ar...?
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 2362
|
|
« : Luty 04, 2009, 12:47:41 » |
|
Kto¶ wie moze kiedy siê odbêdzie ?
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #1 : Luty 04, 2009, 13:16:14 » |
|
wg stronki pzhk 06-07.06.2009
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 265
|
|
« Odpowiedz #2 : Luty 04, 2009, 14:44:03 » |
|
O, to jednak nie maj, a czerwiec . Kto¶ siê wybiera? Z koñmi, tylko popatrzeæ?
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #3 : Luty 04, 2009, 15:00:34 » |
|
dziêki Drapik
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #4 : Luty 04, 2009, 15:23:34 » |
|
Ja tym razem tylko patrzeæ. Za daleko zdecydowanie ode mnie - za du¿y stres dla m³odzików, potem nie maj± chêci siê ruszaæ. Skupimy siê na sporcie
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 543
|
|
« Odpowiedz #5 : Luty 06, 2009, 11:49:44 » |
|
ja zapewne zrazem z konmi
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Luty 06, 2009, 20:06:22 » |
|
galopada a co wieziecie?
|
|
|
|
|
|
|
galopada
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 543
|
|
« Odpowiedz #7 : Luty 06, 2009, 20:54:07 » |
|
nie wiadomo jeszcze ale napewno cos :p
|
|
|
|
|
|
|
breakaway
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Luty 06, 2009, 23:18:46 » |
|
Hehe, to jak bêdziesz co¶ konkretnego wiedzia³a, to siê pochwal .
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #9 : Luty 09, 2009, 13:00:15 » |
|
Ja siê powa¿nie zastanawiam czy to ma sens , jak i tak wiadomo kto wygra, Walewice ju¿ sobie odpu¶ci³y........szkoda, ale mo¿e kto¶ w koñcu zacznie my¶leæ. Jak dla mnie mog± siê wybieraæ i nagradzaæ sami siebie.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #10 : Luty 09, 2009, 17:29:13 » |
|
Maj± najlepsze konie, to wygrywaj±. Zobacz stado matek w Janowie a w Walewicach. To ju¿ nie jest przepa¶æ, to jest inny wymiar hodowli. Wystarczy powiedzieæ, ¿e w zesz³ym roku Janów zakwalifikowa³ na ZT 8 ogierów z ok. 30 matek, a Walewice 2 ogiery z 60.
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #11 : Luty 09, 2009, 18:35:13 » |
|
Troche to chyba naciagane co piszesz Lumi Co do tego co napisal Jasiek- zgadzam sie w zupelnosci
Przesledzilam wyniki z ost kilku lat i : w tym roku wiceczempionami byly dwa konie prywatne El Ejido,Aronia w ogierkach rocznych klase, w ktorej byly janowskie konie wygral prywatny Hati w ogierkach 2letnich w "janowskiej klasie" 3cie miejsce mial prywatny Passat w klaczkach rocznych walewica dolozyla Aszantka Kordlaskiego, 3 miejsce prywatna Gruzja w janowskiej klasie- janow podzielil sie miejscami z walewicami dwulatki w jednej z klas wygrala prywatna Aronia,dalej walewicka,Lza i Jodlowka Dabrowskiego janowska klase wygrala janowska Driada, a za nia prywatna Mocca 3latki janow,walewice, janow
czy to jest rozdawanie miedzy soba i uzasadnione "strzelanie focha walewic" to moze na ZT tez przestana oddawac ogiery bo tam tez wiadomo kto wygra. Prywatni gonia stadniny i w rozmowach z hodowcami ( tymi liczacymi sie i majacymi wyniki) zawsze pojawialo sie stwierdzenie, ze janowskie konie sa oprocz tego, ze bardzo dobre pokrojowo, zdobrym lub bardzo dobrym ruchem, urodziwe i w typie, to maja przemyslane rodowody i sa umiejetnie pokazane.
rok 2007 wice-haston,aronia og. roczne janow,janow ,walewice dwuletnie-haston, janow,janow klacze roczne- aronia,jurata,walewice roczne"klasa janowska"-walewice,janow,walewice dalej znow waleiwce,janow i prywatni na 3 miejscach 2006 wymieszane rowniez 2005 czemp zostaje Luis, 2gi byl bialecki Nawis w 2 latkach janow podzielila klacz Kordalskich byl taki rok,ze wygral Ekoton, 2gi Argon -obydwa prywatne
jezeli rozdania najwyzszych laurow miedzy :Janowem,Walewicami, Lojem,Dabrowskim,Kordalskim itp. sa nagradzaniem samych siebie to sie zgodze- bo ta grupa od DAWNA odstaje od innych hodowcow- ich konie od lat bywaja na czempionatach, zdobywaja tam uznanie, sporo konczy ZT, czesc chodzi w sporcie na roznym szczeblu.
|
|
|
|
|
|
|
amazonka80
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 500
|
|
« Odpowiedz #12 : Luty 09, 2009, 18:53:22 » |
|
Zgadzam siê z Drapikiem
|
|
|
|
|
|
|
ar...?
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #13 : Luty 09, 2009, 21:21:18 » |
|
Lumi demonizujesz moze walewickie dzielne sportowo i poprawne, ale czempionat to nie mpmk, a ma³opolak musi mieæ urodê ! a te walewickie, wg mnie w pod tym wzglêdem wymiêkaj± przy janowskich, do tego dochodzi pokazywanie "arabskie" - kita i 20 za ruch siê sypi± - zreszt± trudno racjonalnie oceniæ ruch m³odego konia, zestresowanego, podnieconego nowym miejscem, szelestkami itp, itd - my¶lê, ze to temat na osobn± dyskusjê ja chêtnie bym zawioz³a dwulatkê, ale nie widzê sensu mordowaæ j± 4 godziny w transporcie, a inwestycja wiêksza ni¿ zt chyba- a wie¶æ s³abo przygotowanego konia (nie mam ani czasu ani do¶wiadczenia) to ju¿ zupe³ny bezsens ale przyjadê z przyjemno¶ci± popatrzeæ i pooddychaæ sympatyczn± atmosfer±
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #14 : Luty 10, 2009, 11:40:18 » |
|
Sorry ale wed³ug mnie oceny koni janowskich s± naci±gane W tym roku zakwalifikowano 10 albo 12 ogierów do ZT z Walewic, a je¿eli chodzi o ogiery z Janowa z 2008 roku to jest pora¿ka, raczej nie ma siê czym chwaliæ. I chyba raczej nie bêd± rozchwytywane. Zreszt± nie chodzi o ilo¶æ ale o jako¶æ. Zauwa¿y³am , ¿e hodowcy z tamtych stron siêgaj± po reproduktory w³a¶nie wyhodowane w Walewicach, czy¿by to by³ przypadek?. I nie trzymam z Walewicami tylko stwierdzam , ¿e ich konie s± takie jak powinny byæ konie angloarabskie. Nie podoba mi siê " arabskie" pokazywanie koni, bo jest sztuczne i niestety nie ma nic wspólnego z prawdziwym , naturalnymi mo¿liwo¶ciami ruchowymi danego konia. Po prostu Janów to ostatnia stadnina do której wybra³abym siê na zakupy. Bardzo mi siê podoba ta impreza i raczej bêdê siê stara³a w niej uczestniczyæ, jak cos fajnego mi sie wykluje _______________________________________________________________________________ a zapomnia³am dodaæ ju¿ wiem jak was o¿ywiæ do pisania
|
|
|
|
|
|
|
|