Wiem, ¿e ca³kiem sporo jest na forum na temat tego ogiera...
Ale nikt nie napisa³ z jakimi klaczami najlepiej ³±czy siê Hebab. Klaczami w typie orientalnym czy mo¿e w typie bardziej sportowym
Mam klacz w typie bardziej orientalnym, zastanawiam siê nad kryciem tym ogierem i nie wiem czy to bêdzie dobry wybór
Chcê otrzymaæ konia w typie mocno orientalnym do 158-160cm max. Nie oczekujê konia do sportu, tylko zrównowa¿onego, dzielnego no i ³api±cego za oko .... wierzchowca
Raczej nie my¶lê o kryciu arabem czystej krwi, gdy¿ nie chcê zmniejszaæ kalibru konia (klacz ma 158-159 cm w k³êbie) i s³ysza³am, ¿e podobno Shagya lepiej siê ³±cz± z ma³opolakami ni¿ araby czystej krwi
Co o tym s±dzicie
?
Mia³am styczno¶æ tylko z jednym koniem po Hebabie - klacz± Gabi (hodowli Pana Pietrzaka). Koby³ka jest bardzo ³adna, id±ca do przodu, super skacze, ale jest bardziej podobna do matki, czasem nawet by³am w stanie pomyliæ je ze sob±.... wiêc tu trudno powiedzieæ co¶ o wp³ywie ogiera:)
Wiem, ¿e to nie jest proste udzieliæ odpowiedzi na moje pytanie....bo to co mo¿e wyj¶æ z tego po³±czenia to jedna wielka zagadka;) Ale pomó¿cie
Postaram siê jak najszybciej wstawiæ foto klaczy.
Rodowód klaczy:
ojciec: Hangar m /Emir m/Arcyksi±¿e xxoo
matka: Hipika m /Hufiec m /Pick Wick xo