FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 15, 2025, 06:36:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wasze koniki m  (Przeczytany 51959 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 17, 2008, 20:24:27 »

fajny koĂą
ile ma wzrostu ? wyglÂąda na rosÂłego
i ile ma lat ? w Mieczownicy wyhodowany ? jego matka da³a uznanego ogiera Fart po Jarabub, twój Fakir jest jego pó³bratem
Fart kryÂł w ÂŻabnie, tutaj moÂżesz braciszka zobaczyĂŚ http://www.stadninakonizabno.dbv.pl/readarticle.php?article_id=58
Pamela
UÂżytkownik

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 17, 2008, 20:40:30 »

UrodziÂł siĂŞ w 2002 roku w Mieczownicy. Ma 167 cm, wiĂŞc do maÂłych raczej nie naleÂży 
Bardzo mi siĂŞ podoba ten Fart.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 19, 2008, 10:41:31 »

Pamela
super koĂą, a i pensjonat rewelacja nic tylko pozazdroÂściĂŚ
Gromowa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #48 : Wrzesień 13, 2008, 15:36:40 »

Witam! Jestem tu nowa, wiĂŞc sprĂłbuje sie przedstawiĂŚ. Mam na imiĂŞ Paulina i niedÂługo (za miesiÂąc) bĂŞdĂŞ miaÂła wÂłasnego konia. BĂŞdzie staÂł w mojej przydomowej stajni, ktĂłrÂą wykaĂączamy. BĂŞdziemy mieli jeszcze koleÂżankĂŞ na pensjonacie, ktĂłrÂą bĂŞdĂŞ uÂżytkowaÂła, ale ona jest wielkopolska, wiĂŞc jej zdjĂŞĂŚ nie mogĂŞ tu daĂŚ . Grom (bo tak ma na imiĂŞ) jest gniadym maÂłopolskim 21-letnim waÂłachem po sporcie. W mÂłodoÂści skakaÂł N-ki ze swoim wzrostem 145cm w k³êbie. Spoko Ma dobrÂą kondycje i chĂŞĂŚ do jazd. Co prawda na ujeÂżdÂżalni czasami siĂŞ wlecze, ale przy dobrej jeÂździe idzie do przodu i wykonuje dokÂładnie wszystkie postawione mu zadania. W terenie zachowuje sie jak 5-latek.  Ma powera Spoko! Przez dÂłuÂższy czas wszyscy mĂłwili, Âże to angloarab. Ja w nim pó³krwi araba widzĂŞ i w wiĂŞkszoÂści przypadkĂłw piszĂŞ o nim "prawie arab", bo ma 3/4 arabĂłw w rodowodzie. W paszporcie natomiast ma rasĂŞ maÂłopolskÂą. Jest bardzo maÂły i drobny (jak arab ). Kocham go, bo bĂŞdzie moim pierwszym wÂłasnym koniem i uczyÂłam siĂŞ na nim jeÂździĂŚ. Pierwsza jazda bez lonÂży... pierwszy galop... pierwszy teren... pierwsze 'wyÂścigi' w terenie... JuÂż daje zdjĂŞcia:

KiedyÂś pod swojÂą ĂłwczesnÂą amazonkÂą u poprzedniego wÂłaÂściciela.

(ten gniadosz poÂśrodku)
RĂłwno rok temu...

Seria z tych wakacji

montana
Administrator
UÂżytkownik
*

« Odpowiedz #49 : Wrzesień 13, 2008, 16:30:40 »

21 lat ? wow, piĂŞknie sie trzyma ( zapraszamy do wÂątku o seniorach ! )
jaki dokÂładnie ma rodowĂłd ? na prawdĂŞ ma tylko 145 cm ?
gratuluje nabytku, powodzenia
wenecja i warka
Gość
« Odpowiedz #50 : Wrzesień 13, 2008, 18:30:32 »

wow 21 lat no piĂŞknie naprawde super wyglada Chichot

Siwa z dziÂś

ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #51 : Wrzesień 13, 2008, 18:45:36 »

Gromowa

neisamowity jest !
Âświetnie wyglÂąda, daÂłabym mu gĂłra 14 lat Szok
wenecja i warka
Gość
« Odpowiedz #52 : Wrzesień 13, 2008, 18:47:31 »

ups sorki fotki miaÂły byĂŚ w wÂątku ze zdjĂŞciami naszych mÂłp  Zawstydzony
Gromowa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #53 : Wrzesień 13, 2008, 19:15:19 »

21 lat ? wow, piĂŞknie sie trzyma ( zapraszamy do wÂątku o seniorach ! )
jaki dokÂładnie ma rodowĂłd ? na prawdĂŞ ma tylko 145 cm ?
gratuluje nabytku, powodzenia
Montana, dziêkuje . Ma ok.145cm w k³êbie. Nie mierzy³am go, ale tak mi powiedziano w stajni, w której teraz stoi. Teraz to ju¿ ma 21 lat i 6 miesiêcy . Jego matka to Gafa, a ojciec Coriolan. Rodowodu nie mam, a raczej nie mam sk¹d go wzi¹Ì, ale nawet na tabliczce boksu jest napisane imiê matki i ojca. Wiem, ¿e ma w sobie 3/4 araba i ma w rodowodzie El Paso Spoko. Na stronie PZHK jest wpisany jako ma³opolak (ostatni w tabeli). Tak szczerze mówi¹c to ja Groma nie kupujê. Dostanê go za darmo razem z wiêkszoœci¹ jego sprzêtu (dosta³am konia z rzêdem normalnie ). To bêdzie jego zas³u¿ona emerytura. On ju¿ 10 lat jest w naszej (w stajni w której je¿d¿ê i pracuje) stajni. Oczywiœcie zosta³ kupiony jako koù do hipoterapii. Jak myœlicie, czy koù po sporcie, który czêsto by³ narwany nadaje siê do hipo?! Ja wtedy by³am za m³oda na wolontariat i konie, ale wiem, ¿e chodzi³ w oprowadzankach pod lekkimi pacjentami i zaawansowani podopieczni na nim jeŸdzili. Za jakiœ rok siê uspokoi³. Znam dziewczynê ze schizofreni¹, która na nim nawet galopowa³a i jeŸdzi³a w tereny. Przyznam, ¿e obecnie lepszego konia w teren nie ma. Jest bezpieczny, nie wypruje nagle jak siê czegoœ przestraszy, ale ewentualnie bêdzie odskakiwa³ lub tak œmiesznie (kiedyœ siê tego strasznie ba³am) arabsko wyginaÌ szyje na bok i zrobiÌ j¹ ³abêdzi¹... JeŸdzi³am na nim w tereny na kantarze i to trzymaj¹c za sam¹ koùcówkê wodzy i idzie grzecznie. Oczywiœcie jak ma weso³y dzieù to potrafi nieŸle lecieÌ i podbrykiwaÌ (kiedyœ tego nie mia³... czy¿by szczêœcie ze wspó³pracy ?).

Wenecja, ar...?, dziĂŞkuje i ciesze siĂŞ, Âże siĂŞ podoba.

P.S. Na tych zdjĂŞciach i tak nie jest w caÂłej swojej okazaÂłoÂści... MuszĂŞ mu porobiĂŚ wiĂŞcej fotek... MoÂże pode mnÂą? ZdjĂŞcia takie bĂŞdÂą jak siĂŞ fotograf znajdzie i mi gips zdejmÂą...
Gromowa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #54 : Wrzesień 13, 2008, 19:22:43 »

Ach... PrzypomniaÂło mi siĂŞ coÂś o rodzicach Groma.
Matka: Gafa mÂłp
Ojciec: Coriolan oo
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Wrzesień 13, 2008, 19:32:49 »

brykanie  zradoÂści na pewno, widaĂŚ energii mu nie brakuje
kuruj siĂŞ szybko, a w jakim rejonie stoicie, moÂże fotograf isĂŞ znajdzie
Gromowa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #56 : Wrzesień 14, 2008, 17:57:07 »

JesteÂśmy w ³ódzkim. Na razie w Jedliczach "Pod JodÂłami" koÂło Grotnik, ktĂłre le¿¹ pod ÂŁodziÂą i Zgierzem. Za miesiÂąc przenosimy siĂŞ 1,5 km dalej,  do mnie

___________________________________________________________________________________

ZainspirowaÂłyÂście mnie i dzisiaj zajrzaÂłam w jego rodowĂłd w paszporcie. Po prostu szczena mi opadÂła Szok Szok Szok Szok Szok! Nawet nie wiedziaÂłam jakich dokÂładniej ta moja konina ma przodkĂłw... BYÂłam zszkowana, bo wiedziaÂłam, Âże ma dobre konie w rodowodzie, ale nie wiedziaÂłam, Âże aÂż tak. Matka nie jest jakimÂś hodowlanym fenomenem. Jej ojciec to maÂłopolski Jar, ktĂłry ma u siebie jakieÂś fongluty (dla niewtajemniczonych przetÂłumaczĂŞ- angliki).Ma tam dalej teÂż Furiso ktĂłregoÂś tam .
Ojciec to dopiero jest skarb.
Coriolan oo kaszt. 1976, po El Paso oo i Cedzynie oo. Dalej konie takie jak: Witra¿, Wielki Szlem, Negatiw, Czort, Ellora. Nie jestem wielkim znawc¹ arabów, ale Witra¿a i Wielkiego Szlema koja¿ê i... imiona mówi¹ same za siebie...
wenecja i warka
Gość
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 15, 2008, 07:17:15 »

Jestem bardzo ale to bardzo zasmucono  Zawstydzony najprawdo[podobniej moje siewe zmieni sie na siwe w hreczce.
Wczoraj jak j¹ czyœci³am to zobaczy³am na g³owie w okolicach oczu du¿¹ iloœc br¹zowych kropoeczk.
Czy to mozliwe ¿e jej maœÌ sie zmieni na hreczkê???
WolaÂłaby nie  Z politowaniem
Gromowa
UÂżytkownik

« Odpowiedz #58 : Wrzesień 15, 2008, 08:09:39 »

Szogun (ukochany waÂłach sp, na ktĂłrym jeÂżd¿ê) teÂż szybko siwieje. na szyi ma mnĂłstwo brÂązowych kropek. Nie wpadÂłam na to, Âże on moÂże byĂŚ hreczkowaty.  Szok Szkoda... Siwizna jest Âładniejsza...
Wachmistrz
UÂżytkownik

« Odpowiedz #59 : Wrzesień 15, 2008, 16:15:29 »

Eeeeeee, hreczka fajniejsza... A juÂż taka gruba i  gĂŞsta to ho, ho!! 
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: