Nie zgodzê siê, ¿e Frazes daje rozrzut, moim zdaniem wrêcz mocno stempluje. Da³ dwie pierwsze klacze, reszta w górnej po³ówce, wszystkie dobrze siê rusza³y w k³usie i galopie, ka¿da z matki po innym ojcu. Wszystkie te¿ maj¹ dobre charaktery, s¹ opanowane i jezdne. Wszystkie ³atwo odnajduj¹ równowagê pod siod³em. Wszystkie maj¹ raczej proste nogi (co by³o rzadkoœci¹ na zak³adzie) i bardzo suche, z du¿ymi kopytami.
Ja mam Frazeskê z matki po Akwenie i ona jest, moim zdaniem, doœÌ podobna do reszty stawki. Na tyle podobna, ¿e od razu, na pierwszy rzut oka, widzia³em, która klacz jest po Frazesie.
ZgodzĂŞ siĂŞ natomiast, Âże Frazes tylko na konkretne klacze, to jest takie z super dÂługÂą i wysoko osadzonÂą szyjÂą, a i tak duÂża szansa, graniczÂąca z pewnoÂściÂą, Âże jÂą Frazes popsuje.
osobiscie baaardzo sie zdziwilam potomstwem po VV - skoki luzem klaczy Bazylia to jakas porazka..zeby chociaz ruch miala jak janowskie kobyly
Campetot przebiÂł
Dla mnie poraÂżkÂą na tym zakÂładzie jest jazda "reitrĂłw". Jedna dziewczyna jest niezÂła, reszta wiĂŞcej psuje niÂż uczy. Komisja musiaÂła wykazaĂŚ wiele dobrej woli, Âżeby wÂłaÂściwie zinterpretowaĂŚ ruch ÂŁzy, ktĂłra byÂł usztywniona przez swojego jeÂźdÂźca siÂłowÂą jazdÂą na pysku. ZresztÂą wszystkie klacze pod nim chodziÂły sztywne, uciekajÂąc ponad wĂŞdzidÂło przed bĂłlem.
Racockich nie rozró¿niam, bo mnie takie "œl¹zaki" nie interesuj¹ po prostu

Na próbie by³em przypadkiem, bo akurat tego dnia mia³em czas, ¿eby swoj¹ klacz przywieŸÌ, która idzie na nastêpny zak³ad, zosta³em sobie popatrzyÌ na inne Frazeski. Te¿ mi siê bardzo podoba³y klacze po Barycie. Poprawniejsze od ojca, ale to na pewno zas³uga b.dobrych matek.
jasku ja siedzialam na samym dole z amazonka i hodowca z Racotu
wczesniej w srodku focilam razem z dukem
w okularach z tak¹ d³ug¹ bia³¹ "luf¹"? to ju¿ chyba wiem