i to siê odnosi do tego roku. Wiadomo, ¿e koñ musi te¿ odpocz±æ po transporcie. Zawsze s± te¿ jakie¶ opó¼nienia, wiêc gospodarze te¿ musz± przyj±æ jakie¶ ramy czasowe. A w przypadku koni, które s± z daleka my¶lê, ¿e Prezes G³oskoski na pewno by siê zgodzi³ na wcze¶niejsze przywiezienie konia.
Zgadzam siê z Wami, ¿e najlepiej gdyby taki egazmin wstêpny czy koñcowy odbywa³y siê w weekend.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #23 : Styczeñ 06, 2009, 22:56:24 »

No i z mojego wyjazdu nici... wziê³o mnie jakie¶ grypsko... Ale mam nadziejê, ¿e kto¶ zamie¶ci jaki¶ fotorepoerta¿...

___________________________________________________________________________-

jasiek... czemu tak niekorzystnie oceniasz ZT Bogus³awice. Ja u mojej klaczy nie zauwa¿y³am zmiany w kondycji, pomimo, ¿e moja klacz tam chorowa³a i mia³a wtedy prawo spa¶æ z masy. Mia³e¶ ju¿ jakiego¶ konia na zak³adzie? My¶lê, ¿e to te¿ du¿o zale¿y od konia.
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #24 : Styczeñ 07, 2009, 00:08:29 »

nie wiem kto sie mija z prawda- ja podalam db godziny rozpoczecia proby Spoko
nasze konie czesc bedzie jechac w czwartek czesc w piatek-generalnie stado nie ma na tyle wolnych boksow by przyjac wszystkich chetnych iles tam wczesniej -poza tym Gloskowski jest na tyle rozsadnym czlowiekiem, ze nie wpusci  na dluzej na teren stajni przypadkowych klaczy, ktore przeciez moga przywlec co nieco...
odpowiem za jaska- tak mial klacz na ZT i bdb dobrze sie zaprezentowala- z reszta juz gdzies tu o tym pisal
a co do samych zt-my z roznych wzgledow zrezygnowalismy z BB i jego uslug mimo, ze konie wyniki mialy db i bdb, jednak jakosc uslug i stan koni po odbiorze pozostawial sporo do zyczenia....mam nadzieje ze w Bog bedzie lepiej
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #25 : Styczeñ 07, 2009, 10:40:36 »

przemilczê
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #26 : Styczeñ 07, 2009, 16:42:51 »

ja swojej klaczy po 2 miesi±cach bym nie pozna³, gdyby nie tabliczka na boksie

ale nie tylko moja, wszystkie klacze polecia³y na wadze, mam zdjêcia z próby, na których to widaæ

no i po³owa chorowa³a, bo po treningu na hali, przy wietrze i -5 stopniach zapocone klacze bez derek by³y prowadzone do dolnej stajni, moja trenowa³a w sumie po³owê z tego co tam by³a, bo tak sta³a na antybiotykach

nie piszê tego jako krytykê czy narzekanie, wiem jak trudno jest zorganizowaæ takie przedsiêwziêcie i to za rozs±dne pieni±dze, w tym roku te¿ oddaje klacz do Bogus³awic i mam nadziejê, ¿e nie bêdzie gorzej, trochê szko³y ¿ycia siê jej przyda, w sumie nawet siê to nazywa "próba dzielno¶ci"
Lumi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 754

« Odpowiedz #27 : Styczeñ 08, 2009, 11:08:48 »

" próba prze¿ycia"  Chichot
Dahoman
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 116

« Odpowiedz #28 : Styczeñ 08, 2009, 17:37:22 »

znacie kogo¶ w Polsce, kto siê z hodowli koni utrzymuje?

no, wiêkszo¶æ weterynarzy i kowali, 
Drapik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #29 : Styczeñ 08, 2009, 21:42:46 »

stricte koñskich wetów co siê  utrzymaj± na db poziomie mo¿e 10... drób to jest przysz³o¶æ Spoko
ale ludzi co sami hoduja i nie dokladaja - a moze wychodza na zero?

pozdrawiam i do jutra:)
Strony: 1 [2] 3 4 ... 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: