FORUM O KONIACH MA£OPOLSKICH
Grudzieñ 17, 2024, 13:47:26 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Grey  (Przeczytany 24001 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
amazonka80
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 500

« : Kwiecieñ 13, 2009, 02:23:56 »

To dziwne... Tyle piszemy o potomstwie Greya! Ale o nim samym niewiele!

Proszê o informacje i fotki!
boswell
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 466

« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 13, 2009, 15:41:22 »

no cóz-fotek nie mam-nie by³o jak zrobic-sta³ w boksie,dosc ciemnawo bylo i nikt nie kwapil sie go wyprowadzac na bloto.Ale w kondycji by³ wysmienitej-jesienia ub roku.
By³ o nim spory artyku³ zdaje sie ze w SK.Rzeczywiscie ma³o o nim,a to juz jego ostatnie lata krycia mozna powiedziec i przynajmniej sprawdzony ze daje duzo dobrego potomstwa.
To co ja mialam-1 szt.i u kolegi-to skacza cokolwiek sie pojawi.
ms_konik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 105

« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 13, 2009, 20:40:55 »

To ja mo¿e napiszê o Greyu, co mi bardzo utkwi³o w pamiêci.
To by³o jeszcze za czasów startów £.Joñczyka na nim.
Spotkali¶my siê na Halowych CSI w Poznaniu, mieszka³ boks naprzeciwko mojego podopiecznego.
Troszkê siê zakolegowali¶my a to za spraw± cukru w kostkach .
Có¿ on za d¼wiêki potrafi³ z siebie wydawaæ, ¿eby zwróciæ na siebie uwagê, ¿e jemu te¿ porcyjka siê nale¿y .No i nie pozosta³o nic innego jak siê z nim dzieliæ przez ca³e zawody, bo co ja wyci±ga³am  cukier to on bucza³, gulgota³ i chrumka³ .
Przemi³e zwierz±tko, taka przytulanka, delikatna i sympatyczna.
Dodatkowo jeszcze trochê mnie szokowa³o, ¿e ogier sta³ z otwartymi drzwiami a zawieszony by³ tylko sznurek.A w±skim korytarzem non stop wêdrowa³y konie w tym klacze i on po prostu nic Szok.
Pozdrawiam Greya, wielbiciela cukru...

jasiek
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 1700

« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 14, 2009, 11:22:52 »

moja klacz po Greyu ma 5 lat, 174 cm ju¿ i wydaje siê, ¿e dalej ro¶nie (matka 167 cm)
m.indira
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 79

« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 16, 2009, 07:55:52 »

witam wszystkich mi³osników Greya
dziadek ma sie dobrze , co prawda lata sportu da³y mu w ko¶æ i tylne nogi coraz s³absze , jednak nadal koñ w ¶wietnej kondycji i nadal misiek nie przecietny ... t± miskowato¶æ zreszt± przekazuje te¿ , taki spokój i ufno¶æ do cz³owieka ...
Greya widujê przynajmniej dwa razy w tygodniu , fotki jego mam z czasu gdy w mojej by³ej stajni kry³ koby³y i sobie za¿ywa³ piaskowych k±pieli ... je¶li uda mi siê w tym tyg postaram mu sie zrobiæ kilka fotek typowo zootechnicznych , i takich folderowych to wcisnê je na forum , tym czasem kilka starszych

boswell
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 16, 2009, 09:19:13 »

No-wreszcie ktos z fotami-wielka wdziecznosc Chichot
O fuj! Jasiek-mam nadzieje ze nie wszystkie tak po nim wsciekle rosna! bo bym sie zalamala moimi przyszlymi-toæ to ju¿ nie m³p taki kolos   Moj poprzedni wa³ach po nim mia³ rozsadne 165.
Czy komu¶ co¶ jeszcze po Greyu tak przeros³o? Dajcie znaæ-bêdê wiedzieæ czy siê niepokoiæ
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 16, 2009, 16:53:48 »

klacz 5-letnia po Greyu, z matki po Blagier, 174cm w k³êbie 

breakaway
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 265

« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 16, 2009, 18:41:10 »

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,2.150.html na koñcu jest klaczka po Greyu.
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 16, 2009, 21:47:44 »

matko jakie wielkoludy!! nie dla mnie takie zwierzaki  Chichot choæ mo¿e dla mojej ma³ej Jaworzynki Grey by pomóg³ w sam raz a tak z ciekawo¶ci, spotka³ siê kto¶ z po³±czeniem tego ogiera z klacz± xx??
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 16, 2009, 21:49:38 »

ta klacz Dalila jest wlasnie od matki xx, widzialam 3 takie klacze i dwa walki...zupelnie nie w typie malopolaka..malo urodziwe wyszly mimi, ze same mamusie jak na xx bardzo ciekawe
Doma
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 441

« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 16, 2009, 21:52:09 »

a jak u¿ytkowo??
Drapik
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 446

« Odpowiedz #11 : Kwiecieñ 16, 2009, 22:12:08 »

jedna fajna kicajaca ale od matki po Czubaryku wiec nie ma sie co dziwic:), reszty nie mialam okazji jakos mocniej ocenic bo to gowniarzeria byla 3-4 latki dopiero co zajezdzane
jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 16, 2009, 22:44:46 »

sam Grey ma ok. 90% krwi xx, moim zdaniem powinno siê go u¿ywaæ w³a¶nie zamiast folbluta, na klacze w orientalnym typie, w krótkich liniach, którym brakuje kalibru

Grey nigdy nie przeka¿e urody bo jej nie ma, daje za to ¼rebaki mocne na spodzie, ko¶ciste, poprawne, z niez³ym ruchem i dobrymi charakterami

Nie kryjcie nim brzydkich klaczy, jak kryjecie ³adn±, to pamiêtajcie, ¿e ¼rebak te¿ nie bêdzie ju¿ tak samo urodziwy. Grey nigdy nie da ¼rebaka na czempionat, tylko takie u¿ytkowe klocki. Wiwat to wyj±tek potwierdzaj±cy regu³ê.
boswell
U¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 17, 2009, 00:11:52 »

to prawda=ale jak duzo dzielnych! có¿ mi po samej urodzie-jak to ktos na forum napisa³"jak nie zalezy ci na koniu pod siod³o" -to po co komu taki kon.? Jednak wole brzydszego a dzielnego.Wstawie fotki mojego Centka po Greyu(matka po Dresk) -dla mnie ruch mial super i skakal swietnie nawet pod workiem kartofli Chichot Foty kiepskie,bo wieczorem robione na pamiatke,przed wyjazdem do nowego pana. A czy taki znow brzydki? ta klaczka powyzej tez niczego sobie.

jasiek
U¿ytkownik

« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 17, 2009, 16:01:46 »

widzia³em kilkana¶cie czy raczej kilkadziesi±t koni po Greyu, i zdecydowana wiêkszo¶æ by³a po prostu brzydka, ordynarna

moja klacz mo¿e nie jest ordynarna, ale jest mniej typowa i urodziwa ni¿ matka, bardziej w typie konia pó³krwi angielskiej
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: