Dzieñ dobry, tu wspomniana parê postów wy¿ej Katarzyna Ordys
Nabucho stoi teraz na punkcie kopulacyjnym w Bolêcinie. Nie zmieni³ w³a¶ciciela, nadal stanowi w³asno¶æ SO £±ck. Co do startów w "ma³ych regionalnych zawodach, w których nie ma nawet konkursu C klasy"- nie oczekujmy, ¿e koñ (zw³aszcza po zmianie je¼d¼ca) startowaæ bêdzie tylko i wy³±cznie w ogromnych zawodach. By³y zawody w domu, to dlaczego w nich nie wystartowaæ? Swoj± drog±, konkurs klasy C siê odby³ w niedzielê i Nabucho w nim startowa³.
Nie trzeba siê te¿ martwiæ o jego karierê sportow±- ju¿ 1 maja jedziemy na ZO do Bogus³awic, pó¼niej Memoria³ w KKJK i tak dalej. W planach jest start w MP Juniorów. Oczywi¶cie, nie jestem panem G³oskowskim, ale robiê co mogê, ¿eby koñ mia³ siê dobrze i pokazywa³ siê z jak najlepszej strony
Co do osi±gniêæ, chyba miesi±c temu zajêli¶my 2 miejsce w Finale Rundy Juniorskiej na Halowych Zawodach Dzieci i M³odzie¿y w Wolicy.
Du¿o mówili¶cie o jego wadach, mo¿e wiêc wspomnê co nieco o zaletach
Zdecydowanie nie jest psycholem. Jestem juniork±, na dodatek dziewczyn±, a jako¶ sobie radzê i siwy nie sprawia najmniejszych k³opotów w czasie jazdy. Je¿d¿ê na nim na zwyk³ym, jab³kowym wêdzidle, a nie na patentach i jest jak najbardziej w porz±dku. Owszem, kopie do koni- ale ma³o to koni tak robi? W stosunku do cz³owieka nie zachowuje siê agresywnie, ba, jest przytulank± jakich ma³o, a to wa¿ne. W skoku jest uwa¿ny i bardzo dok³adny, na dodatek jest niesamowicie szczery i po prostu siê nie zatrzymuje, choæbym jecha³a ty³em do przodu. Do tego dysponuje piêknym ruchem.
Co do potomstwa siê nie wypowiadam, bo ani nie widzia³am, ani siê na tym specjalnie nie znam. Chcia³abym tylko zdementowaæ jedn± plotkê- sama osobi¶cie by³am w £±cku bez zapowiedzi, ¿eby zobaczyæ konia. Nabucho by³ tam w wy¶mienitej kondycji, zadbany i zadowolony. Zreszt± ca³e Stado zrobi³o na mnie bardzo pozytywne wra¿enie, czy¶ciutko, ludzie u¶miechniêci, konie u¶miechniête- naprawdê nie wiem sk±d wam siê wziê³o to krytykowanie £±cka.