DzieĂą dobry, tu wspomniana parĂŞ postĂłw wyÂżej Katarzyna Ordys

Nabucho stoi teraz na punkcie kopulacyjnym w Bolêcinie. Nie zmieni³ w³aœciciela, nadal stanowi w³asnoœÌ SO £¹ck. Co do startów w "ma³ych regionalnych zawodach, w których nie ma nawet konkursu C klasy"- nie oczekujmy, ¿e koù (zw³aszcza po zmianie jeŸdŸca) startowaÌ bêdzie tylko i wy³¹cznie w ogromnych zawodach. By³y zawody w domu, to dlaczego w nich nie wystartowaÌ? Swoj¹ drog¹, konkurs klasy C siê odby³ w niedzielê i Nabucho w nim startowa³.
Nie trzeba siê te¿ martwiÌ o jego karierê sportow¹- ju¿ 1 maja jedziemy na ZO do Bogus³awic, póŸniej Memoria³ w KKJK i tak dalej. W planach jest start w MP Juniorów. Oczywiœcie, nie jestem panem G³oskowskim, ale robiê co mogê, ¿eby koù mia³ siê dobrze i pokazywa³ siê z jak najlepszej strony

Co do osiÂągniĂŞĂŚ, chyba miesiÂąc temu zajĂŞliÂśmy 2 miejsce w Finale Rundy Juniorskiej na Halowych Zawodach Dzieci i MÂłodzieÂży w Wolicy.
DuÂżo mĂłwiliÂście o jego wadach, moÂże wiĂŞc wspomnĂŞ co nieco o zaletach

Zdecydowanie nie jest psycholem. Jestem juniork¹, na dodatek dziewczyn¹, a jakoœ sobie radzê i siwy nie sprawia najmniejszych k³opotów w czasie jazdy. Je¿d¿ê na nim na zwyk³ym, jab³kowym wêdzidle, a nie na patentach i jest jak najbardziej w porz¹dku. Owszem, kopie do koni- ale ma³o to koni tak robi? W stosunku do cz³owieka nie zachowuje siê agresywnie, ba, jest przytulank¹ jakich ma³o, a to wa¿ne. W skoku jest uwa¿ny i bardzo dok³adny, na dodatek jest niesamowicie szczery i po prostu siê nie zatrzymuje, choÌbym jecha³a ty³em do przodu. Do tego dysponuje piêknym ruchem.
Co do potomstwa siĂŞ nie wypowiadam, bo ani nie widziaÂłam, ani siĂŞ na tym specjalnie nie znam. ChciaÂłabym tylko zdementowaĂŚ jednÂą plotkĂŞ- sama osobiÂście byÂłam w ÂŁÂącku bez zapowiedzi, Âżeby zobaczyĂŚ konia. Nabucho byÂł tam w wyÂśmienitej kondycji, zadbany i zadowolony. ZresztÂą caÂłe Stado zrobiÂło na mnie bardzo pozytywne wraÂżenie, czyÂściutko, ludzie uÂśmiechniĂŞci, konie uÂśmiechniĂŞte- naprawdĂŞ nie wiem skÂąd wam siĂŞ wziĂŞÂło to krytykowanie ÂŁÂącka.