FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 14:39:34 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wasze koniki m  (Przeczytany 49848 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 17, 2008, 20:24:27 »

fajny koñ
ile ma wzrostu ? wygl±da na ros³ego
i ile ma lat ? w Mieczownicy wyhodowany ? jego matka da³a uznanego ogiera Fart po Jarabub, twój Fakir jest jego pó³bratem
Fart kry³ w ¯abnie, tutaj mo¿esz braciszka zobaczyæ http://www.stadninakonizabno.dbv.pl/readarticle.php?article_id=58
Pamela
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 6

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 17, 2008, 20:40:30 »

Urodzi³ siê w 2002 roku w Mieczownicy. Ma 167 cm, wiêc do ma³ych raczej nie nale¿y 
Bardzo mi siê podoba ten Fart.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 19, 2008, 10:41:31 »

Pamela
super koñ, a i pensjonat rewelacja nic tylko pozazdro¶ciæ
Gromowa
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 114

« Odpowiedz #48 : Wrzesieñ 13, 2008, 15:36:40 »

Witam! Jestem tu nowa, wiêc spróbuje sie przedstawiæ. Mam na imiê Paulina i nied³ugo (za miesi±c) bêdê mia³a w³asnego konia. Bêdzie sta³ w mojej przydomowej stajni, któr± wykañczamy. Bêdziemy mieli jeszcze kole¿ankê na pensjonacie, któr± bêdê u¿ytkowa³a, ale ona jest wielkopolska, wiêc jej zdjêæ nie mogê tu daæ . Grom (bo tak ma na imiê) jest gniadym ma³opolskim 21-letnim wa³achem po sporcie. W m³odo¶ci skaka³ N-ki ze swoim wzrostem 145cm w k³êbie. Spoko Ma dobr± kondycje i chêæ do jazd. Co prawda na uje¿d¿alni czasami siê wlecze, ale przy dobrej je¼dzie idzie do przodu i wykonuje dok³adnie wszystkie postawione mu zadania. W terenie zachowuje sie jak 5-latek.  Ma powera Spoko! Przez d³u¿szy czas wszyscy mówili, ¿e to angloarab. Ja w nim pó³krwi araba widzê i w wiêkszo¶ci przypadków piszê o nim "prawie arab", bo ma 3/4 arabów w rodowodzie. W paszporcie natomiast ma rasê ma³opolsk±. Jest bardzo ma³y i drobny (jak arab ). Kocham go, bo bêdzie moim pierwszym w³asnym koniem i uczy³am siê na nim je¼dziæ. Pierwsza jazda bez lon¿y... pierwszy galop... pierwszy teren... pierwsze 'wy¶cigi' w terenie... Ju¿ daje zdjêcia:

Kiedy¶ pod swoj± ówczesn± amazonk± u poprzedniego w³a¶ciciela.

(ten gniadosz po¶rodku)
Równo rok temu...

Seria z tych wakacji

montana
Administrator
U¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 1575

« Odpowiedz #49 : Wrzesieñ 13, 2008, 16:30:40 »

21 lat ? wow, piêknie sie trzyma ( zapraszamy do w±tku o seniorach ! )
jaki dok³adnie ma rodowód ? na prawdê ma tylko 145 cm ?
gratuluje nabytku, powodzenia
wenecja i warka
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Wrzesieñ 13, 2008, 18:30:32 »

wow 21 lat no piêknie naprawde super wyglada Chichot

Siwa z dzi¶

ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Wrzesieñ 13, 2008, 18:45:36 »

Gromowa

neisamowity jest !
¶wietnie wygl±da, da³abym mu góra 14 lat Szok
wenecja i warka
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Wrzesieñ 13, 2008, 18:47:31 »

ups sorki fotki mia³y byæ w w±tku ze zdjêciami naszych m³p  Zawstydzony
Gromowa
U¿ytkownik

« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 13, 2008, 19:15:19 »

21 lat ? wow, piêknie sie trzyma ( zapraszamy do w±tku o seniorach ! )
jaki dok³adnie ma rodowód ? na prawdê ma tylko 145 cm ?
gratuluje nabytku, powodzenia
Montana, dziêkuje . Ma ok.145cm w k³êbie. Nie mierzy³am go, ale tak mi powiedziano w stajni, w której teraz stoi. Teraz to ju¿ ma 21 lat i 6 miesiêcy . Jego matka to Gafa, a ojciec Coriolan. Rodowodu nie mam, a raczej nie mam sk±d go wzi±æ, ale nawet na tabliczce boksu jest napisane imiê matki i ojca. Wiem, ¿e ma w sobie 3/4 araba i ma w rodowodzie El Paso Spoko. Na stronie PZHK jest wpisany jako ma³opolak (ostatni w tabeli). Tak szczerze mówi±c to ja Groma nie kupujê. Dostanê go za darmo razem z wiêkszo¶ci± jego sprzêtu (dosta³am konia z rzêdem normalnie ). To bêdzie jego zas³u¿ona emerytura. On ju¿ 10 lat jest w naszej (w stajni w której je¿d¿ê i pracuje) stajni. Oczywi¶cie zosta³ kupiony jako koñ do hipoterapii. Jak my¶licie, czy koñ po sporcie, który czêsto by³ narwany nadaje siê do hipo?! Ja wtedy by³am za m³oda na wolontariat i konie, ale wiem, ¿e chodzi³ w oprowadzankach pod lekkimi pacjentami i zaawansowani podopieczni na nim je¼dzili. Za jaki¶ rok siê uspokoi³. Znam dziewczynê ze schizofreni±, która na nim nawet galopowa³a i je¼dzi³a w tereny. Przyznam, ¿e obecnie lepszego konia w teren nie ma. Jest bezpieczny, nie wypruje nagle jak siê czego¶ przestraszy, ale ewentualnie bêdzie odskakiwa³ lub tak ¶miesznie (kiedy¶ siê tego strasznie ba³am) arabsko wyginaæ szyje na bok i zrobiæ j± ³abêdzi±... Je¼dzi³am na nim w tereny na kantarze i to trzymaj±c za sam± koñcówkê wodzy i idzie grzecznie. Oczywi¶cie jak ma weso³y dzieñ to potrafi nie¼le lecieæ i podbrykiwaæ (kiedy¶ tego nie mia³... czy¿by szczê¶cie ze wspó³pracy ?).

Wenecja, ar...?, dziêkuje i ciesze siê, ¿e siê podoba.

P.S. Na tych zdjêciach i tak nie jest w ca³ej swojej okaza³o¶ci... Muszê mu porobiæ wiêcej fotek... Mo¿e pode mn±? Zdjêcia takie bêd± jak siê fotograf znajdzie i mi gips zdejm±...
Gromowa
U¿ytkownik

« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 13, 2008, 19:22:43 »

Ach... Przypomnia³o mi siê co¶ o rodzicach Groma.
Matka: Gafa m³p
Ojciec: Coriolan oo
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 13, 2008, 19:32:49 »

brykanie  zrado¶ci na pewno, widaæ energii mu nie brakuje
kuruj siê szybko, a w jakim rejonie stoicie, mo¿e fotograf isê znajdzie
Gromowa
U¿ytkownik

« Odpowiedz #56 : Wrzesieñ 14, 2008, 17:57:07 »

Jeste¶my w ³ódzkim. Na razie w Jedliczach "Pod Jod³ami" ko³o Grotnik, które le¿± pod £odzi± i Zgierzem. Za miesi±c przenosimy siê 1,5 km dalej,  do mnie

___________________________________________________________________________________

Zainspirowa³y¶cie mnie i dzisiaj zajrza³am w jego rodowód w paszporcie. Po prostu szczena mi opad³a Szok Szok Szok Szok Szok! Nawet nie wiedzia³am jakich dok³adniej ta moja konina ma przodków... BY³am zszkowana, bo wiedzia³am, ¿e ma dobre konie w rodowodzie, ale nie wiedzia³am, ¿e a¿ tak. Matka nie jest jakim¶ hodowlanym fenomenem. Jej ojciec to ma³opolski Jar, który ma u siebie jakie¶ fongluty (dla niewtajemniczonych przet³umaczê- angliki).Ma tam dalej te¿ Furiso którego¶ tam .
Ojciec to dopiero jest skarb.
Coriolan oo kaszt. 1976, po El Paso oo i Cedzynie oo. Dalej konie takie jak: Witra¿, Wielki Szlem, Negatiw, Czort, Ellora. Nie jestem wielkim znawc± arabów, ale Witra¿a i Wielkiego Szlema koja¿ê i... imiona mówi± same za siebie...
wenecja i warka
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Wrzesieñ 15, 2008, 07:17:15 »

Jestem bardzo ale to bardzo zasmucono  Zawstydzony najprawdo[podobniej moje siewe zmieni sie na siwe w hreczce.
Wczoraj jak j± czy¶ci³am to zobaczy³am na g³owie w okolicach oczu du¿± ilo¶c br±zowych kropoeczk.
Czy to mozliwe ¿e jej ma¶æ sie zmieni na hreczkê???
Wola³aby nie  Z politowaniem
Gromowa
U¿ytkownik

« Odpowiedz #58 : Wrzesieñ 15, 2008, 08:09:39 »

Szogun (ukochany wa³ach sp, na którym je¿d¿ê) te¿ szybko siwieje. na szyi ma mnóstwo br±zowych kropek. Nie wpad³am na to, ¿e on mo¿e byæ hreczkowaty.  Szok Szkoda... Siwizna jest ³adniejsza...
Wachmistrz
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #59 : Wrzesieñ 15, 2008, 16:15:29 »

Eeeeeee, hreczka fajniejsza... A ju¿ taka gruba i  gêsta to ho, ho!! 
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: