FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 11:39:03 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nasze skacz±ce ma³opolaki :)  (Przeczytany 44067 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
tyskakonik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 63

« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 19, 2009, 09:47:21 »

ms_konik bardzo dziêkujemy Na MPMK mam zamiar siê wybraæ w przysz³ym roku ( w tym nie ma ani pieniêdzy, ani odznaki, ani zarejestrowani nie jeste¶my, nic... ) Ale planujê zrobiæ podczas wakacji odznakê Na pocz±tku przysz³ego roku chcemy siê zarejestrowaæ ( w tym nie ma sensu, bo bêdziemy startowaæ EWENTUALNIE treningowo i na nieoficjalnych b±d¼ amatorów - klasa LL rzecz jasna ) W przysz³ym roku ju¿ jako zarejestrowani i w klubie i ja z odznak± zaczneimy CO¦ dzia³a¶... mam nadziejê, ¿e wypali Smutny

Wszêdzie dobrze ale przy koniach najlepiej
ms_konik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 105

« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 19, 2009, 10:51:27 »

Ehh i znowu siê rozchodzi o pieni±dze Niezdecydowany
Kiedy¶ wystarczy³o mieæ chêci i talent albo znajomo¶ci Z politowaniem
Trzymam kciuki, ¿eby znalaz³ siê kto¶, kto Was dofinansuje.
tyskakonik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 19, 2009, 11:41:57 »

No có¿... mo¿e znajdzie siê sponsor... mojej przyjació³ki rodzice maj± znajomego, który ma jak±¶ firmêz ró¿nego rodzaju krememi itp. i ma zamek nawet Szok Kole¶ siê topi chyba w tych pieni±dzach Z politowaniem Muszê dzi¶ przyjació³kê wypytaæ
EDIT: wstawiam zdjêcie z pi±tkowego korytarza ( pierwszy raz od miesi±ca, bo g³ównie w siodle skakali¶my )

Quendi
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 17

« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 20, 2009, 19:18:09 »

Zaczê³am skakaæ na emetyciowym
Na razie ma³e pierdki dla przypomnienia mi po pó³ roku jak siê skacze, kontrola tempa itd itp. ale widaæ ¿e zgred ma frajdê
tyskakonik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 23, 2009, 12:35:40 »

Mój konio pierwsze trenowe przeszkody ma za sob± Skakali¶my ju¿ rów ( taki w±ski ), ja zrobi³am w parku przeszkodê z ga³êzi i li¶æmi to "udekorowa³am" przez drzewko 50 cm i powalony pieñ 40 cm Mam dwie fotki:
Pierwsze to l±dowanie na "mojej" przeszkodzie - ok. 65 cm, drugie to drzewko w lesie - 50 cm, a trzecie to sk³adanka z wypadu w teren Chichot

tyskakonik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #20 : Maj 01, 2009, 19:59:18 »

W niedzielê pierwsze zawody Eterka Dzi¶ by³ ostatnio, nawet udany trening Trzy majcie kciuki!

tyskakonik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #21 : Maj 05, 2009, 20:23:09 »

Pierwsze zawody - na zero! Narazie tylko jedna fotka ( tylko tyle mam ^^ ) :

Capabilities.
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2

« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 11, 2009, 19:59:22 »

Ja dzier¿awie Birmanke z Tarki w Wólce ¶wietnie skacze ale jest ¼rebna. Do którego miesi±ca ci±¿y mo¿e skakaæ ??
breakaway
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 265

« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 11, 2009, 20:05:11 »

Capabilities. witamy na forum!
poka¿ no trochê Birmanki
dla u¶ci¶lenia:
Birmanka m³p (2003r), po Ostragon oo, od Brona m/Oregon xx, siwa, ok. 155cm

http://www.allbreedpedigree.com/birmanka

Zdjêcia znalezione w internecie, z Bia³ki (2005r), oceniona na 82,00

jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 11, 2009, 20:23:51 »

Ja dzier¿awie Birmanke z Tarki w Wólce ¶wietnie skacze ale jest ¼rebna. Do którego miesi±ca ci±¿y mo¿e skakaæ ??

ostatni trymestr dajcie jej spokój ze skokami i galopem pod siod³em
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #25 : Kwiecieñ 07, 2010, 12:34:45 »

Wracajac do tematu skoków, mog³abym prosiæ o rzucenie okiem ?

http://www.youtube.com/watch?v=S6yBYO1LXdw
meghana
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 143

« Odpowiedz #26 : Lipiec 30, 2010, 22:19:24 »

Nie jestem fachowcem, ¿eby oceniaæ skoki luzem, ale podoba mi siê Twój i klaczy spokój przy wchodzeniu do korytarza. Widaæ te¿, ¿e takie przeszkody to dla niej bu³ka z mas³em. Jak d³ugo ju¿ bawicie siê w skoki luzem?
ar...?
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 2362

« Odpowiedz #27 : Lipiec 31, 2010, 19:08:47 »

Dziêki za opiniê

A to by³ pierwszy jej korytarz u nas (mamy j± 3,5 roku), nie wiem czy kiedykolwiek wcze¶niej mia³a okazjê skakaæ w korytarzu.
bushido
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 28

« Odpowiedz #28 : Sierpieñ 11, 2010, 07:51:10 »

Ma³opolak tez potrafi podczas ZR w Kra¶niku 25 lipca 2010 w konkursie potêgi skoku bra³ udzia³ jeden ma³opolak i jeden koñ sp z matki ma³opolki.
W konkursie II lokatê wywalczy³a Ewa Miros³aw na  ogierze Azamir (Emir-Azalia po Askar)hodowli Aleksandra £oja, stanowi±cy obecnie w³asno¶æ Klubu Je¼dzieckiego Alexander z Elizówki. Para ta przeskoczy³a 185 cm. Trzeci by³ Elegant od Egzemy pod Maciejem Szewczykiem.

W ¯abnie 8 sierpnia 2010 roku w konkursie LL trzecie miejsce zaj±³ ogier Arioso (Arizona - Hebab). To  pierwszy rok startów tego konia.
tyskakonik
U¿ytkownik

« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 15, 2010, 20:14:30 »

My z Eterkiem zaczynamy odnosiæ pierwsze sukcesy. Niestety na zawodach jeste¶my niezwykle rzadko z powodu braku funduszy ( w tym roku zaledwie 3 razy...), ale prawie zawsze jest dobrze. Pierwsze zawody u nas w tym roku, wygrany konkurs. kl. L, róznica 4 sekund miêdzy I a II miejscem Koni by³o 10:

Orzesze, pierwsze powa¿ne zawody poza domem i pierwszy konkurs P. W L na czysto, 6 m. na 41 koni, by³oby lepiej gdyby nie to, ¿e z 6 zapomnia³am jak jechaæ na 7 i musia³am sporo zwolniæ... W P jedna zrzutka w sumie z mojej winy, koñ szed³ odgiêty przed zakrêtem, po zakrêcie zd±¿y³am wyprostowaæ, ale za ma³o czasu ¿eby doliczyæ...:
L:

P:

A tu nie, nie wymin±³, anie siê nie zawaha³, to by³o momencik przed wybiciem

Ostatnie zawody u nas, pechowe... w L najlepszy czas ale jedna zrzutka w dogrywce, w sumie do dzi¶ nie wiem co mu nie pasowa³o tam ;P A w P Po 2 przeszkodzie koñ siê przewróci³ (szczegó³y na PW!)
L:

Moje ulubione, uwielbiam je

I to nieszczêsne P... Ale nie zawsze mo¿na wygrywaæ, jak to powiedzia³a instruktorka i organizatorka

I wywrotka... Po 1 nie pozbiera³am siê na czas (zrobi³ du¿ego susa i straci³am równowagê po, 2 to by³a linia po ³uku) i zrobi³ jedn±³ foule mniej ni¿ powinien, wybi³ siê duuu¿o za daleko...:

Co do obra¿eñ - przycisn±³ mnie do ogrodzenia i przygniót³, sam zrobi³ przewrót w przód, ¿e tak powiem... Od razu wsta³, wiêc le¿a³ na mnie u³amek sekundy. mnie jedynie bol± ¿ebra do dzi¶, koñ nawet zadrapania nie mia³... Gdybym tylko zd±¿y³a siê zebraæ po tej 1... No ale nic. Dodajê jeszcze pare innych zdjêæ:

I tak na koniec, koñ ma 5 lat i 4 miesi±ce. I ma tylko 160 cm w k³êbie, niedu¿y zwierz, prawda? Ale serce ogromne. Pozdrawiam!
Ah i zarejestrowani nadal nie jeste¶my, odznaki te¿ nie ma. Ci±gle brak funduszy...

Strony: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: