FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 11:55:38 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 [9] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Czipy....mro¿enia... Palenia....  (Przeczytany 68828 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #120 : Pa¼dziernik 10, 2010, 19:27:03 »

Czy¿by gor±ca dyskusja na temat przymusu chipowania siê zakoñczy³a? Jak to u Was wygl±da³o?
Czy który¶ z Waszych koni mia³ problemy zdrowotne po zachipowaniu?
U mnie wszystko przebieg³o szybko i sprawnie. Doros³e konie nie zd±¿y³y zareagowaæ na wprowadzenie chipa, ze ¼rebakiem by³o troszkê zabawy, bo mia³a z³e do¶wiadczenia przy pobieraniu krwi do badañ markerów.
Ja zdecydowa³am zachipowaæ swoj± klacz. Uwa¿am, ¿e nie jest to wcale takie z³e.
Jak niby mia³abym przeprowadziæ inny zabieg pozwalaj±cy na jednoznaczn± ewidencjê mojego zwierzaka?
Iza90
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 718

« Odpowiedz #121 : Pa¼dziernik 10, 2010, 19:59:52 »

U mnie nie by³o problemów z chipowaniem. Konie zdrowe, ¿aden nie chorowa³. Co do samego zabiegu chipowania - nie by³o ¿adnych problemów. Chipuj±cy nie robi³ problemów w stylu "tylko dutka!", ¿aden koñ nie by³ robiony na dutce. Po przeczytaniu na forum jak to wygl±da w ró¿nych stronach kraju, by³am bardzo negatywnie nastawiona. Okaza³o siê, ¿e nie taki diabe³ straszny Ciekawa jestem jeszcze, jak to bêdzie w treningu, ale to oceni siê dopiero za parê lat.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #122 : Kwiecieñ 01, 2011, 11:46:19 »

Apropos paleñ, ciekawy news:
http://www.eurodressage.com/equestrian/2011/03/29/tradition-hot-branding-be-continued-germany-now

W Niemczech konie bêd± nadal palone (mimo, ¿e chipy s± w tej chwili obowi±zkowe).
jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #123 : Kwiecieñ 01, 2011, 12:44:22 »

Mojemu ¼rebakowi po chipowaniu w tym roku zrobi³a siê taka gula wielka, wielko¶ci melona, po tygodniu przesz³o. Bola³o go to cholernie, nic przyjemnego.
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #124 : Kwiecieñ 01, 2011, 13:07:20 »

u mnie u jednego powsta³o pod skóra zgrubienie wielko¶ci jajka-nie bola³o go,za to jak siê podrapa³o tam to napiera³ z przyjemno¶ci±-widocznie swêdzia³o. Zrebak juz sprzedany jako 10mies-ale kulka pozosta³a do koñca...
reszta w tym szetlandy-ok.
Strony: 1 ... 7 8 [9] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: