FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 09, 2025, 15:36:59 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 [9] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czipy....mroÂżenia... Palenia....  (Przeczytany 71431 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
meghana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #120 : Październik 10, 2010, 19:27:03 »

CzyÂżby gorÂąca dyskusja na temat przymusu chipowania siĂŞ zakoĂączyÂła? Jak to u Was wyglÂądaÂło?
Czy ktĂłryÂś z Waszych koni miaÂł problemy zdrowotne po zachipowaniu?
U mnie wszystko przebieg³o szybko i sprawnie. Doros³e konie nie zd¹¿y³y zareagowaÌ na wprowadzenie chipa, ze Ÿrebakiem by³o troszkê zabawy, bo mia³a z³e doœwiadczenia przy pobieraniu krwi do badaù markerów.
Ja zdecydowaÂłam zachipowaĂŚ swojÂą klacz. UwaÂżam, Âże nie jest to wcale takie zÂłe.
Jak niby miaÂłabym przeprowadziĂŚ inny zabieg pozwalajÂący na jednoznacznÂą ewidencjĂŞ mojego zwierzaka?
Iza90
UÂżytkownik

« Odpowiedz #121 : Październik 10, 2010, 19:59:52 »

U mnie nie by³o problemów z chipowaniem. Konie zdrowe, ¿aden nie chorowa³. Co do samego zabiegu chipowania - nie by³o ¿adnych problemów. Chipuj¹cy nie robi³ problemów w stylu "tylko dutka!", ¿aden koù nie by³ robiony na dutce. Po przeczytaniu na forum jak to wygl¹da w ró¿nych stronach kraju, by³am bardzo negatywnie nastawiona. Okaza³o siê, ¿e nie taki diabe³ straszny Ciekawa jestem jeszcze, jak to bêdzie w treningu, ale to oceni siê dopiero za parê lat.
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #122 : Kwiecień 01, 2011, 11:46:19 »

Apropos paleĂą, ciekawy news:
http://www.eurodressage.com/equestrian/2011/03/29/tradition-hot-branding-be-continued-germany-now

W Niemczech konie bĂŞdÂą nadal palone (mimo, Âże chipy sÂą w tej chwili obowiÂązkowe).
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #123 : Kwiecień 01, 2011, 12:44:22 »

Mojemu Âźrebakowi po chipowaniu w tym roku zrobiÂła siĂŞ taka gula wielka, wielkoÂści melona, po tygodniu przeszÂło. BolaÂło go to cholernie, nic przyjemnego.
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #124 : Kwiecień 01, 2011, 13:07:20 »

u mnie u jednego powstaÂło pod skĂłra zgrubienie wielkoÂści jajka-nie bolaÂło go,za to jak siĂŞ podrapaÂło tam to napieraÂł z przyjemnoÂściÂą-widocznie swĂŞdziaÂło. Zrebak juz sprzedany jako 10mies-ale kulka pozostaÂła do koĂąca...
reszta w tym szetlandy-ok.
Strony: 1 ... 7 8 [9] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: