FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 09, 2025, 09:21:47 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nasze skaczÂące maÂłopolaki :)  (Przeczytany 45564 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tyskakonik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 19, 2009, 09:47:21 »

ms_konik bardzo dziĂŞkujemy Na MPMK mam zamiar siĂŞ wybraĂŚ w przyszÂłym roku ( w tym nie ma ani pieniĂŞdzy, ani odznaki, ani zarejestrowani nie jesteÂśmy, nic... ) Ale planujĂŞ zrobiĂŚ podczas wakacji odznakĂŞ Na poczÂątku przyszÂłego roku chcemy siĂŞ zarejestrowaĂŚ ( w tym nie ma sensu, bo bĂŞdziemy startowaĂŚ EWENTUALNIE treningowo i na nieoficjalnych bÂądÂź amatorĂłw - klasa LL rzecz jasna ) W przyszÂłym roku juÂż jako zarejestrowani i w klubie i ja z odznakÂą zaczneimy COÂŚ dziaÂłaÂś... mam nadziejĂŞ, Âże wypali Smutny

WszĂŞdzie dobrze ale przy koniach najlepiej
ms_konik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 19, 2009, 10:51:27 »

Ehh i znowu siĂŞ rozchodzi o pieniÂądze Niezdecydowany
KiedyÂś wystarczyÂło mieĂŚ chĂŞci i talent albo znajomoÂści Z politowaniem
Trzymam kciuki, Âżeby znalazÂł siĂŞ ktoÂś, kto Was dofinansuje.
tyskakonik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 19, 2009, 11:41:57 »

No có¿... mo¿e znajdzie siê sponsor... mojej przyjació³ki rodzice maj¹ znajomego, który ma jak¹œ firmêz ró¿nego rodzaju krememi itp. i ma zamek nawet Szok Koleœ siê topi chyba w tych pieni¹dzach Z politowaniem Muszê dziœ przyjació³kê wypytaÌ
EDIT: wstawiam zdjêcie z pi¹tkowego korytarza ( pierwszy raz od miesi¹ca, bo g³ównie w siodle skakaliœmy )

Quendi
UÂżytkownik

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 20, 2009, 19:18:09 »

ZaczĂŞÂłam skakaĂŚ na emetyciowym
Na razie ma³e pierdki dla przypomnienia mi po pó³ roku jak siê skacze, kontrola tempa itd itp. ale widaÌ ¿e zgred ma frajdê
tyskakonik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 23, 2009, 12:35:40 »

Mój konio pierwsze trenowe przeszkody ma za sob¹ Skakaliœmy ju¿ rów ( taki w¹ski ), ja zrobi³am w parku przeszkodê z ga³êzi i liœÌmi to "udekorowa³am" przez drzewko 50 cm i powalony pieù 40 cm Mam dwie fotki:
Pierwsze to lÂądowanie na "mojej" przeszkodzie - ok. 65 cm, drugie to drzewko w lesie - 50 cm, a trzecie to skÂładanka z wypadu w teren Chichot

tyskakonik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #20 : Maj 01, 2009, 19:59:18 »

W niedzielĂŞ pierwsze zawody Eterka DziÂś byÂł ostatnio, nawet udany trening Trzy majcie kciuki!

tyskakonik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #21 : Maj 05, 2009, 20:23:09 »

Pierwsze zawody - na zero! Narazie tylko jedna fotka ( tylko tyle mam ^^ ) :

Capabilities.
UÂżytkownik

« Odpowiedz #22 : Październik 11, 2009, 19:59:22 »

Ja dzier¿awie Birmanke z Tarki w Wólce œwietnie skacze ale jest Ÿrebna. Do którego miesi¹ca ci¹¿y mo¿e skakaÌ ??
breakaway
UÂżytkownik

« Odpowiedz #23 : Październik 11, 2009, 20:05:11 »

Capabilities. witamy na forum!
pokaÂż no trochĂŞ Birmanki
dla uÂściÂślenia:
Birmanka mÂłp (2003r), po Ostragon oo, od Brona m/Oregon xx, siwa, ok. 155cm

http://www.allbreedpedigree.com/birmanka

ZdjĂŞcia znalezione w internecie, z BiaÂłki (2005r), oceniona na 82,00

jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #24 : Październik 11, 2009, 20:23:51 »

Ja dzier¿awie Birmanke z Tarki w Wólce œwietnie skacze ale jest Ÿrebna. Do którego miesi¹ca ci¹¿y mo¿e skakaÌ ??

ostatni trymestr dajcie jej spokĂłj ze skokami i galopem pod siodÂłem
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 07, 2010, 12:34:45 »

Wracajac do tematu skokĂłw, mogÂłabym prosiĂŚ o rzucenie okiem ?

http://www.youtube.com/watch?v=S6yBYO1LXdw
meghana
UÂżytkownik

« Odpowiedz #26 : Lipiec 30, 2010, 22:19:24 »

Nie jestem fachowcem, Âżeby oceniaĂŚ skoki luzem, ale podoba mi siĂŞ TwĂłj i klaczy spokĂłj przy wchodzeniu do korytarza. WidaĂŚ teÂż, Âże takie przeszkody to dla niej buÂłka z masÂłem. Jak dÂługo juÂż bawicie siĂŞ w skoki luzem?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #27 : Lipiec 31, 2010, 19:08:47 »

DziĂŞki za opiniĂŞ

A to byÂł pierwszy jej korytarz u nas (mamy jÂą 3,5 roku), nie wiem czy kiedykolwiek wczeÂśniej miaÂła okazjĂŞ skakaĂŚ w korytarzu.
bushido
UÂżytkownik

« Odpowiedz #28 : Sierpień 11, 2010, 07:51:10 »

MaÂłopolak tez potrafi podczas ZR w KraÂśniku 25 lipca 2010 w konkursie potĂŞgi skoku braÂł udziaÂł jeden maÂłopolak i jeden koĂą sp z matki maÂłopolki.
W konkursie II lokatĂŞ wywalczyÂła Ewa MirosÂław na  ogierze Azamir (Emir-Azalia po Askar)hodowli Aleksandra ÂŁoja, stanowiÂący obecnie wÂłasnoœÌ Klubu JeÂździeckiego Alexander z ElizĂłwki. Para ta przeskoczyÂła 185 cm. Trzeci byÂł Elegant od Egzemy pod Maciejem Szewczykiem.

W ÂŻabnie 8 sierpnia 2010 roku w konkursie LL trzecie miejsce zaj¹³ ogier Arioso (Arizona - Hebab). To  pierwszy rok startĂłw tego konia.
tyskakonik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #29 : Wrzesień 15, 2010, 20:14:30 »

My z Eterkiem zaczynamy odnosiĂŚ pierwsze sukcesy. Niestety na zawodach jesteÂśmy niezwykle rzadko z powodu braku funduszy ( w tym roku zaledwie 3 razy...), ale prawie zawsze jest dobrze. Pierwsze zawody u nas w tym roku, wygrany konkurs. kl. L, rĂłznica 4 sekund miĂŞdzy I a II miejscem Koni byÂło 10:

Orzesze, pierwsze powa¿ne zawody poza domem i pierwszy konkurs P. W L na czysto, 6 m. na 41 koni, by³oby lepiej gdyby nie to, ¿e z 6 zapomnia³am jak jechaÌ na 7 i musia³am sporo zwolniÌ... W P jedna zrzutka w sumie z mojej winy, koù szed³ odgiêty przed zakrêtem, po zakrêcie zd¹¿y³am wyprostowaÌ, ale za ma³o czasu ¿eby doliczyÌ...:
L:

P:

A tu nie, nie wymin¹³, anie siê nie zawaha³, to by³o momencik przed wybiciem

Ostatnie zawody u nas, pechowe... w L najlepszy czas ale jedna zrzutka w dogrywce, w sumie do dziœ nie wiem co mu nie pasowa³o tam ;P A w P Po 2 przeszkodzie koù siê przewróci³ (szczegó³y na PW!)
L:

Moje ulubione, uwielbiam je

I to nieszczĂŞsne P... Ale nie zawsze moÂżna wygrywaĂŚ, jak to powiedziaÂła instruktorka i organizatorka

I wywrotka... Po 1 nie pozbiera³am siê na czas (zrobi³ du¿ego susa i straci³am równowagê po, 2 to by³a linia po ³uku) i zrobi³ jedn¹³ foule mniej ni¿ powinien, wybi³ siê duuu¿o za daleko...:

Co do obra¿eù - przycisn¹³ mnie do ogrodzenia i przygniót³, sam zrobi³ przewrót w przód, ¿e tak powiem... Od razu wsta³, wiêc le¿a³ na mnie u³amek sekundy. mnie jedynie bol¹ ¿ebra do dziœ, koù nawet zadrapania nie mia³... Gdybym tylko zd¹¿y³a siê zebraÌ po tej 1... No ale nic. Dodajê jeszcze pare innych zdjêÌ:

I tak na koniec, koù ma 5 lat i 4 miesi¹ce. I ma tylko 160 cm w k³êbie, niedu¿y zwierz, prawda? Ale serce ogromne. Pozdrawiam!
Ah i zarejestrowani nadal nie jesteÂśmy, odznaki teÂż nie ma. CiÂągle brak funduszy...

Strony: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: