21 lat ? wow, piêknie sie trzyma ( zapraszamy do w±tku o seniorach ! )
jaki dok³adnie ma rodowód ? na prawdê ma tylko 145 cm ?
gratuluje nabytku, powodzenia
Montana, dziêkuje
. Ma ok.145cm w k³êbie. Nie mierzy³am go, ale tak mi powiedziano w stajni, w której teraz stoi. Teraz to ju¿ ma 21 lat i 6 miesiêcy
. Jego matka to Gafa, a ojciec Coriolan. Rodowodu nie mam, a raczej nie mam sk±d go wzi±æ, ale nawet na tabliczce boksu jest napisane imiê matki i ojca. Wiem, ¿e ma w sobie 3/4 araba i ma w rodowodzie El Paso
. Na stronie PZHK jest wpisany jako ma³opolak (ostatni w tabeli). Tak szczerze mówi±c to ja Groma nie kupujê. Dostanê go za darmo razem z wiêkszo¶ci± jego sprzêtu (dosta³am konia z rzêdem normalnie
). To bêdzie jego zas³u¿ona emerytura. On ju¿ 10 lat jest w naszej (w stajni w której je¿d¿ê i pracuje) stajni. Oczywi¶cie zosta³ kupiony jako koñ do hipoterapii. Jak my¶licie, czy koñ po sporcie, który czêsto by³ narwany nadaje siê do hipo?! Ja wtedy by³am za m³oda na wolontariat i konie, ale wiem, ¿e chodzi³ w oprowadzankach pod lekkimi pacjentami i zaawansowani podopieczni na nim je¼dzili. Za jaki¶ rok siê uspokoi³. Znam dziewczynê ze schizofreni±, która na nim nawet galopowa³a i je¼dzi³a w tereny. Przyznam, ¿e obecnie lepszego konia w teren nie ma. Jest bezpieczny, nie wypruje nagle jak siê czego¶ przestraszy, ale ewentualnie bêdzie odskakiwa³ lub tak ¶miesznie (kiedy¶ siê tego strasznie ba³am) arabsko wyginaæ szyje na bok i zrobiæ j± ³abêdzi±...
Je¼dzi³am na nim w tereny na kantarze i to trzymaj±c za sam± koñcówkê wodzy i idzie grzecznie. Oczywi¶cie jak ma weso³y dzieñ to potrafi nie¼le lecieæ i podbrykiwaæ (kiedy¶ tego nie mia³... czy¿by szczê¶cie ze wspó³pracy
?).
Wenecja, ar...?, dziêkuje i ciesze siê, ¿e siê podoba.
P.S. Na tych zdjêciach i tak nie jest w ca³ej swojej okaza³o¶ci... Muszê mu porobiæ wiêcej fotek... Mo¿e pode mn±? Zdjêcia takie bêd± jak siê fotograf znajdzie i mi gips zdejm±...