Idril
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 49
|
|
« : Luty 08, 2009, 16:46:51 » |
|
By³o o najlepiej skacz±cych, to mo¿e teraz o najlepiej ruszaj±cych siê ogierach ma³opolskich (ew. mo¿e ogierach innych ras z licencj± na m), które przekazuj± t± cechê na potomstwo. Mile widziane zdjêcia w ruchu (najlepiej filmiki, ale wiadomo o zdjêcia ³atwiej) mam nadzieje ¿e temat ciekawy i ¿e takiego jeszcze nie by³o...
|
|
|
|
|
|
|
Iza90
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 718
|
|
« Odpowiedz #1 : Luty 08, 2009, 18:47:15 » |
|
Ja polecam synów Emira - zw³aszcza w galopie.
|
|
|
|
|
|
|
Drapik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 446
|
|
« Odpowiedz #2 : Luty 08, 2009, 19:41:00 » |
|
Kamp po Berlin Bej sporo potomstwa w Udorzu zostawil, od matek roznych, ale ruch maluszki maja db i bdb. Ciekawie ruszaja sie konie po Awansie- ale akurat te co mi zapadly w pamiec byly od matek db sie ruszajacych Dobrze rusza sie ogier Harpun po Askar, acz nie moge powiedziec, ze jego potomstwo buja sie super... no i z ostatnich odwiedzin w Boguslawicach polaczenie Frazes x Len ex Leñ rusza sie tez ciekawie:)
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1700
|
|
« Odpowiedz #3 : Luty 08, 2009, 20:01:38 » |
|
z moich skromnych obserwacji:
Frazes daje b.dobrze k³usuj±ce konie Jalienny b.dobrze galopuj±ce Emir, Vis Versa, Grey poprawia³y/j± i k³us i galop, ale nie w takim stopniu jak te wy¿ej
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #4 : Luty 09, 2009, 12:46:07 » |
|
My¶lê, ¿e to niepotrzebne powielanie w±tku, ogiery z licencj± musz± siê dobrze ruszaæ bo inaczej nie otrzyma³yby licencji. Inna sprawa czy t± cechê bêd± "przenosi³y" na swoje potomstwo. Ale mówi±, ¿e hoduje siê klaczami ( wg. mnie czysta prawda ), wiêc proszê wiêcej uwagi po¶wiêcaæ przy wyborze, kupnie itd. klaczy a efekty bêd± coraz lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
ms_konik
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 105
|
|
« Odpowiedz #5 : Luty 09, 2009, 12:56:02 » |
|
A ja znam sporo ogierów, które licencjê maj± a mo¿na powiedzieæ, ¿e "nie ruszaj± siê" w ogóle zaczynaj±c od stêpa na galopie koñcz±c .
|
|
|
|
|
|
|
Lumi
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 754
|
|
« Odpowiedz #6 : Luty 09, 2009, 13:02:35 » |
|
To w takim razie pogratulowaæ komisji. Zreszt± , jak s±dzê i tak nie maj± one wziêcia.
|
|
|
|
|
|
|
Marta
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 212
|
|
« Odpowiedz #7 : Luty 09, 2009, 14:32:12 » |
|
No nie wiem, jak s± tanie, blisko i s± dotacyjne to nawet kiepskie kryj±
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Luty 09, 2009, 14:34:58 » |
|
Nie rozmawiamy tutaj o komisji, tylko o ogierach, jeden siê rusza lepiej, drugi gorzej, co wiêcej jeden ruch przekazuje drugi nie. Licencjê dostaj± ró¿ne konie za ró¿ne rzeczy, np. walewickie Frazes czy Herb nie powinny jej dostaæ, a wygra³y MPMK i maj±.
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 253
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 03, 2009, 22:41:46 » |
|
Szukam ogierów kryj±cych startuj±cych w konkurencji uje¿d¿enia? Mo¿e byæ ewentualnie pó³ ma³opolak
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 03, 2009, 22:51:40 » |
|
Szukaj ogierów, które daj± ruszaj±ce siê potomstwo. Co ci przyjdzie z tego, ¿e tatu¶ startowa³ gdzie¶ tam, jak ¼rebak bêdzie ³ajz±??
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2009, 09:12:10 » |
|
Jakie¶ propozycje ? Ostatnio podoba mi siê syn Berlin beja, który szed³ MPMK w uje¿d¿eniu.
|
|
|
|
|
|
|
jasiek
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2009, 09:14:15 » |
|
Dobry kon, ale nie wiadomo jaki ogier. Jest tu temat na tym forum o doborze ogiera do klaczy. Wstaw tam zdjecie swojej kobyly, napisz jakie ma mocne, a jakie slabe strony jesli chodzi o motoryke i na pewno cos wymyslimy. O tu mozesz chyba wstawic: http://www.malopolaki.darmowefora.pl/index.php?topic=281.180A te kilka ostatnich postow moze potem admin usunac, bo nie na temat.
|
|
|
|
|
|
|
hmmm
U¿ytkownik
|
|