21 lat ? wow, piĂŞknie sie trzyma ( zapraszamy do wÂątku o seniorach ! )
jaki dokÂładnie ma rodowĂłd ? na prawdĂŞ ma tylko 145 cm ?
gratuluje nabytku, powodzenia
Montana, dziĂŞkuje

. Ma ok.145cm w k³êbie. Nie mierzy³am go, ale tak mi powiedziano w stajni, w której teraz stoi. Teraz to ju¿ ma 21 lat i 6 miesiêcy

. Jego matka to Gafa, a ojciec Coriolan. Rodowodu nie mam, a raczej nie mam sk¹d go wzi¹Ì, ale nawet na tabliczce boksu jest napisane imiê matki i ojca. Wiem, ¿e ma w sobie 3/4 araba i ma w rodowodzie El Paso

. Na stronie PZHK jest wpisany jako maÂłopolak (ostatni w tabeli). Tak szczerze mĂłwiÂąc to ja Groma nie kupujĂŞ. DostanĂŞ go za darmo razem z wiĂŞkszoÂściÂą jego sprzĂŞtu (dostaÂłam konia z rzĂŞdem normalnie

). To bêdzie jego zas³u¿ona emerytura. On ju¿ 10 lat jest w naszej (w stajni w której je¿d¿ê i pracuje) stajni. Oczywiœcie zosta³ kupiony jako koù do hipoterapii. Jak myœlicie, czy koù po sporcie, który czêsto by³ narwany nadaje siê do hipo?! Ja wtedy by³am za m³oda na wolontariat i konie, ale wiem, ¿e chodzi³ w oprowadzankach pod lekkimi pacjentami i zaawansowani podopieczni na nim jeŸdzili. Za jakiœ rok siê uspokoi³. Znam dziewczynê ze schizofreni¹, która na nim nawet galopowa³a i jeŸdzi³a w tereny. Przyznam, ¿e obecnie lepszego konia w teren nie ma. Jest bezpieczny, nie wypruje nagle jak siê czegoœ przestraszy, ale ewentualnie bêdzie odskakiwa³ lub tak œmiesznie (kiedyœ siê tego strasznie ba³am) arabsko wyginaÌ szyje na bok i zrobiÌ j¹ ³abêdzi¹...

JeŸdzi³am na nim w tereny na kantarze i to trzymaj¹c za sam¹ koùcówkê wodzy i idzie grzecznie. Oczywiœcie jak ma weso³y dzieù to potrafi nieŸle lecieÌ i podbrykiwaÌ (kiedyœ tego nie mia³... czy¿by szczêœcie ze wspó³pracy

?).
Wenecja, ar...?, dziĂŞkuje i ciesze siĂŞ, Âże siĂŞ podoba.
P.S. Na tych zdjĂŞciach i tak nie jest w caÂłej swojej okazaÂłoÂści... MuszĂŞ mu porobiĂŚ wiĂŞcej fotek... MoÂże pode mnÂą? ZdjĂŞcia takie bĂŞdÂą jak siĂŞ fotograf znajdzie i mi gips zdejmÂą...