FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 17:49:14 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ceny stanówki  (Przeczytany 10732 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« : Luty 01, 2009, 14:26:19 »

Widzê, ¿e rozpêta³a siê dyskusja na shoutboxie, mo¿e warto j± kontynuowaæ w tym w±tku

dla u³atwienia kilka ofert stanówki:

SK Janów Podlaski
http://www.janow.arabians.pl/pl/oferta/ogiery/2009/polkrwi.php

SO Bogus³awice
http://www.stadoboguslawice.com.pl/index2.php?page=aktualnosci
(na dole strony)

SK Walewice
Frazes 1000
Huzar 600
Haracz 700
Browar 700

Sex
http://stadobialybor.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=33
1000 z³ !

jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #1 : Luty 01, 2009, 20:21:30 »

Cytat: K
K: za 600 to ja jednak wole feloca i taki Efekt?? a co taki huzar ma kosztowac 600? wystarczylo posluchac trenerow znajoacych sie na skokach i majacych za soba niejedne mpmk o stylu tego konia :/

Mpmk s± na styl sêdziowane, a on zdoby³ 3 miejsce, na kilkadziesi±t koni, wiêc taki najgorszy nie jest. Wiadomo jakie nastawienie do angloarabów maj± nasi trenerzy.

Poza tym zepsuli go na zak³adzie, to samo by³o z Hindusem, pó¼niej siê ju¿ nie pokaza³.
Huzar jest lepszy, a bêdzie jeszcze lepszy, zdecydowanie najbardziej mi siê podoba z Walewickich ogierów, a w tej cenie to okazja moim zdaniem

Za Efekta daj± cenê zaporow± dla wiêkszo¶ci hodowców, ale mog± sobie na to w Janowie pozwoliæ. Przynajmniej mo¿na spaæ spokojnie, ¿e nikt go nie wytnie. ¬rebaki s± bardzo obiecuj±ce.

Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #2 : Luty 01, 2009, 20:59:56 »

jasiek a byles na tych mpmk? ja bylam - kon dokladnoscia i jezdzcem zajal taka a nie inna pozycje
akurat wypowiadali sie trenerzy, ktorzy i na mlp startowali i mieli lub maja ich mixy w treningu
jak sie przeczytalo arty w roznych wysrankach jezdzieckich to jasno wynika ze najmlodsze klasy na mpmk byly w tym roku..srednie
600zl z 1 str to duzo z drugiej nie
ale fakt 1500zl za Efekta? no coz..wole znane Francuzy ze slomki- i wyniki w sporcie lepsiejsze i potomstwo obiecujace i sportowe ..ale strach zeby to byly "te" slomki tez wiekszy:D
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2009, 21:04:37 »

na styl i sêdziuje tak¿e jeden sêdzia zagraniczny
a my¶lê, ¿e warto doceniæ te¿ 2 miejsce w wkkw, b±d¼ co b±d¼ ¶wiadczy to o dzielno¶ci i wytrzyma³o¶ci konia - a taki chyba powinien byæ m³p

ceny rosn± to normalne, dla mnie chore jest:
a) windowanie ceny bo koñ wygra³ zt, gratulujê ale czekam na wiêcej - patrz Sex, a z innych ras choæby tegoroczny zwyciêzca BB - 1500, + vat

b) zero wyników,  a mimo to cena ro¶nie - Efekt w Bogus³awicach by³ za 1000, sezon mia³ bardzo ¶redni, poszed³ do Janowa a cena skoczy³a do 1500 z³, ¼rebiêta obiecuj±ce, jeden syn uznany, ale wyniki by³y dawno temu, nie razi dopóki nie porównamy - jeden z lepszych skoczków w PL w 2008 Imequyl kosztuje dok³adnie tyle samo

Z drugiej strony cena odstrasza tak mi siê wydaje w³ascicieli s³abszych klaczy
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2009, 21:10:26 »

wol± pokryæ 10 klaczy po 1500 ni¿ 30 po 500, po co robiæ sobie konkurencjê?

a jak hodowca zainwestuje w stanówkê ponad 2000 (z kosztami obs³ugi) to w przysz³o¶ci te¿ bêdzie mniej sk³onny do "psucia" rynku
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #5 : Luty 01, 2009, 21:15:00 »

dokladnei tak jak mowisz ar a potem sa sredniaki po ograch za 200-300zl , ale dla porownania masz takich wlascicieli co maja konia bez wynikow ani sportowych ani hodowlanych i wolaja.wolali 1000zl.. pamietam swego czasu Harpun po askarze wisial za 1000zl...ojciec koni plytowych bo synek odpadl na kwalifach, teraz 600 ale i tak dla mnie na wyrost, tak samo za mlode ogiery po ZT( na dalszych miejscach) prywatni hodowcy wolaja po 600-800zl...
bron boze nie ujmuje zaslug huzara ale to tak i z brodwayem co super wypadl na tle takiej a nie innej stawki;), trzymam kciuki za jego prawidlowy rozwoj i sukcesy wszak to  mlp:)
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Luty 01, 2009, 21:58:52 »

ja i tak uwa¿am, ¿e 600 za Huzara to prawie jak za darmo

koñ jest poprawny, urodziwy, ma dobry papier, bardzo dobry ruch, nie¼le skacze, ma osi±gniêcia w swojej kategorii wiekowej w skokach i WKKW, jest kary, czego chcieæ wiêcej?

dla porównania inne ceny"

w Bia³ce (2008)
 Harbuz 700
 Awans 600

w Bogus³awicach
 mocno ¶redni Nabucho 1000
 Biegacz 500

Veloce w £±cku kosztuje 600, ale masz jedn± s³omkê, wiêc szansa sukcesu pewnie z 60%, potem trzeba kupowaæ nastêpn±, wiêc ¶rednio impreza wychodzi znacznie dro¿ej
Arcturus
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 319

« Odpowiedz #7 : Marzec 30, 2009, 13:56:26 »

Czy ktos wie ile kosztuje stanówka Hebebem ?
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« Odpowiedz #8 : Marzec 31, 2009, 18:58:55 »

SK Walewice
Frazes 1000
Huzar 600
Haracz 700
Browar 700

ar...? Nie wiem sk±d masz takie informacje! Ja w zesz³ym tygodniu rozmawia³am z Hodowczyni± z SK Walewic i cena stanówki jest taka:
Frazes 800 z³
Haracz 500z³
Browar 500z³
Huzar 600¿³
Horn 400z³
Herb 400z³
Fagot 400z³
Zagon xx 800z³
Top Gun 500z³
Cantanis sp 2000z³

Jest to cennik z oferty na 2009 r ze strony SK Walewice

Do tego nale¿y dodaæ kasê dla Weterynarza za pobranie nasienia 150z³
Maea
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 01, 2011, 15:05:51 »

Odkopujê trochê temat.

Orientujecie siê w cenach stanówki ogierów:
El Bonillo (którego nasienie ma byæ podobno dostêpne po MPMK-C? mo¿e kto¶ ma jakie¶ dok³adniejsze informacje),
Top Gun wiem, ¿e "wisia³" w tym roku za 400 z³, ale czy jest mo¿liwo¶æ pobrania nasienia?,
Dionizos i Diokles,
Sex,
Rodan po Hebab,
Narcyz,
Awans po Vis Versa,
Jasny Poranek,
Baryt?
duke
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 273

« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 01, 2011, 16:06:25 »

el bonillo i baryt nie kryj± chwilowo, gniady przy db wiatrach bêdzie kry³ w 2012 cena oko³o 700-800 z³
ar...?
U¿ytkownik

« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 01, 2011, 16:57:05 »

W³a¶cicielka Top Guna jest na forum, o Narcyza pytaj bezpo¶rednio u asior.
Nasienie Jasnego by³o dostêpne w Micha³owie, tyle ¿e sezon stanówkowy trwa³ od 15.02 do 30.06.2011
http://www.michalow.arabians.pl/pl/oferta/ogiery/2011/polkrwi.php
Najlepiej zadzwoniæ i po prostu spytaæ.
asior_
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 67

« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 01, 2011, 18:10:22 »

Narcyz najprawdopodobniej bedzie wykastrowany. Jesli nie, to bedzie dostepne tylko nasienie mrozone.
Maea
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 02, 2011, 13:33:32 »

Szczerze powiedziawszy od d³u¿szego czasu zastanawia³am siê, jak kszta³tuj± siê ceny stanówek niektórymi ogierami.
Mo¿na to te¿ uznaæ za wstêpne rozeznanie na przysz³y sezon Mam nadziejê wkrótce do³±czyæ do grona hodowców koni ma³opolskich.
A dzwoniæ z pewno¶ci± bêdê bli¿ej sezonu W sumie g³upio mi, ¿e nawet Wam zawracam tak wcze¶nie tym g³owê, ale ciekawo¶æ z¿era³a mnie ju¿ doszczêtnie!

Znalaz³am Jasnego Poranka w ofercie Micha³owa, jednak¿e zaznaczyli oni wy³±cznie ofertê stanówkow± - ale pobranie nasienia nie jest tam problemem? Rodan i Awans to Bia³ka, z czego obaj s± gdzie¶ w dzier¿awach, wiêc nie wiem, czy mam okazjê dowiedzieæ siê co do ich cen?

Jaki jest powód kastracji Narcyza? "Lepsze" skupienie siê na sporcie?
maciejka.14
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 108

« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 02, 2011, 19:42:28 »

Chodz± s³uchy, ¿e Awans ma znowu zawitaæ w Janowie, bo ¼rebaki tam nieliche pozostawi³. A tak jeszcze dodam, ¿e z 81 pkt podobno skoczy³ ju¿ na 83 (bodaj¿e za wra¿enie ogólne i typ mu do³o¿yli)
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: